Počasí dnes22 °C, zítra13 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

FOTO: Motor ztratil nadějné vedení a stále čeká na výhru. Varům doma podlehl 4:5

Potřetí doma, potřetí bez vítězství. Hokejisté Madeta Motor České Budějovice neuspěli ani pošesté při svém návratu mezi extraligovou elitu, když podlehli v Budvar aréně Karlovým Varům 4:5. A to i přestože několikrát vedli. Svěřenci Václava Propsala nezvládli úplnou koncovku utkání, a i nadále čekají na první vítězství.

Hokejisté českobudějovického Motoru vstupovali do třetího domácího utkání po návratu mezi českou hokejovou elitu s vidinou prvního vítězství. Na ledě v uzavřené Budvar aréně přivítali svěřenci Václava Prospala Karlovy Vary, které bookmakeři stavěli do role lehkého favorita.

A už úvodní třetina jim dala za pravdu. Motor sice vstoupil do utkání aktivněji, ale jako první kapituloval. V dresu Energie se prosadil Tomáš Vondráček, který využil chyby českobudějovického celku ve středním pásmu a ranou na zadní tyč poslal svůj tým do vedení – 0:1. Radost však vystřídal záhy smutek, Energie totiž brzy inkasovala. Za domácí se v početní výhodě prosadil Václav Karabáček a bylo srovnáno – 1:1. Jenže ani takový výsledek nevydržel do první přestávky, protože také Vary využili svou přesilovou hru. Po střele Jakuba Lauka se ujala teč Jiřího Černocha a hosté šli do kabin s vedením – 1:2.

Hned při vstupu do druhé třetiny se ale radovali domácí hokejisté, když se po pěti minutách prosadil Martin Novák, který svou ranou na bližší tyč rozvlnil síť – 2:2. A o čtyři minuty později by za přítomnosti fanoušků Budvar aréna burácela, protože Novotný kapituloval už potřetí. Svou ranou jej překonal Vít Christov a hostující brankář se vydal na střídačku – 3:2. Jeho nástupce Jan Bednář za svá záda ve druhé dvacetiminutovce nic nepropustil, a tak se šlo do šaten za stavu 3:2 pro Motor.

Závěr plný zvratů

Třetí perioda nabídla bláznivou podívanou plnou zvratů a čtyř branek. Tři z nich vstřelili hosté z Karlových Varů a Energie si tak dokráčela pro vítězství 4:5. Svěřenci trenéra Václava Prospala tak i nadále čekají na první vítězství při návratu do extraligového hokeje. A mohou si za to především sami, když soupeři nabídli svými chybami příležitosti ke skórování. Tu první vstřelil krátce po začátku třetiny Jakub Flek. Motor zareagoval dobře a šel do vedení díky gólu Martina Beránka. Jenže ani to nestačilo, když Energie srovnala zásluhou Jakuba Lauka a konečné vítězství 4:5 trefil po velké chybě Jihočechů Petr Koblasa.

Další pokus o první vítězství v aktuálním ročníku extraligy čeká hokejisty z jihu Čech už v pondělí, kdy přivítají na svém ledě Mladou Boleslav.

Madeta Motor České Budějovice - HC Energie Karlovy Vary 4:5 (1:2, 2:0, 1:3).

Branky a nahrávky: 18. Karabáček (D. Voženílek), 26. M. Novák (R. Přikryl, Beránek), 30. Christov (Prokeš), 49. Beránek (M. Novák, Plášil) – 15. Vondráček (Hladonik), 19. Černoch (Lauko, Šenkeřík), 45. Flek (Lauko, Plutnar), 55. Lauko (T. Mikúš), 56. Koblasa (Kohout). Rozhodčí: Pešina, Šindel – Brejcha, Gerát. Vyloučení: 8:8. Diváci: 0.

Madeta Motor: Čiliak (Patera) – Pýcha (C), Plášil, Vydarený (A), Pavel, Slováček, Allen, Suchánek – M. Novák (A), R. Přikryl, Beránek – Christov, Prokeš, Jonák – Karabáček, Indrák, Z. Doležal – D. Voženílek, Raška I, Michnáč.

Energie Karlovy Vary: F. Novotný (30. Bednář) – Šenkeřík, M. Rohan (A), Graňák, Plutnar, Pulpán (A), Zábranský, Weinhold – Lauko, Hladonik, Flek – T. Mikúš, Vildumetz, O. Beránek – Koblasa, Černoch, Kohout – Redlich (C), Skuhravý, Vondráček.

Ohlasy trenérů:

Václav Prospal (České Budějovice): "Ukázali jsme další způsob, jak prohrát zápas. Je to super, že zase můžeme hrát hokej, ale vůbec není super, jakým způsobem prohráváme. Zase jsme prohráli o gól, zase vlastními chybami."

Tomáš Mariška (Karlovy Vary): "Pro hráče i realizační týmy to byl složitý návrat do pracovní reality. Domácí měli jednoznačně lepší vstup do zápasu, my jsme se dostali do hry od poloviny první třetiny. Ve druhé části jsme úplně vypadli, soupeř měl jednoznačně navrch. Vrátili jsme se do zápasu až ve třetí třetině a jsme rádi, že jsme to nakonec zvládli, protože Budějovičtí hráli velmi dobře."

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Petr Tibitanzl

Štítky motor, české budějovice, madeta, hokej, extraliga, sport, karlovy vary, energie, Madeta Motor České Budějovice, HC Energie Karlovy Vary, hokejista, Budvar aréna, Martin Novák, Václav Prospal, Tomáš Vondráček, Václav Karabáček, Jiří Černoch

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO: Motor ztratil nadějné vedení a stále čeká na výhru. Varům doma podlehl 4:5  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.