Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Hokejisté Black Dogs VŠTE vyhráli Tipsport Uni Cup

Vysokoškolský hokejový tým Black Dogs Budweis VŠTE vyhrál předsezonní turnaj univerzit Tipsport Uni Cup. Ve finále, které se hrálo na neutrální půdě v Pardubicích, zdolal BO Ostrava Vítkovice Steel 4:3 (4:2, 0:1, 0:0) po gólech Kronuse, Koupala, Vochozky a Hrůši.

„Turnaj byl vlastně náhradou za play off Univerzitní ligy ledního hokeje, které se na jaře kvůli koronavirové pandemii nehrálo. Startovaly v něm všechny elitní univerzitní kluby, včetně letošních nováčků. O to je náš úspěch cennější, protože úroveň univerzitního hokeje strmě roste,“ říká David Oulík, trenér Black Dogs VŠTE. Jeho svěřenci v semifinále zdolali 2:1 Engineers Prague, vítěze základní části ULLH.

Podle Vojtěcha Stehela, prorektora VŠTE, je podpora univerzitního sportu přirozenou součástí života školy. „Úroveň vzdělání je klíčová, ale vysokoškolský život vždy byl, je a věřím, že i bude, daleko pestřejší. A univerzitní sport je jeho součástí. Leckde ještě zůstává popelkou, ale jsem velmi rád, že to neplatí právě o naší škole,“ uvedl. Českobudějovickou VŠTE reprezentuje i ženský basketbalový tým Black Cats nebo Šachová akademie.

Hokejisté Black Dogs sezonu v univerzitní lize zahájí v pondělí 28. září s VUT Cavaliers Brno na domácím ledě v Hokejovém Centru Pouzar. Začátek zápasu je v 17.45 hodin.

Ohodnoť článek

Autoři | Tisková zpráva

Štítky hokej, Black Dogs Budweis, VŠTE, Tipsport, HC Vítkovice Ridera, HC Dynamo Pardubice, Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích, hokejista, HC Kometa Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hokejisté Black Dogs VŠTE vyhráli Tipsport Uni Cup  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.