Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Hluboká bude mít nový hokejový stadion. U příprav byli i hráči NHL

V Hluboké nad Vltavou plánuje vedení města postavit nový hokejový stadion na břehu řeky. Autorem návrhu je českobudějovické studio A8000, které zveřejnilo vizualizace nové budovy. Architekti ji připravovali ve spolupráci s bývalými a současnými hráči NHL.

Hokej je s Hlubokou nad Vltavou spojený již více než 100 let. Od 50. let minulého století tam sportovci hráli na otevřeném zimním stadionu bez chlazení a současný areál vznikl v roce 2000. Vedení města se před časem rozhodlo vybudovat moderní hokejovou halu na místě stávající ledové plochy, která je součástí sportovního areálu na břehu řeky Vltavy.

„Na přípravách spolupracujeme s Vysokou školou technickou a ekonomickou, která hraje takzvanou Univerzitní ligu. O všem postupně informujeme Národní sportovní agenturu. Právě tu bychom rádi požádali o dotaci na projekt. Když se vše povede, bude krytý zimní stadion další významná infrastrukturní stavba sloužící sportovcům ze širokého okolí, která pomůže vychovat rekreační i špičkové sportovce,“ uvedl Tomáš Jirsa, starosta města Hluboká nad Vltavou.

Hluboká nad Vltavou bude mít nový hokejový stadion

Úterý, 7. září 2021, 11:43

Vizualizace nového hokejového stadionu v Hluboké nad Vltavou.nad Vltavou bude mít nový hokejový stadion
Vizualizace nového hokejového stadionu v Hluboké nad Vltavou.

Areál by měl sloužit místním sportovcům, ale využívat by ho mohly i zahraniční kluby. V minulosti jezdily na jih Čech například týmy z ruské KHL. 

Stadion bude hostit Univerzitní ligu

Kapacita stadionu je až tisíc diváků. Takový počet fanoušků by mohl sledovat například Univerzitní ligu, která by se na břehu Vltavy měla hrát. Kromě hokeje má ale multifunkční hala sloužit i k pořádání nejrůznějších společenských a kulturních událostí, jako jsou například koncerty. 

„Hokejová tradice na Hluboké dávno překročila hranici města. Dnes tu žije mnoho bývalých i současných hráčů NHL a předních českých hokejistů, jako je trenér klubu Motor České Budějovice Jaroslav Modrý nebo bývalí hokejisté Radek Bělohlav a Stanislav Bednařík či hokejisté Miroslav Dvořák ml., Petr Bělohlav nebo Václav Prospal. Návrh nového stadionu jsme proto přirozeně řešili právě s nimi,“ zmínil architekt Martin Krupauer ze studia A8000.

Předpokládané náklady jsou nyní zhruba 156 milionů korun bez daně a výstavba by mohla odstartovat už příští rok. 

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto A8000

Štítky Hluboká nad Vltavou, hokej, stadion, investice, National Hockey League, hokejista, Vltava, Kontinentální hokejová liga, Madeta Motor České Budějovice, Tomáš Jirsa, Václav Prospal, Miroslav Dvořák

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hluboká bude mít nový hokejový stadion. U příprav byli i hráči NHL  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.