Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Zápas v Karlových Varech Motoru výsledkově nevyšel

Již dvě karantény mají Jihočeši za sebou, nyní je promořený vlastně celý tým. V tomto týdnu už je však po karanténě a Budějovice odehrají hned tři přípravná utkání. První z nich se konalo na ledě Energie. Motor neměl zrovna ideální vstup, ale ještě dokázal srovnat na 2:2 po první třetině. Následně se však trefovali hlavně Západočeši, kteří nakonec vyhráli 8:3.

Úvod utkání se nesl ve vyrovnaném duchu. Žádné větší akce vidět nebyly, celky se ještě spíše rozehrávaly. V šesté minutě byl trestán za sekání brankář Filip Novotný a Motor vycítil šanci ke skórování. Jenomže to se jim nepovedlo a navíc dostali tvrdou facku v podobě soupeřovy branky. Ve vlastním oslabení po Černochově přihrávce střílel pod víko Petr Koblasa. Chvíli poté se Marek Čiliak dopustil hrubé chyby, čehož využil Jakub Flek, který následně vyslal pas na Davida Kašeho a ten bez problémů zavěsil do odkryté sítě.

Na ledě to velmi vřelo a odráželo se i na počtu trestných minut. V patnácté minutě se nechali vyloučit Tomáš Mikúš a Ondřej Beránek a Energie šla do tří. Dvojité přesilovky už hosté využili, na konci úspěšné kombinace stál Zdeněk Doležal. Na trestnou lavici ještě putoval obránce Dalimil Mikyska a Budějovičtí díky tomu dokázali srovnat. Nahození Alberta Michnáče dorazil za Novotného záda Adam Raška.

Do druhé dvacetiminutovky Karlovarští vlétli s velkým tempem. Ve 23. minutě se nejprve protlačil kotouč za ležícího Čiliaka Martin Kohout. Hned po něm se poté úspěšně trefil Tomáš Redlich a Karlovy Vary znovu odskočily na dvoubrankové vedení. Hra se poté srovnala a obě mužstva měla své příležitosti, nikomu se ale nedařilo prosadit. Od 36. minuty domácí vystřídali brankáře a místo Filipa Novotného naskočil Patrik Hamrla. Až ke konci třetiny Petr Šenkeřík parádně nabil Martinu Weinholdovi, jenž propálil hostujícího gólmana zpoza levého kruhu.

Třetí část začala už takřka za rozhodnutého stavu. Domácí hokejisté svůj pohodlný náskok ještě zvládli navýšit. Svůj premiérový gól si připsal střelou z mezikruží Jakub Lauko. Od Západočechů to ale nebylo vše. První branku v dresu Energie si v přesilovce připsal ještě obránce Daniel Kowalczyk, když od modré propálil vše, co mu stálo v cestě. Své početní výhody ale využili i hosté, Albert Michnáč jako jediný prostřelil Patrika Hamrlu. Pak se ale nechal vyloučit jeho spoluhráč Adam Raška, což energetici znovu potrestali. Podruhé hned po vhazování skóroval Jakub Lauko.

HC Energie Karlovy Vary - Madeta Motor Č. Budějovice
8:3 (2:2, 3:0, 3:1)

Branky a nahrávky: 8. Koblasa (Černoch), 9. Kaše (Flek), 23. Kohout, 24. Redlich (Kaše, Zabloudil), 39. Weinhold (Šenkeřík, Flek), 46. Lauko (Zabloudil), 52. Kowalczyk (Redlich), 55. Lauko (Pulpán) – 16. Doležal (Pýcha, Přikryl), 19. Raška (Michnáč, Indrák), 54. Michnáč (Gilbert). Rozhodčí: Grech, Kostourek – Baxa, Juránek. 

HC Energie Karlovy Vary: Novotný (36. Hamrla) – Šenkeřík, Weinhold – Mikyska, Rohan – Pulpán, Zábranský – Kowalczyk – Lauko, Kaše, Flek – Hladonik, Mikúš, O. Beránek – Koblasa, Černoch, Kohout – Redlich, Vildumetz, Zabloudil. Madeta Motor Č. Budějovice: Čiliak – Pýcha, Plášil, Vydarený, Pavel, Suchánek, Allen, Svach – Jonák, Přikryl, Doležal – Novák, Gilbert, M. Beránek – Voženílek, Prokeš, Karabáček – Christov, Venkrbec, Holec.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Tisková zpráva

Štítky hokej, Motor, České Budějovice, Karlovy Vary, HC Energie Karlovy Vary, Madeta Motor České Budějovice, Jakub Lauko, Filip Novotný, Jakub Flek, David Kaše, energie, Albert Michnáč, Petr Koblasa, černoši

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zápas v Karlových Varech Motoru výsledkově nevyšel  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.