Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

První duel Samsonu byla velká show. Hanzal řádil v lajně z NHL, pobavil i Gulaš u mikrofonu

Hokejové centrum Pouzar se v sobotu zahalilo do tmy, kterou rozzářily až barevné lasery a otevřená vrata pro rolbu. Z nich totiž na ledovou plochu za přítomnosti oslavné pyrotechniky naskákali hráči v černých dresech. A ne ledajací. Václav Nedorost, Radim Vrbata, Rostislav Klesla a na samém konci i Martin Hanzal. Ti všichni stáli za historickým prvním vítězstvím nového českobudějovického klubu HC Samson.

Čtveřice hvězdných jmen, která o víkendu nastoupila za českobudějovický Samson, by budila respekt i v extralize. Kvarteto Nedorost, Vrbata, Klesla, Hanzal sehrálo v zámořské NHL dohromady přes 2800 utkání. A ač ani jeden z nich už aktivně nehraje, v sobotu 19. září všichni oblékli jeden dres.

A to černý, který patří českobudějovickému Samsonu. Novému mančaftu, který založil bývalý centr Arizony či Dallasu, se na úvod krajského přeboru postavili Rytíři z Hluboké nad Vltavou. Samotné utkání, které doprovodila i světelná show, sledovalo před šest stovek fanoušků. Všichni z nich byli svědky výjimečného duelu, ve kterém hlubočtí drželi více než polovinu zápasu s hvězdným soupeřem krok.

Jenže kvalita na straně Samsonu se projevila a ke spokojenosti domácího obecenstva se nakonec nově vzniklý českobudějovický celek radoval z vítězství 6:1. „Jsme spokojení, protože se nám podařilo vyhrát. Začátek byl trošku nervóznější, což se dalo čekat, ale postupně jsme se dostali do tempa a už se to jen zlepšovalo,“ okomentoval první utkání v historii klubu Martin Hanzal.

A sám zakladatel hrál v onom zápase hlavní roli. Bývalý reprezentační útočník Hanzal se totiž zasloužil o hattrick. „Jen o mém hattricku to nebylo, ale slavit branku je vždy hezký pocit,“ podotkl skromně zkušený centr. Jeho souhra v hvězdné lajně s Václavem Nedorostem a Radimem Vrbatou dělala soupeři problémy. Když byla „formace z NHL“ na ledě, hrálo se výhradně před brankou Hluboké. Na modré čáře navíc forvardy ze zámořskými zkušenostmi jistil další bývalý severoamerický legionář Rostislav Klesla. „S kluky z NHL mě to moc bavilo. Asi bylo také vidět, že i když nikdo z nás dva roky nehrál zápas, zvládli jsme to zkušenostma,“ dodal Hanzal.

Třiatřicetiletý rodák z Písku, jehož nynější zaměstnavatel Dallas aktuálně bojuje ve finále Stanley Cupu proti Tampě Bay, však upozornil na to, že hvězdná jména nebudou na denním pořádku. „Po zápase jsme chvilku poseděli a všechno probrali. Klukům se to samozřejmě moc líbilo a domluvili jsme se, že potřebují trošku orazit,“ podotkl bez čtyř centimetrů dvoumetrový útočník a následně nevyloučil další výpomoc: „Třeba o Vánocích nebo na play off bychom to mohli zase zkusit domluvit.“

U mikrofonu bavil i Gulaš

To už ale zřejmě nebude za přítomnosti takové show, jaká se odehrála nyní. V hokejovém centru Pouzar se totiž odehrála skvostná akce. Nejdříve arénu zahalila tma, později ji rozzážily barevné lasery. Vše svým hlasem doprovodil moderátor a komik Miloš Knor a pro fanoušky, kteří se prvního utkání Samsonu v krajském přeboru nemohli zúčastnit, byl nachystaný online stream. U toho se mohli diváci mimo jiné bavit komentářem Milana Gulaše, nejproduktivnějšího hráče loňského ročníku extraligy. „Neskutečné, jaké výkony předvádí. Na to, že je ročník 1973, tak to klobouk dolů,“ ocenil útočník Škodovky Plzeň se sluchátky na uších například práci domácího obránce Kamila Ťoupala.

„Až na pár detailů se vše povedlo,“ prokázal spokojenost s organizací autor hattricku. A diváci? Ti museli být spokojení. „Ohlasy jsem zatím slyšel celkem pozitivní. Diváci říkali, že byl hokej pěkný. Myslím si, že se povedl i přenos,“ dodal na závěr hokejista, který byl draftován Phoenixem Coyotes v roce 2005 jako sedmnáctý.

Další utkání čeká hokejisty Samsonu už v sobotu 26. září na půdě Strakonic. Pokud Hanzal a spol. zvítězí, zaslouží se o mimořádně vydařený start do historicky první klubové sezony.

HC Samson Č. Budějovice – TJ Hluboká nad Vltavou Knights 6:1 (0:0, 3:1, 3:0).

Góly a nahrávky: 34. M. Hanzal (R. Vrbata, V. Nedorost), 39. Zich (Cikán, Sumerauer), 40. M. Hanzal (V. Nedorost), 51. M. Hanzal (R. Vrbata), 51. Fr. Mrázek (J. Korbela ml.), 56. R. Vrbata (M. Hanzal, V. Nedorost) – 35. Schmidmayer (K. Vácha).
Rozhodčí: Šperl – Diviš, Tuháček. Vyloučení: 11:7, navíc O. Liška (Samson) 5 minut + do konce. Využití: 0:1. V oslabení: 2:0. Diváků: 649.

HC Samson: J. Jágr ml. – Kotaška, Klesla, O. Liška, K. Ťoupal, Cikán, Zich, Chaloupka, M. Mrázek – V. Nedorost, M. Hanzal, R. Vrbata, J. Korbela ml., R. Suchánek ml., Fr. Mrázek, J. Kadlec, Sumerauer, D. Nedorost, M. Silný, V. Mrkvička, Feferle. Trenéři: Milan Stárek a Norbert Král.
Rytíři Hluboká: Dašek (56. Vl. Marek) – L. Dušek, Formánek, Žlůva, Kukla, Mayer, Hejda – Schmidmayer, Miler, K. Vácha, Moudrý, Arnold, Maurenz, Matys, Matěj Dvořák, E. Bahula, Kantor. Trenéři: Miroslav Šulista a Petr Bělohlav st.

Hodnocení článku je 76 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky hokej, české budějovice, samson, Martin Hanzal, krajský přebor, Radim Vrbata, Rostislav Klesla, Václav Nedorost, rytíři hluboká, National Hockey League, Milan Gulaš, Arizona Coyotes, Dallas Stars, Hluboká nad Vltavou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

První duel Samsonu byla velká show. Hanzal řádil v lajně z NHL, pobavil i Gulaš u mikrofonu  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.