Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Novým trenérem Motoru je Jaroslav Modrý. S ním přichází také Martinec a Fousek

Razítko pod sezonou 2020-21 na jihu Čech teprve zasychá, ale i proto, kolik práce je před týmem MADETA MOTOR České Budějovice do ročníku následujícího, bylo třeba co nejrychleji ustavit tým, který bude mít ve sportovní oblasti zodpovědnost pro ročník 2021-22.

Novým vedoucím sportovního úseku a hlavním trenérem se stává českobudějovický odchovanec, který v trenérském řemesle dokázal proniknout i do druhé největší profesionální americké ligy AHL - Jaroslav Modrý. A samozřejmě nebude sám. Jeho asistentem a hlavním skautem klubu bude další bývalý vynikající hokejista Patrik Martinec. Ten po skvělé hráčské kariéře přesedlal na funkcionářskou a trenérskou dráhu. Nejprve byl ve Spartě asistentem trenéra, poté byl 3 roky v největším českém klubu sportovním manažerem, aby následně vedl s velkým úspěchem nejlepší korejský tým Anjang Halla, s nímž dokázal hned třikrát ovládnout Asijskou ligu. Trenérský triumvirát doplní ještě Roman Fousek, který bude kromě asistenta i videotrenérem. Jeho hlavní devizou je, že po letech v českobudějovické mládeži má dokonalý přehled o všech jihočeských talentech.

Návrat budějckého odchovance

Bývalý skvělý obránce Jaroslav Modrý je českobudějovickým odchovancem, který dokázal do nabitého A týmu na konci 80. let minulého století proniknout už v 17 letech. Po třech sezonách v Motoru odešel na vojnu do Trenčína, kde pomohl vybojovat titul, a po návratu do Motoru výrazně přispěl k postupu Českých Budějovic zpět do nejvyšší soutěže, když si jako obránce připsal v 18 zápasech 15 kanadských bodů. Poté už ale odešel do zámoří, kde udělal skvělou kariéru. Prošel celky New Jersey Devils, Ottawa Senators, Los Angeles Kings, Atlanta Thrashers, Dallas Stars a Philadelphia Flyers, sehrál 725 zápasů v základní části NHL a dalších 28 ve Stanley Cupu. V ročníku 1994-95 se při výluce NHL krátce mihnul zpět v Českých Budějovicích, aby pak byl ve zbytku sezony členem týmu Devils, který nakonec vyhrál Stanley Cup, i když v play-off si Modrý tehdy nezahrál. V závěru kariéry, během níž se představil i v dresu reprezentace na MS 2003, působil ještě v Liberci a Plzni, aby se následně oddal trénování. Přes působení u mládeže to v zámoří dotáhl až na post asistenta trenéra farmářského celku Los Angeles Kings, který se jmenuje Ontario Reign a hraje AHL. A to je pozice, v níž se ocitl málokterý Čech, a Jaroslav Modrý v této roli působil dlouhé 3 sezony. Teď se rozhodl přijmout novou výzvu a vrací se domů. V Motoru pod něj bude spadat celý sportovní úsek a jeho slovo bude v kabině hlavní.

Z východu zpět do Evropy

Bude mít ale po ruce velmi protřelého kolegu. Patrik Martinec se po dlouhé a úspěšné kariéře, kdy se stal nepřehlédnutelnou ikonou Sparty, už několik let prosazuje na trenérských a manažerských postech. Vynkající přehled o české extralize získal coby sportovní manažer Sparty, trenérské zkušenosti a vítěznou mentalitu pak nabral ve funkci trenéra celku Anjang Halla. Korejský tým se pod jeho vedením stal hegemonem čím dál lepší Asijské hokejové ligy, kterou třikrát vyhrál. Z východu se teď Martinec vrátí zpět do Evropy, aby přijal novou výzvu v českobudějovickém Motoru. Vedle funkce asistenta trenéra bude i hlavním skautem A týmu, který si bude udržovat přehled o všech hráčích, kteří přicházejí pro Motor v úvahu.

Ze zahraničí přicházející dvojici doplní Roman Fousek, který poslední roky naopak pečlivě sbíral zkušenosti u českobudějovické mládeže. Jako hráč kdysi po boku Jaroslava Modrého pomohl Motoru k postupu do nejvyšší soutěže, jako trenér začal u nejmenších a postupně se probojoval až k dorostencům a juniorům. Jeho rukama prošla velká spousta jihočeských talentů, které i do budoucna mají tvořit základ Motoru, jako tomu bylo vždy v minulosti.

Hodnocení článku je 88 %. Ohodnoť článek i Ty!

Tisková zpráva

Štítky Motor, hokej, Jaroslav Modrý, Patrik Martinec, Roman Fousek, Madeta Motor České Budějovice, trenér, Česko, kariéra, HC Sparta Praha, American Hockey League, National Hockey League, New Jersey Devils

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Novým trenérem Motoru je Jaroslav Modrý. S ním přichází také Martinec a Fousek  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.