Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Motor podepsal první kontrakty na příští rok. Zůstává Strmeň, Lytvynov nebo Kubíček

Oznamování nových posil může přijít až po sezoně, ale podpisy smluv s hráči stávajícího kádru probíhají průběžně. První šestice, která má kontrakty v Motoru pro následující ročník Tipsport extraligy, už je jasná. Podepsáno má brankář, trojice obránců a dva útočníci. Vyjednávání podle klubu pokračuje i s mnoha dalšími hráči.

Smlouvu na sezonu 2021-22 podepsal brankář Jan Strmeň. Ten v posledních zápasech dostává od trenéra Prospala hodně příležitostí a neustále si vylepšuje extraligová čísla. Na jihu Čech už se zabydlel a může tak přidat i svou čtvrtou sezonu v dresu Motoru.

Do obrany má Motor nově podepsanou už trojici hráčů. Nejzkušenějším borcem s novou smlouvou je americký bek Conor Allen, který momentálně hostuje v Mladé Boleslavi. Pro příští ročník se ale vrátí na jih Čech a bude k dispozici novému trenérovi. Bude to pro hráče se zkušenostmi z NHL už čtvrtá extraligová sezona.

Další dva podepsaní obránci jsou zejména příslibem do budoucnosti. Dvacetiletý Ivan Lytvynov má velký ofenzivní potenciál, letos sbírá první extraligové ostruhy a v příštím ročníku už by měl nabyté zkušenosti potvrdit. Ještě o rok mladší talent Šimon Kubíček vlétl do extraligy naprosto bez respektu. Hned ve své debutové sezoně dostává na ledě nejvíc prostoru ze všech juniorů v soutěži, v průměru hraje přes 20 minut za utkání! Nyní má jistotu smlouvy i pro ročník 2021-22.

A talentovaní mladí hráči nebudou Motoru chybět ani v útoku. Smlouvy pro následující sezonu už získali dva benjamínci sestavy kouče Prospala. Devatenáctiletý odchovanec Martin Beránek přidá už čtvrtou sezonu v dresu A týmu. A o další kontrakt si v posledních zápasech hlasitě řekl i další odchovanec, dvacetiletý Matěj Toman. Oba dva dostanou šanci přesvědčit o svých kvalitách i nový trenérský tým.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto hcmotor.cz

Štítky Motor, hráči, smlouvy, extraliga, Šimon Kubíček, Madeta Motor České Budějovice, Extraliga ledního hokeje, Česko, BK Mladá Boleslav, National Hockey League, Conor Allen, Ivan Lytvynov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Motor podepsal první kontrakty na příští rok. Zůstává Strmeň, Lytvynov nebo Kubíček  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.