Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Devatenáct sekund… Tolik chybělo k výhře, nakonec Motor veze z Plzně jen bod

Posilnění páteční výhrou v Karlových Varech se jihočeští hokejisté vydali do dalšího západočeského města v podobě Plzně. V sestavě Motoru došlo k lehké změně, když Pavla Pýchu, který má podstoupit operační zákrok ramene, nahradil v sestavě Ivan Lytvynov. Jihočeši dvakrát vedli o dvě branky, přesto zápas došel až do prodloužení. V tom rozhodli o své výhře domácí gólem v přesilové hře.

Vstup do utkání měli o něco lepší domácí hokejisté. Postupně vyzkoušeli pozornost Strmeně Gulaš či Lang, ovšem ani jeden z nich si na budějovického brankáře nepřišel. Tak přišel trest a prosadili se hosté. Matěj Toman se totiž z ničeho nic dostal k odraženému kotouči v prostoru slotu, načež do kotouče nekompromisně praštil, a jeho pokus se zastavil až v brance – 0:1. O chvilku později si Jihočeši zahráli i přesilovou hru. Tu sice nevyužili, ale pár sekund nato se přece jen mohli radovat z druhé branky. Ondřej Slováček vyslal tvrdou ránu na zadní tyč, kterou domácí brankář vyrazil betonem jen před sebe. Tam byl osamocený Václav Karabáček, který měl jednoduchou pozici, když trefoval odkryté zařízení – 0:2. Další branka k vidění nebyla, a tak šel Motor do kabin za dvoubrankového vedení.

Zajímavé vedení však nemělo dlouhého trvání… Stačilo odehrát necelých pět minut druhé třetiny a domácí Škodovka zvládla srovnat. Nejprve bylo k vidění přečíslení, které na sebe vzal Martin Dočekal. Ten se s tím nepáral a trefil se přesně nad rameno budějovického brankáře – 1:2. A srovnáno bylo o minutu později. Karel Plášil byl napadán dvěma soupeři, když chtěl zkusit rozehrát středem hřiště. Tam však byl pouze volný Petr Kodýtek, který se trefil nekompromisně do růžku branky – 2:2. Indiáni byli samozřejmě nabuzení vstřelenou brankou a měli další dobré šance. Všechny však zastavil gólman Motoru velmi dobrými zákroky. Nakonec byla k vidění ještě jedna branka, a to pouhých dvacet devět sekund před koncem prostřední části. Po nahození od modré se v brankovišti nejrychleji zorientoval Daniel Voženílek, který nejspíše odrazil touš o gólmana, a ten se tak dostal až za brankovou čáru – 2:3. Před poslední periodou vedli hosté o jeden gól.

Úvod třetí části byl celkem vyrovnaný, ale na branku se čekalo skoro osm minut. Spojené mohly být České Budějovice, které využily přesilovou hru. Zdeněk Doležal napřáhl na svém oblíbeném místě. Brankáře sice nepřekonal, ale jeho pokusil do branky dorazil Daniel Voženílek, jenž v posledních zápasech ukazuje velmi dobrou formu – 2:4. Jenže domácím stačilo jen deset sekund na snížení stavu. To se totiž před gólmana dostal Peter Čerešňák, jenž udělal Strmeňovi kličku a zametl puk do branky – 3:4. Motor si poté zahrál další přesilovou hru, ve které měl dobrou možnost Roman Přikryl, ale jeho střelecké prokletí nadále trvá. Plzeň se ubránila a také dostala možnost početní výhody. V té měl dobrou možnost Milan Gulaš, ovšem budějovický brankář zasáhl ramenem. Západočeši měli v závěru zápasu velký tlak, dokonce se celkem brzy dostali ke hře bez gólmana. A to se jim nakonec vyplatilo, jelikož srovnali stav pouhých devatenáct sekund před koncem. Zápas poslal do prodloužení Milan Gulaš - 4:4.

Po minutě prodloužení, ve které se toho moc zajímavého nestalo, se ostrým faulem na koleno prezentoval René Vydarený, který tak poslal svůj tým do oslabení. A Plzeň nabídnutou šanci využila. Pavel Musil se dostal ke kotouči mezi kruhy a ranou nedal gólmanovi šanci na zákrok – 5:4. Dva body tak zůstaly na domácím ledě.

HC Škoda Plzeň - Madeta Motor Č. Budějovice 5:4p (0:2, 2:1, 2:1 - 1:0)

Branky a nahrávky: 24. Dočekal (Čerešňák, Michnáč), 25. Kodýtek, 48. Čerešňák (P. Musil, L. Kaňák), 60. Gulaš (Čerešňák), 63. P. Musil (Pour) – 9. Toman (Vydarený, Ville), 13. Karabáček (Slováček, Z. Doležal), 40. D. Voženílek (Karabáček), 48. D. Voženílek (Z. Doležal, Slováček). Rozhodčí: Kubičík, Vrba – Pešek, Rožánek. Vyloučení: 4:2. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Střely na branku: 37 - 32. Zblokované střely: 27 - 10. Hity:7 - 15. Vhazování: 45 - 35.

Plzeň: Frodl – L. Kaňák, Čerešňák, Budík, Jiříček, Kvasnička, Stříteský – M. Lang, Kodýtek, Gulaš – Suchý, P. Musil, Pour – Eberle, Kracík, Rob – Michnáč, Přikryl, Dočekal.

Motor: Strmeň – Vydarený, Plášil, Lytvynov, Kubíček, Štencel, Slováček – Jonák, D. Voženílek, Holec – Karabáček, R. Přikryl, Z. Doležal – Beránek, Toman, Ville – M. Novák, Gilbert, Alderson.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto hcmotor.cz

Štítky Madeta Motor České Budějovice, FC Viktoria Plzeň, přesilová hra, Milan Gulaš, Ivan Lytvynov, Peter Čerešňák, Daniel Voženílek, HC Energie Karlovy Vary, Pavel Pýcha, Ondřej Slováček

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Devatenáct sekund… Tolik chybělo k výhře, nakonec Motor veze z Plzně jen bod  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.