Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Hrát se bude, vzkazuje Motor fanouškům. Nedělní utkání je však v ohrožení

Hokejová Tipsport extraliga bude pokračovat i přes tento týden nařízená opatření. Dnes o tom rozhodla valná hromada Asociace profesionálních klubů. Nedělní duel Motoru s Karlovými Vary je však ve velkém ohrožení, protože soupeř má zdravotní potíže a podstupuje testy na covid-19. Pokud by se nákaza potvrdila u většího počtu hráčů, nedělní duel by se nekonal.

Valná hromada dnes rozhodla, že hokejová Tipsport extraliga bude pokračovat i přes omezení počtu fanoušků na tisíc osob. „Co to konkrétně bude znamenat pro permanentkáře Motoru, to dáme vědět během pátku. Dobrou zprávou je, že pokud se permanentkář nedostanete kvůli nařízení do haly, bude mít v následujícím měsíci zdarma možnost sledovat zápasy alespoň na internetu,“ napsal dnes v prohlášení klub.

Ačkoli po středečním vyhlášení zmíněných opatření vyjádřily některé kluby nechuť pokračovat a navrhovaly přerušení soutěže, při jednání Asociace profesionálních klubů převládla jednota. 

„Musím říci, že jednání bylo perfektní a kluby se domluvily na postupu, jak bude soutěž vypadat. Jede se podle plánu a platného rozpisu extraligy. Zápasy se neuskuteční pouze v případě, že by někdo byl v karanténě," potvrdil dnes prezident Českého hokeje Tomáš Král.

Dnešního jednání se zúčastnil také Milan Hnilička, který je předseda Národní sportovní agentury. Ten kluby informoval o plánovaných finančních náhradách za ušlý příjem ze vstupného. Agentura ve spolupráci s ministerstvem průmyslu dokončuje dotační program, který klubům pomůže částečně kompenzovat ztráty.

„Kluby se ale shodly, že situaci přežijí a další kroky budou následovat po čtrnácti dnech, kdy uvidíme, jak se situace dále vyvíjí,“ uzavřel Král.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Petr Tibitanzl

Štítky České Budějovice, HC Motor, hokej, koronavirus, opatření, Extraliga ledního hokeje, Madeta Motor České Budějovice, HC Energie Karlovy Vary, Tomáš Král, Ministerstvo průmyslu a obchodu České republiky, Národní sportovní agentura, Milan Hnilička

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hrát se bude, vzkazuje Motor fanouškům. Nedělní utkání je však v ohrožení  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.