Počasí dnes7 °C, zítra7 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

FOTO: Znovu a znovu. Motor pokračuje ve výsledkové mizérii, doma nestačil ani na Kometu

Poslední domácí zápas jim vůbec nevyšel. Katastrofický start do utkání proti Mladé Boleslavi českobudějovický Motor už nedokázal dohnat a prohrál rozdílem třídy. Už po dvou dnech zavítal na jihočeské kluziště další zvučný soupeř. A brněnská Kometa se v Budvar aréně pořádně nadřela. I přestože byla hra povětšinu utkání vyrovnaná, Brno si nakonec po jednoznačné výhře 4:2 odvezlo z jihu Čech tři body.

Absolutně nezvládnutá první třetina, stejně tak tristní vstup do druhé periody. Českobudějovický Motor manko z úvodu utkání proti Mladé Boleslavi už nedokázal smazat a po jednoznačném průběhu tak slavili na jihu Čech hosté. Podobný výkon už zcela jistě svěřenci trenéra Václava Prospala v dalším duelu dopustit nechtěli.

Úvod utkání nezastihl oba celky v příliš velké pohodě, a tak se první výraznější příležitost udála až v páté minutě hry. Martin Novák se dostal k puku a z brankové čáry ho nahodil do brněnského brankoviště. Z velké mely, v níž se na chvíli schoval puk, nakonec vyšel vítězně brankář Komety Karel Vejmelka. A to byl na dlouhou dobu jediný rozruch v Budvar aréně. A když oba týmy odmítly zužitkovat početní výhody, odebraly se do šaten bez jediné vstřelené branky.

Hned na startu druhé periody přečkali domácí zbytek přesilové hry brněnské Komety a následně měli příležitost jít do vedení. To by však přihrávka na unikajícího Martina Baránka musela být o chloupek přesnější, protože útočník Jihočechů kotouč nedostal plně pod kontrolu a Vejmelka měl tak velmi usnadněnou práci. Když konečně zhruba v polovině utkání nabrala hra na tempu, vypadalo to, že se oba brankáři budou předhánět, kdo vytáhne lepší zákrok. Jak Marek Čiliak, tak Karel Vejmelka drželi svou neprůstřelnost. Gólman Komety si poradil i s velkou šancí Miroslava Holce, který ve 32. minutě díky dobrému postavení Vejmelky nezamířil do sítě. Stejně tak dopadl Jakub Klepiš, když ve velké rychlosti neusměrnil kotouč za záda Marka Čiliaka. O minutu později už však slovenský brankář v početní nevýhodě Jihočechy neochránil. Jakub Klepiš vložil svou hůl do Muellerova pokusu a šikovnou tečí rozvlnil ve 34. minutě síť – 0:1. A tak šli hosté do kabin přeci jen šťastnější.

Ale radost jim dlouho nevydržela. Hned na začátku třetí dvacetiminutovky se totiž poprvé radovali také domácí. Zdeněk Doležal se netradičně zjevil v roli nahrávajícího, když našel mezi kruhy osamoceného Václava Karabáčka, který se nekompromisní dělovkou postaral o vyrovnání – 1:1. Jenže nerozhodný stav na jihočeském kluzišti dlouho nevydržel. Kometa si totiž vzala vedení záhy zpět. Přečíslení využil po nabídce Zámorského americký útočník Peter Mueller – 1:2. A Motor se z toho nedokázal rychle oklepat, zbytečně ztrácel kotouč a snadno neprocházel středním pásmem. Možná i proto přišel další trest. Nejdříve v obrovské příležitosti selhal Petr Holík, po další kanonádě hostí v přesilové hře už však Čiliak kapituloval potřetí. Petr Zámorský využil toho, že měl brankář domácích zakrytý výhled a vymetl růžek u vzdálenější tyče – 1:3. Logicky se trenér Václav Prospal tři minuty před závěrečnou sirénou pokusil o hru bez brankáře, ta však byla takřka ihned potrestána. Do odkryté klece se trefil Petr Holík – 1:4. K udivení všech se Motor ještě nevzdal a snížil na rozdíl dvou branek. Nahození Ondřeje Slováčka nakonec zapadlo do sítě a dalo tak tečku další českobudějovické prohře – 2:4.

K dalšímu utkání odcestují Jihočeši v pátek 5. února. V rámci 43. kola se představí na ledové ploše KV Arény v Karlových Varech. Ani Energie v posledních týdnech nepředvádí zrovna přesvědčivé výkony, takže se dá očekávat opravdová bitva o tři body.

Madeta Motor České Budějovice - HC Kometa Brno 2:4 (0:0, 0:1, 2:3).

Branky a nahrávky: 42. Karabáček (Z. Doležal, Slováček), 60. Slováček (D. Voženílek, Jonák) - 34. Klepiš (Mueller, Zámorský), 46. Mueller (Zámorský), 54. Zámorský (P. Holík, Zaťovič), 58. P. Holík (Mueller, Holland). Rozhodčí: Kika, Obadal - Zíka, Axman. Vyloučení: 4:3. Využití: 0:2. Bez diváků.

Sestavy: České Budějovice: Čiliak - Š. Kubíček, Vydarený, Slováček, Štencel, Plášil, Pýcha - Holec, D. Voženílek, Jonák - Z. Doležal, M. Toman, M. Beránek - Alderson, Gilbert, Martin Novák - G. Ville, R. Přikryl, Karabáček. Trenér: Prospal.

Brno: Vejmelka - Zámorský, F. Král, Holland, P. Trška, S. Svozil, Gulaši, Kučeřík - Mueller, P. Holík, Zaťovič - Schneider, Klepiš, Vincour - Valský, Střondala, Plášek - Kusko, F. Dvořák, D. Bondra. Trenér: L. Zábranský st.

Hlasy trenérů:

Václav Prospal (České Budějovice): "Opravdu nevím, co bych k tomu řekl. Neumíme si nahrát, nepřejedeme modrou čáru s pukem a neudržíme se na kotouči v útočném pásmu. Soupeřův brankář neměl těžký zákrok, viděl všechny střely."

Jiří Horáček (Brno): "Všem našim klukům musíme poděkovat za odpracované utkání. Výborně zachytal brankář (Karel Vejmelka). Jsme rádi za zisk tří bodů."

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Petr Tibitanzl

Štítky hokej, české budějovice, motor, madeta, extraliga, kometa, brno, Madeta Motor České Budějovice, FC Zbrojovka Brno, Karel Vejmelka, FK Mladá Boleslav, Peter Mueller, Petr Zámorský, Budvar aréna, Česko, Petr Holík, Václav Prospal

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO: Znovu a znovu. Motor pokračuje ve výsledkové mizérii, doma nestačil ani na Kometu  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.