Počasí dnes7 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Motor ztratil zápas ve druhé třetině, mohutný finiš body nepřinesl

Motor v rámci 17. kola zavítal do Chomutova, kde hrají v této sezóně své zápasy kladenští Rytíři. Jihočeši nerozehráli duel špatně, před polovinou zápasu dokonce vedli. Ještě ve druhé třetině ale zápas ztratili a i přes snahu v závěru zápasu odjíždí ze severu Čech po výsledku 4:3 pro domácí s prázdnou.

Pro Jihočechy se jednalo o návrat do chomutovské Rocknet Arény po více než šesti letech. 14. dubna 2015 se zde v rámci baráže utkali s chomutovskými Piráty. Budějovičtí dozajista jeli ke klání s předposledním týmem tabulky s cílem bodovat. A bylo to i znát. Jakkoli první třetina nepřinášela útočnou smršť a vyložené šance, byl to přece jen Motor, kdo měl zpočátku optickou herní převahu. Postupem času se ale začali osmělovat i domácí.

Vyjádřením situace na ledové ploše byla přesilovka Kladna, v níž hrozili Plekanec s Jágrem, nicméně skóre začalo měnit svou podobu až na sklonku úvodního dějství. V 18. minutě se prosadil dorážkou na brankovišti Nicolas Hlava – 1:0. Naštěstí pro Motor netrvalo dlouho a v čase 19:22 Stuart Percy ukončil budějovické čekání na gól povedenou střelou do horního růžku – 1:1.

Na vyrovnání měl Motor jen 45 vteřin

Pokud první třetina nabírala grády pomalu a postupně, ta druhá začala zostra hned od úvodního vhazování. Právě na něm fauloval Hlava a jeho prohřešek ještě v 21. minutě potrestal Lukáš Pech dorážkou Ondráčkova pokusu – 1:2. Vedení si Jihočeši užívali a opět měli více ze hry. V tento moment se třetí gól v kladenské síti jevil jako velmi pravděpodobný. Jenže sudičky nadělily zápasu jiný osud než bezstarostnou jihočeskou jízdu za třemi body. Ve 27. minutě se v mezikruží budějovickým obráncům zamotal puk mezi nohama tak nešťastně, že dřív než ho stačili vyhodit do bezpečí, dobruslil předchozí hříšník Nicolas Hlava a vystřelil Kladnu vyrovnání na 2:2. Vyrovnání nalilo Středočechům elán do žil a otěže zápasu převzali zase oni.

Ve 33. minutě se ostrou ranou od modré prosadil Jake Dotchin – 3:2. A o dvě minuty později využil přesilovku Adam Kubík, když projel obranou Motoru jako nůž máslem a zakončil za bezmocného Hrachovinu – 4:2. S Jihočechy nebylo dobře, ale přece jen mohlo být lépe. Před druhou sirénou hráli hosté 42 vteřin dvojnásobnou přesilovku, ale nastalý útlum vlastně jen potvrdili, když pořádně na Bowa nevystřelili.

Do poslední dvacetiminutovky tak Jihočeši vstupovali s nelehkým úkolem – pokud možno už neinkasovat a zároveň domácím hokejistům dopravit do branky alespoň dvě nadělení. Ve 43. minutě mohla napomoci přesilovka po faulu Pituleho, ale výhoda se Motoru vůbec nepovedla. V dalším průběhu se Motoru těžko dařilo dostávat Rytíře pod tlak. V poměrně dlouhém časovém úseku tak byly jedinými vzruchy únik Jaromíra Jágra, kterého vychytal Hrachovina, a dělovka Milana Gulaše, která si cestu do byť částečně odkryté branky nenašla.

Budějovičtí neuměli nabrat potřebné tempo, jejich tlak tak nakonec přišel až dvě minuty před koncem a jak se později ukázalo, bylo to už pozdě. Početná ekipa fanoušků Motoru si sice ještě jednou zaburácela, když v 60. minutě power-play posílenou o vyloučeného Suchánka přetavil v gól Martin Hanzl – 4:3. Na vyrovnání měli Motoráci jen 45 vteřin, přesto se ještě na dostřel dostali. Gól měl na holi opět Martin Hanzl, kterého fantastickým zákrokem vychytal Bow. Motor tak odjíždí z výletu na sever s prázdnou.

Rytíři Kladno - HC Motor České Budějovice 4:3 (1:1, 3:1, 0:1)

Branky a nahrávky: 18. Hlava (Baránek), 27. Hlava, 33. Dotchin (Kristo, Plekanec), 35. A. Kubík (Jágr, Dotchin) – 20. Percy (Gulaš), 21. L. Pech (J. Ondráček), 60. M. Hanzl (Abdul, L. Pech). Rozhodčí: Sýkora, Šindel – Pešek, Malý. Vyloučení: 6:4. Využití: 1:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 2 862. Střely na branku: 30:34. Průběh utkání: 1:0, 1:2, 4:2, 4:3.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto HC Motor České Budějovice

Štítky hokej, motor, budějovice, Madeta Motor České Budějovice, Rytíři Kladno, Piráti Chomutov, Nicolas Hlava, Česko, Jaromír Jágr, Jake Dotchin, Lukáš Pech, SK Kladno, Milan Gulaš

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Motor ztratil zápas ve druhé třetině, mohutný finiš body nepřinesl  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.