Počasí dnes18 °C, zítra23 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

FOTO: Tak blízko. Motor se vlastní nedisciplinovaností připravil o první výhru, s Boleslaví padl v prodloužení

Hokejisté českobudějovického Motoru přivítali na ledě Budvar arény Mladou Boleslav a od samého úvodu věřili, že se jim konečně podaří dosáhnout vítězství. Svěřenci trenéra Václava Prospala měli utkání plné vyloučení a skvělých zákroků obou brankářů dobře rozehrané, díky vlastní nedisciplinovanosti ho však nakonec dostali do prodloužení. V něm zásluhou Davida Šťastného uspěli hosté - 1:2. Soubor z jihu Čech tak stále čeká na první vítězství mezi hokejovou elitou.

Když se českobudějovický Motor po dlouhých sedmi letech znovu představil na extraligovém ledě, podlehl v premiéře Bruslařům z Mladé Boleslavi 5:2. Od té doby si připsal v pěti utkáních pouhé dva body a stále tak vyhlížel jakoukoliv formu vítězství. A když do Budvar arény v rámci 15. kola Tipsport extraligy přicestoval právě boleslavský tým, měli mu svěřenci Václava Prospala co vracet.

A vzhledem k tomu, že v první dvacetiminutovce bylo k vidění šest dvouminutových trestů, z nichž hned čtyři náleželi domácím, nebyl start do utkání pro České Budějovice úplně ideální. Ale i přes četnost vyloučení svěřenci Václava Prospala úvodní divokou třetinu přečkali bez inkasované branky, čemuž největším dílem přispěl skvělý brankář Marek Čiliak. A jelikož měl jeho protějšek Jan Růžička o poznání méně práce, oba celky odcházely do kabin za nezměněného stavu.

Hned v úvodu druhé periody se pokračovalo v nastoleném trendu. Tentokrát se proti pravidlům provinil Radim Zohorna a nabídl tak domácím třetí hru v početní výhodě. Tou českobudějovičtí nepohrdli a díky Voženílkově akrobatické práci s holí Růžičku překonali. Úvodní branku nakonec i přes nekonečné přezkoumávání, kvůli hře vysokou holí, rozhodčí uznali a Motor šel do vedení – 1:0. A když domácí tým v čele s vynikajícím Čiliakem přečkal i další dvě hry v oslabení, převládala radost při druhé přestávce na jejich straně.

Třetí část velmi vyrovnaného utkání slibovala napjatou bitvu, o jejímž osudu mohla rozhodnout kdejaká maličkost. Ale stejně tak jako po celý průběh utkání, to byla znovu disciplína, která hýbala s výsledkem. Místo toho, aby Motor rozhodl při dlouhé pětiminutové přesilovce, se nechali jeho dva hráči vyloučit a nabídli tak soupeři možnost k vyrovnání. Tu hokejisté Boleslavi využili a zásluhou Michaela Ševce srovnali stav utkání – 1:1. A když se domácím nepodařilo zužitkovat ani přesilovku pět na tři, šlo se už podruhé v letošním ročníku extraligy v Budvar aréně do prodloužení.

Hra tři na tři, kterou nabízí extraligová prodloužení, představuje pro nestranné fanoušky velkou zábavu. Méně zajímavá jsou pak pro zainteresované příznivce, kteří trnou při každém založení útočné akce soupeře. Stejně tak by tomu bylo i za přítomnosti Motoráků v Budvar aréně. Ti by totiž přihlíželi dalšímu zklamání. Českobudějovický soubor nezachytil akci na trase Ševc – Zohorna – Šťastný a po zakončení posledního jmenovaného padl už po sedmé v sezoně – 1:2.

I přes další povedený výkon tak svěřenci trenéra Václava Prospala čekají na první vítězství v sezoně. To, čemu byli protentokrát velice blízko, může přijít už za dva dny. Hokejisté Motoru totiž ve středu cestují do Karlových Varů, kterým by se rádi pomstili za sobotní porážku 4:5.

Madeta Motor České Budějovice - BK Mladá Boleslav 1:2 po prodloužení (0:0, 1:0, 0:1 - 0:1).

Branky a nahrávky: 23. D. Voženílek (Pýcha, Karabáček) - 53. Ševc (D. Šťastný), 61. D. Šťastný (R. Zohorna, Ševc). Rozhodčí: Horák, Pražák - Lhotský, J. Svoboda. Vyloučení: 9:7, navíc Dlapa (Mlad Boleslav) 5 minut a do konce utkání. Využití: 1:1. Bez diváků.

Sestavy: České Budějovice: Čiliak - Plášil, Vydarený, Allen, Pavel, Slováček, Pýcha - D. Voženílek, Prokeš, Christov - M. Beránek, R. Přikryl, M. Novák - Z. Doležal, Indrák, Karabáček - Jonák, Michnáč, A. Raška. Trenér: Prospal.

Mladá Boleslav: J. Růžička - Ševc, Šidlík, Pláněk, Dlapa, Fillman, Bernad - D. Šťastný, R. Zohorna, Lunter - Jääskeläinen, A. Zbořil, Kotala - P. Kousal, O. Najman, Flynn - J. Stránský, Bičevskis, Strnad. Trenéři: Rulík a Patera.

Ohlasy trenérů:

Václav Prospal, trenér Českých Budějovic: "Kluci dnes předvedli, co nás zdobí - pohyb, bojovnost, nasazení. Nakonec ale zase dokázali najít způsob, jak prohrát zápas. Dostaneme pětiminutovou přesilovku, ale během minuty hrajeme tři na čtyři a dostaneme gól. Mančaft musím pochválit za úsilí v zápasech i tréninku, ale soupeři bohužel dokážou potrestat ptákoviny, které děláme. Dnes jsme měli příliš mnoho vyloučených a dělali zbytečné fauly hokejkou. Nejlepším hráčem byl brankář Čiliak, který nás podržel hlavně v první třetině."

Pavel Patera, trenér Mladé Boleslavi: "Bylo to vyrovnané utkání se šťastným koncem pro nás. Vůbec nám nevyšel vstup do druhé části, kdy jsme zaslouženě inkasovali v oslabení. Ani v závěru to nevypadalo s námi dobře, zvláště po pětiminutovém vyloučení, ale nakonec to vyznělo pro nás. Hráli jsme zápas po strašně dlouhé době a musíme ocenit, že kluci dokázali do toho dát srdíčko."

FOTOGALERIE: Madeta Motor ČB - BK Mladá Boleslav

Pondělí, 9. listopadu 2020, 18:56

FOTOGALERIE: Madeta Motor ČB - BK Mladá Boleslav
FOTOGALERIE: Madeta Motor ČB - BK Mladá Boleslav

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Petr Tibitanzl

Štítky motor, české budějovice, madeta, hokej, extraliga, sport, mladá boleslav, BK Mladá Boleslav, Madeta Motor České Budějovice, Václav Prospal, trenér, Budvar aréna, hokejista, David Šťastný, Česko, Radim Zohorna, Pavel Patera

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO: Tak blízko. Motor se vlastní nedisciplinovaností připravil o první výhru, s Boleslaví padl v prodloužení  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.