Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Středočeši vysoce poraženi i napodruhé

K druhému vzájemnému utkání tentokrát přijelo Kladno do Budvar arény a opět odešlo s debaklem. Ačkoliv začínalo lépe a dokonce vedlo o dvě branky, Motor na přelomu 2. a 3. třetiny odskočil o tři branky a Rytíři už nenašli odpověď na tlak.

Utkání začalo lépe pro Středočechy. Více práce měl sice z počátku kladenský David Stahl, jako první se ale do statistik zapsal Tomáš Guman. Kladenská sedmdesát sedmička zachytila před Čiliakem utíkající puk, kličkou si obešel obránce Motoru a zakončil na zadní tyč. Hosté branka nakopla a byli nebezpeční. Obzvlášť pak Matyáš Šapovaliv, který se dostal k odraženému puku, když byl domácí gólman již na zemi. Čiliak však fantasticky máchl lapačkou, ve které puk také našel. Pak ale všem v Budvar aréně zatrnulo. Kladenský Vsevolod Sorokin totiž velmi ošklivě sundal ramenem k ledu mladičkého Matouše Hrubce. Hraniční zákrok ale sudí jakou faul neposoudili a to vyhnalo emoce. Motor nakonec i vyrovnal, v 18. minutě David Gilbert vymyslel skvělou přihrávku na zadní tyč, kde byl připravený Karel Plášil se střelou z první. 

Ani druhá třetina nezačala pro domácí bravurně. Už minutu a třičtvrtě po začátku vypálil Nicolas Hlava takovou dělovku, že puk nikdo nedokázal zastavit.O pět minut později se navíc Rytíři radovali znovu. Jiří Ticháček nahodil kotouč k tyči, kde se, plně v rámci pravidel, odrazil od brusle Matyáše Filipa. Pak se ale nastartoval jihočeský motor a třetina skončila lépe pro Budějovice. O minutu a půl později snížil Roman Přikryl, když mu na volej do šibenice namazal Zdeněk Doležal. Vyrovnání pak přišlo z hole Miroslava Indráka, který tečoval ránu Pavla Pýchy. Vedení čtyři a půl minuty před sirénou nakonec vystřelil opět Roman Přikryl, který tečoval ránu Niklase Pavla.

Třetí třetina už začla lépe pro domácí. Nejprve Radek Prokeš zamotal Stahlovi hlavu a k brance chyběly milimetry. O pár sekund později už ale vyletěly ruce nahoru. Albert Michnáčnahrával křižným pasem na spoluhráče, ale ten byl tečován jedním ze soupeřů. Puk se následně dostal do obloučku, který nakonec skončil za zády bezmocného Stahla. Motoru se na chvíli povedlo i odskočit na rozdíl tři branek po dorážce Víta Jonáka do prázdné branky, hned po buly se ale opět prosadil Tomáš Guman, když z Čiliakova pravého kruhu jihočeského nováčka naprosto čistě propálil nad lapačkou. I na to ale hráči z pod Černé věže našli odpověď. Martin Novák dostal přihrávku zpoza branky a přesně zamířil do víka. Kladno mělo ještě v závěru přesilovku po faulu Niklase Pavla, pátou branku ale už nepřidali a svěřenci Václava Prospala si mohli zapsat další tři body.

ČEZ Motor Č. Budějovice – Rytíři Kladno 7:4 (1:1, 3:2, 3:1)

Branky a nahrávky: 18. Plášil (Gilbert, Pýcha), 29. R. Přikryl (Z. Doležal, Plášil), 32. Indrák (Pýcha, R. Přikryl), 36. R. Přikryl (Pavel, Z. Doležal), 42. Michnáč (Gilbert), 50. Jonák (Pýcha, Raška I), 56. M. Novák (Michnáč) – 4. Guman (Kubík, Ticháček), 22. Hlava (Guman, Ticháček), 27. Filip (Ticháček, V. Sorokin), 50. Guman (Bílek, Kubík) . Rozhodčí: Lacina, Pilný – Ganger, Klouček. Vyloučení: 4:4. Využití: 2:1. Diváci: 1 420. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:3, 6:3, 6:4, 7:4.

Motor: Čiliak – Pýcha, Plášil, Lytvynov, Pavel, Suchánek, Svach – Voženílek, Přikryl, Doležal – Jonák, Prokeš, Hrubec – Raška, Toman, Indrák – Novák, Gilbert, Michnáč.

Kladno: Stahl – Ticháček, V. Sorokin, Kehar, Zelingr, Mikliš, Štochl – Guman, Kubík, Bílek – Hajný, Šapovaliv, Bláha – Jelínek, Routa, Hlava – Bernat, Filip, Urban.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto hcmotor.cz

Štítky hokej, Motor, zápas, SK Kladno, Rytíři Kladno, Madeta Motor České Budějovice, Roman Přikryl, Budvar aréna, Jiří Ticháček, David Stahl, David Gilbert, Karel Plášil, Zdeněk Doležal

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Středočeši vysoce poraženi i napodruhé  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.