Počasí dnes7 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Brankář Patera zakončil angažmá v Českých Budějovicích zraněním

Zraněním kolena zakončil hokejový brankář Jiří Patera své působení v extraligovém Motoru České Budějovice, kam byl zapůjčen z Vegas z NHL. Podrobnější vyšetření absolvuje až v Severní Americe. Před kempem nového týmu AHL Henderson Silver Knights věří, že návštěvu lékaře stihne během sedmidenní povinné karantény.

Patera nastoupil za Motor naposledy v pátek při porážce 0:7 v Liberci, ale v osmé minutě za stavu 0:2 střídal a přenechal místo Janu Strmeňovi. „Hráli jsme oslabení, přesouval jsem se zprava doleva a trošku jsem zavadil o hráče. Podjela mi noha a zvláštně jsem spadl na pravé koleno. V dalších zákrocích už to bylo hodně bolestivé a musel jsem se nechat vystřídat," řekl Patera webu českobudějovického klubu.

„Ještě teď pořádně nemůžu chodit. Lékaři mi pořádně ještě nic neřekli, nebyl jsem ani na magnetické rezonanci. Vše bude probíhat až po příletu do Ameriky, tam se o mě postarají," podotkl Patera, kterému začíná platit tříletý nováčkovský kontrakt s Vegas. Na kemp Golden Knights pozván nebyl, z hostování v extralize se tak přesouvá až na přípravu před AHL, která má naplánovaný start na 5. února.

„Program ještě stoprocentně nevím. Vím, že musím jít do karantény. Budu tedy zavřený sedm dní na hotelu a doufám, že mi tým poskytne rentgen či rezonanci, aby zjistili, co se mnou je," uvedl Patera.

„Kdybych nebyl zraněný, tak bych stejně začínal karanténou, ale pak bych začínal tréninkový kemp AHL, kde by se ukázalo, z jaké pozice bych nastoupil a začínal sezonu. Jestli z jedničky na farmě nebo z dvojky. Zraněním se to trošku zkomplikovalo," podotkl gólman, jehož si vybralo Vegas v roce 2017 v šestém kole draftu na 161. pozici.

Za Motor odchytal odchovanec pražské Slavie při svém premiérovém angažmá v extralize 15 zápasů s průměrem 3,56 obdržené branky, úspěšností zákroků 88,69 procenta a jednou udržel čisté konto.

„Jsem moc rád, že jsem dostal možnost si zahrát za Motor. Nedařilo se nám tak, jak by si všichni přáli. Teď se Motor pomalu průběžně zvedá, pořád to ale není ono. Myslím, že jsem měl kvalitní zápasy, ale měl jsem i podprůměrné. Celé své působení tady hodnotím velice pozitivně," řekl Patera, který odešel do Severní Ameriky v roce 2017 právě z Motoru a chytal v USHL za Cedar Rapids a ve WHL za Brandon.

Ve Vegas prý byli rádi, že v pauze mohl působit v Motoru. „Kluci v Americe žádnou podobnou možnost neměli," řekl Patera. Mrzelo jej, že si kvůli koronaviru nevychutnal zaplněnou Budvar Arénu a doufá, že se Motor zvedne z posledního místa. „Výsledky na to sice nevypadají, ale všichni jedou na sto procent. Věřím tomu, že kdyby fanoušci mohli být na stadionu, tak jsme v první desítce. Motor má jedny z nejlepších fanoušků. Pro nás to také není jednoduché hrát bez nich. Je to těžké, fanoušci na zimák nesmí a je v podstatě jedno, kdo hraje doma," dodal Patera.

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto hcmotor.cz

Štítky Sport, hokej, extraliga, Č. Budějovice, Patera, Jiří Patera, Madeta Motor České Budějovice, úraz, Vegas Golden Knights, karanténa, American Hockey League, Severní Amerika, National Hockey League, Bílí Tygři Liberec, Amerika

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Brankář Patera zakončil angažmá v Českých Budějovicích zraněním  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.