Počasí dnes7 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Zemřel Petr Turek. Hokejová legenda a sportovní novinář

Petr Turek. Jméno významného jihočeského novináře znají nejenom čtenáři Jihočeské pravdy a Deníku, ale především fanoušci hokeje. Bývalý hokejista v českobudějovickém týmu hrál celkem osm sezon, zhruba 130 mistrovských zápasů, v nichž vstřelil 15 gólů. Nejen sportovní veřejnost zasáhla ve středu zpráva o jeho úmrtí. Bylo mu 86 let. Informaci přinesl klubový web.

Petr Turek se naposledy fanouškům Motoru představil v únoru letošního roku v rámci slavnostního utkání k připomenutí 60 let o slavné pohárové výhry. Při ovacích byl na ledě společně se svými spoluhráči.

Sportu se věnoval celý život. Po skončení aktivní kariéry se vrhl do novinářské branže. Jako vůbec první zmapoval v knize historii budějckého klubu. Ve svém publikaci se věnuje podrobně i ligovému titulu Českých Budějovic, který jihočeský klub vybojoval v sezóně 1950/51. SKP České Budějovice byl prvním nepražským klubem, který tuto trofej získal. V knize je zachycen ještě ročník 1989/90.

Petr Turek publikaci věnoval českobudějovickému hokejovému buditeli a nadšenci Václavu Pilouškovi, který spolu s ním stál u zrodu myšlenky napsat tuto knihu, a také památce všech hráčů, trenérů, rozhodčích a funkcionářů, nesoucích dál jihočeskou hokejovou štafetu.

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto HC Motor České Budějovice

Štítky České Budějovice, hokej, HC Motor, Petr Turek, Madeta Motor České Budějovice, kniha, Pražská konzervatoř

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zemřel Petr Turek. Hokejová legenda a sportovní novinář  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.