Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Ani napodruhé Motor nedokázal porazit Spartu

Do Budvar arény po sedmi letech přijela Sparta Praha v rámci Generali Česká Cup. Pražané vstoupili do utkání lépe a po první třetině odskočili o dvě branky. Motoru se zpočátku podařilo snížit gólem Zdeňka Doležala, ale Sparťané následně utekli o tři branky. České Budějovice i napodruhé podlehly Spartě s konečným výsledkem 5:2.

Pražané otevřeli skóre hned v úvodních vteřinách. Sparta se dostala do přečíslení dva na jednoho. David Tomášek poslal přihrávku na Lukáše Pecha, který se dostal až k Janu Strmeňovi. Domácí brankář si ránu nepohlídal a Sparťané šli do vedení. V posledních vteřinách Pražané přidali ještě jednu branku jejíž autorem byl Andrej Kudrna, který se obtočil kolem branky a trefil se šikovně nad rameno domácího brankáře. Do kabin se tedy šlo za stavu 2:0 pro hosty.

Začátek druhé třetiny vyšel domácím. Ve dvacáté třetí minutě se řítili tři hráči Motoru na jednoho obránce Sparty. Zdeněk Doležal vystřelil a nachytal brankáře Machovského. Po první brance se výkon domácích zvedl a Machovský musel být více na pozoru než v první dvacetiminutovce. Ve chvíli, kdy Motor převzal iniciativu utekli Sparťané o dvě branky. Robert Říčka sebral ve středním pásmu puk Michnáčovi, naznačil střelu a podél Strmeně trefil poloprázdnou branku. Po druhé třetině byl stav nepříznivý pro domácí 3:1.

Svěřenci Václava Prospala vstoupili do poslední třetiny aktivně a Machovský musel být na pozoru. Následně ale Motor hrál dvě oslabení za sebou a ve druhém se prosadil David Tomášek a zvýšil tak vedení Sparty o tři branky. O snížení stavu se postaral Karel Plášil, který dostal nezištnou přihrávku od Zdeňka Doležala. Trenér Prospal pak nechal odvolat brankáře a domácí šli do šesti. Motor inkasoval na 5:2.

ČEZ Motor Č. Budějovice – HC Sparta Praha 2:5 (0:2, 1:1, 1:2)

Branky a nahrávky: 23. Z. Doležal, 57. Plášil (Z. Doležal, M. Novák) – 2. Pech (Tomášek), 20. Kudrna (Sukeľ), 37. Říčka, 48. Tomášek (Pech, Říčka), 58. Zikmund. Rozhodčí: Pešina, Pražák – Votrubec, Ševic. Vyloučení: 4:4. Využití: 0:1. Diváci: 1420.  Zblokované střely: 0:0. Průběh utkání: 0:1, 1:2, 4:2, 5:2.

Motor: Strmeň – Vydarený, Pavel, Pýcha, Plášil, Suchánek, Slováček – Christov, Venkrbec, Holec – D. Voženílek, R. Přikryl, Z. Doležal – M. Novák, Gilbert, Michnáč – Beránek, Prokeš, Karabáček.

Sparta: Machovský – Piskáček, Košťálek, M. Jandus, Kalina, T. Pavelka, Jeřábek, Chvátal – Rousek, Horák, Dvořáček – Tomášek, Pech, Říčka – Buchtele, Sukeľ, Kudrna – Pšenička, Vitouch, Zikmund.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto hcmotor.cz

Štítky Motor, hokej, Sparta, prohra, AC Sparta Praha, Madeta Motor České Budějovice, Zdeněk Doležal, David Tomášek, Budvar aréna, Generali Česká Cup, Lukáš Pech, Robert Říčka, Andrej Kudrna, Karel Plášil

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ani napodruhé Motor nedokázal porazit Spartu  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.