Počasí dnes14 °C, zítra21 °C
Pátek 3. května 2024  |  Svátek má Alexej
Bez reklam

Motor schytal v Brně debakl a vrací se bez bodů

Čtyři dny měli českobudějovičtí volno od zápasu, ale Tipsport extraliga je neúprosně nabita termíny. Proto už na 2. svátek vánoční se Jihočeši vydali do Brna. Po první třetině to tam nevypadalo vůbec špatně a stav byl srovnaný. To, co se ale dělo v prostřední části, by nejraději všichni zapomněli... v té totiž Motor dostal šest branek a o osudu zápasu bylo jasno. Nakonec Budějovice odjely s debaklem 4:10.

Úvod zápasu přinesl velkou šanci budějovického týmu. Slušnou ránu od modré totiž vyslal jihočeský bek a kotouč prošel Klimešovi mezi rukou a tělem, Ondřej Němec ho však dokázal odpálit ještě před brankovou čárou. Netrvalo to dlouho a Kometa si zahrála přesilovou hru, kterou využila. Petr Holík si podržel kotouč a nechal gólmana odklouzat z dobré pozice. Následně poslal touš na Petera Muellera, jenž trefil odkrytou část klece – 1:0. Také Jihočeši si ale zahráli přesilovou hru, a to dokonce pět na tři. Albert Michnáč sice ještě úspěšný nebyl, avšak o chvilku později srovnání přišlo. Pavel Pýcha využil prostoru a najel si na vrcholek pravého kruhu. Tam se opřel do kotouče a vymetl šibenici na zadní tyči – 1:1. Do konce periody se nic závažného nestalo, a tak se šlo do kabin za vyrovnaného stavu.

I ve druhé části hry se jako první prosadili domácí hokejisté, kterým na to stačilo něco málo přes pět minut. Filip Král sice Pateru svou střelou nepřekonal, jenže budějovický brankář dokázal vyrazit kotouč jenom před sebe. Tam byl jako první Dávid Bondra, jenž puk zvednul pod horní tyčku. Ve svém prvním startu za Brňany rovnou zapsal první branku – 2:1. Neutekla dlouhá doba a domácí se prosadili znovu, tentokrát v přesilové hře. Peter Mueller dostal přihrávku na levý kruh a jeho střela projela po ledu až do branky – 3:1. A s hosty bylo ještě hůře, když se Jihomoravané trefili i ve vlastním oslabení. Daniel Voženílek se jako poslední hráč nechal obrat na obranné modré Jakubem Valským. Ten to vzal rovnou ke gólmanovi a bekhendem se trefil přesně k tyči – 4:1.

Třetina hrůzy z pohledu Motoru navíc pokračovala, další branka totiž padla za pár vteřin. Freibergs nahodil puk od modré a Silvestr Kusko, který byl v souboji před brankou, tečoval touš mimo dosah gólmana. A znovu to netrvalo dlouho a domácí si zahráli další přesilovou hru, kterou znovu využili. Mueller našel na středu hřiště Petera Schneidera, jehož teč šla nechytatelně do sítě – 6:1. Alespoň trochu radosti zažil Motor dvě minuty před koncem prostřední části. Formanovi sice střela ani trochu nesedla, ale u branky byl připravený Zdeněk Doležal, který zakončil po otočce ke vzdálenější tyči 6:2. Jenže ani tento stav netrval dlouho, domácí si vzali brzy pětibrankové vedení zpět. Martin Zaťovič byl úplně volný u pravé tyče, kam také dostal puk. Ten si potáhl touš a následně ho posunul do odkryté části sítě – 7:2. Pro Budějovice to byla šílená třetina, ve které dostaly šest branek, zatímco daly jednu.

Ani start poslední periody nebyl pro Jihočechy ideální. Plášil totiž fauloval, a tak hráli oslabení tří proti pěti. To navíc domácí hokejisté využili. Peter Mueller sice se svou ranou neuspěl, ale k odraženému kotouči se dostal Petr Holík, na kterého zívala prázdná branka – 8:2. Jihočeši však kufry nebalili, takže se dočkali ještě jedné branky. Vít Christov, který byl před gólmanem těsně bráněn, sice neuspěl. K puku se však dostal ještě Matouš Venkrbec, který ho dorazil do sítě – 8:3. Navíc i Jihočechům se povedlo využít přesilovou hru. Mezi kruhy dostal přihrávku od Doležala Daniel Voženílek, jehož prudká rána se zastavila až v síti. I Kometa se však ještě dokázala prosadit. Tomáš Šoustal byl totiž faulovaný v úniku a dostal možnost samostatného nájezdu. Ten navíc provedl hodně stylově a zapsal první gól v extralize – 9:4. Brňané se navíc dočkali i vytoužené desítky. Peter Mueller dostal přihrávku na levý kruh a jeho rána na bližší tyč skončila v síti – 10:4. Pro amerického snipera to byl navíc třetí gól v utkání. Budějovice proto odjely z Brna s vysokým debaklem 4:10.

HC Kometa Brno – Madeta Motor Č. Budějovice 10:4 (1:1, 6:1, 3:2)

Branky a nahrávky: 6. Mueller (P. Holík), 26. Bondra (F. Dvořák, O. Němec), 28. Mueller (P. Holík, F. Král), 34. Valský, 35. Freibergs (Kusko), 36. Schneider (Mueller, F. Král), 39. Zaťovič (Klepiš), 42. P. Holík (Mueller, Klepiš), 55. Šoustal (TS), 59. Mueller (L. Horký) – 12. Pýcha (Michnáč), 39. Z. Doležal (Forman, Venkrbec), 45. Venkrbec (Christov, Jonák), 51. D. Voženílek (Z. Doležal, Suchánek). Rozhodčí: Hodek, Micka – Ganger, Klouček. Vyloučení: 6:9. Využití: 4:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 0. Střely na branku: 31:34. Zblokované střely: 7:9. Hity: 8:2. Vhazování: 36:35.

Brno: Klimeš – Pyrochta, F. Král, O. Němec, Barinka, Freibergs, Gulaši, Bartejs – Mueller, P. Holík, Plášek ml. – Schneider, Klepiš, Zaťovič – Bondra, Kusko, Valský – Šoustal, F. Dvořák, L. Horký.

Motor: Patera (Čiliak) – Plášil, Pýcha, Slováček, Vydarený, Lytvynov, Suchánek – Z. Doležal, Venkrbec, Forman – Michnáč, Gilbert, Karabáček – D. Voženílek, Jonák, Christov – Prokeš, Adamský.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto hcmotor.cz

Štítky Motor, hokej, Brno, extraliga, Madeta Motor České Budějovice, FC Zbrojovka Brno, Peter Mueller, Petr Holík, Extraliga ledního hokeje, přesilová hra, Zdeněk Doležal, Filip Král, Ondřej Němec, Albert Michnáč

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Motor schytal v Brně debakl a vrací se bez bodů  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.