Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Hokejisty Českých Budějovic posílil obránce Percy se zkušenostmi z NHL

Kanadský hokejový obránce Stuart Percy posílil v extralize Motor České Budějovice. Osmadvacetiletý rodák z Oakville, který má na kontě i 12 zápasů v NHL za Toronto, působil v minulém ročníku ve finské lize v celku Sport Vaasa. S Motorem podepsal Percy roční smlouvu.

Do kádru Českých Budějovic Percy přichází poté, co krátce před startem extraligy oznámil svůj odchod americký zadák Conor Allen, jenž z rodinných důvodů ukončil kariéru. Percyho čeká v Evropě druhá sezona. Ve finské lize si v 52 zápasech včetně play off připsal 17 bodů za tři branky a 14 asistencí.

Vítěz Memoriálu Ivana Hlinky hokejistů do 18 let z roku 2011, jehož krátce předtím draftovalo Toronto v 1. kole na 25. pozici, v sezoně 2014/15 za Maple Leafs zaznamenal v devíti duelech tři asistence. V dalším ročníku nastoupil ještě ve třech utkáních v NHL a nebodoval.

V nižší AHL nastupoval Percy za Toronto Marlies, Wilkes-Barre/Scranton, Rochester, Belleville a Providence. V základní části AHL má na kontě 341 zápasů a 130 bodů za 21 branek a 109 asistencí. V 38 duelech play off skóroval jednou a přidal devět přihrávek.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto hcmotor.cz

Štítky Sport, hokej, extraliga, České Budějovice, Percy, Stuart Percy, National Hockey League, Madeta Motor České Budějovice, Toronto Maple Leafs, Oakville, American Hockey League, Conor Allen, Evropa, Ivan Hlinka, Toronto Marlies

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hokejisty Českých Budějovic posílil obránce Percy se zkušenostmi z NHL  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.