Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

FOTO: Čtvrtá porážka s Olomoucí. Motor prodloužil mizernou sérii na domácím ledě, padl 1:2

Čtvrtá porážka s Olomoucí. Motor neuspěl ani v posledním duelu s Kouhouty, když na ledě Budvar Areny padl po vyrovnaném souboji těsně 1:2. Čtyři utkání před koncem základní části tak České Budějovice stále ztrácely šest bodů na předposlední Zlín.

Pět zápasů do konce základní části, nulová šance na play off. Českobudějovický Motor přivítal na domácím ledě Kohouty z Olomouce a chystal se neoblíbeného soupeře konečně porazit. Ve třech předchozích střetech totiž s Hanáky Jihočeši neuspěli. A nyní, když už neměli co ztratit, chtěli tuhle špatnou sérii ukončit.

Úvod utkání oběma týmům příliš nesedl, a tak se na první výraznější příležitost ke skórování čekalo až do 8. minuty utkání. V té dostal domácí Motor k dispozici početní výhodu, v níž byl už tradičně nejaktivnější českobudějovický střelec Zdeněk Doležal. Ani jeho dvě rány však gólovou radost Jihočechům nepřinesly. V následujících minutách první třetiny se nestalo nic, co by ohrozilo brankáře Strmeně či Lukáše. A tak první perioda, která připomínala opatrnou a takticky svázanou bitvu, skončila bez branek.

Do druhé dvacetiminutovky nevstoupili domácí vůbec dobře, už po 27 sekundách šli totiž do čtyř. Ale přesilovku Kohoutů přečkali bez větších potíží, a tak duel pokračoval bez branek. A Motor nabídl soupeři v následujících minutách další dvě přesilovky, ale Hanáci je nedokázali využít. Možná i proto přišel trest. Motor ve 32. minutě zužitkoval početní výhodu, když Václav Karabáček tečoval střelu Daniela Voženílka – 1:0. Ale hned po pěti minutách bylo srovnáno. Dlouhý zámek hostí v obranném pásmu Českých Budějovic nakonec skončil vyrovnávací brankou, o níž se postaral Petr Kolouch – 1:1. Díky tomu se hrálo po dvou periodách stále vyrovnaně.

A tak třetí třetina nabízela nervózní rozuzlení. V úvodních pěti minutách se ale nic zajímavého nestalo, ani následná přesilová hra domácích nenabídla vedoucí branku. Ta však přišla čtyři minuty po přesilovce Motoru. Kohouti využili početní výhodu, když David Ostřížek vymetl horní roh branky tvrdou střelou od modré čáry – 1:2. Domácí tak museli rychle reagovat. A dostali ideální příležitost, tři minuty před závěrečnou sirénou totiž dostali příležitost na srovnání v přesilové hře. Hned po půl minutě v převaze minul prázdnou branku Daniel Voženílek. Následně zkusil Motor štěstí ve hře bez brankáře. Ale na obranu Olomouci nevyzrál a prodloužil tak mizernou domácí sérii.

Už za dva dny mají jihočeští hokejisté na programu výjezd do Pardubic. V neděli vyzvou na ledové ploše Enteria Arény Dynamo. A hned za další dva dny zavítá do Českých Budějovic pražská Sparta.

Madeta Motor České Budějovice - HC Olomouc 1:2 (0:0, 1:1, 0:1).

Branky a nahrávky: 32. Karabáček (Slováček, Holec) - 37. Kolouch (Strapáč, Olesz), 50. Dujsík (Ondrušek, Káňa). Rozhodčí: Lacina, Horák - Ganger, Klouček. Vyloučení: 4:5. Využití: 1:1. Bez diváků.

Sestavy: České Budějovice: Strmeň - Plášil, Vydarený, Štencel, Slováček, Kubíček, Lytvynov - Z. Doležal, Toman, M. Novák - Holec, D. Voženílek, Jonák - Gilbert, R. Přikryl, M. Beránek - Alderson, P. Novák, Karabáček. Trenér: Prospal.

Olomouc: Lukáš - A. Rutar, Ondrušek, Valenta, Švrček, Dujsík, Vyrůbalík - Tomeček, Nahodil, Klimek - Olesz, Kolouch, Strapáč - Kunc, Handl, Bambula - Káňa, J. Knotek, Ostřížek, od 41. navíc Burian. Trenéři: Tomajko a Moták.

Hlasy trenérů:

Václav Prospal (České Budějovice): "Opakuje se to každý zápas. Vytvoříme si spoustu šancí kolem brány, ale nedáme góly. Asi si vypůjčíme bránu od fotbalistů Dynama. Speciální formace hrály 1:1 a to je málo. Nakonec jsme inkasovali z přesilovky po zcela zbytečném vyloučení daleko od branky."

Jan Tomajko (Olomouc): "Po dvou domácích porážkách jsme rádi, že jsme otočili sérii na vítěznou stranu. Nevytvořili jsme si mnoho šancí, ale je velmi pozitivní, že jsme po dlouhé době dokázali využít přesilovku a díky tomu jsme vyhráli zápas."

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Petr Tibitanzl

Štítky hokej, české budějovice, motor, madeta, extraliga, olomouc, HC Olomouc, Madeta Motor České Budějovice, PSG Zlín, Budvar aréna, HC Dynamo Pardubice, Václav Karabáček, Daniel Voženílek, Petr Kolouch, Zdeněk Doležal, Václav Prospal

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO: Čtvrtá porážka s Olomoucí. Motor prodloužil mizernou sérii na domácím ledě, padl 1:2  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.