Počasí dnes7 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Motor po první třetině vedl 2:0, nakonec ale v Ostravě prohrál

Motor chtěl napravit prohru z Litvínova a po prvních dvaceti minutách měl dobře nakročeno k napravení reputace. Budějovičtí byli po úvodní třetině ve vedení 2:0 díky dvěma brankám Lukáše Pecha. To byly ale všechny branky, které Motor zaznamenal. Poté už skórovaly pouze Vítkovice. České Budějovice prohrály na ledě vítkovické Ridery 2:4.

Utkání Motoru v Ostravar aréně začalo zákrokem Dominika Hrachoviny už po osmi sekundách. V té samé minutě se českobudějovickému brankáři představil Lakatoš. Jako první z Budějovických zahrozil Jandus, proti němu však byl úspěšný zákrok Stezky. Chvíli na to došlo v prostoru středového kruhu k nezaviněnému střetu mezi Kochem a Valským. Útočník Motoru zůstal ležet na ledě a na pomoc mu musel přispěchat masér Pavel Vlašic. Vše ale dopadlo dobře a budějovický forvard odjel na střídačku po svých. Ten samý hráč pak inkasoval dvě minuty za vražení na mantinel, když na něj poslal Hrušku, od kterého přišla následná odplata v podobě sekání, a tak oba kohouti šli na hanbu. Ve třinácté minutě se Jihočeši dostali do vedení. Do přečíslení tři na dva vyrazili Pech, Gulaš a Štencel. Kapitán Motoru z pravé strany poslal puk na najíždějícího Lukáše Pecha, který využil clony Romana Poláka a z prostoru mezikruží se trefil nad pravý Stezkův beton. Následnou přesilovku, kdy na trestnou lavici putoval Lednický, Motor nevyužil. Dvě minuty před první sirénou se Budějovičtí radovali podruhé a znovu u toho byl jako střelec Lukáš Pech. Ten dostal přihrávku od Holce zpoza brány, ujal se puku mezi kruhy, oklamal vítkovického gólmana forhendovým blafákem a poslal puk do brány. Motor po prvních dvaceti minutách vedl nad vítkovickou Riderou 2:0.

Druhou část začínali domácí s jedním mužem na ledě navíc, když se dvacet sekund před koncem části první nechal vyloučit Gulaš. Vítkovičtí vytvořili na počátku prostřední periody před Hrachovinou závar, který budějovický brankář ukončil přikrytím kotouče lapačkou. Zdvihnutá ruka hlavního rozhodčího pak znamenala vyloučení Piskáčka. Domácí zlobili, ale na Hrachovinu si nepřišli. Vítkovičtí potřebovali nakopnout, což zkoušel Marosz, jenž ukázal své šikovné ruce, ale Hrachovina byl úspěšnější. V obranném pásmu Jihočechů se bojovalo o puk. Před brankou stál nikým neobsazený Švéd Tobias Lindberg, který po přihrávce od Svačiny snížil na 1:2. Pro švédskou posilu Vítkovic to byla premiérová extraligová trefa. Před vypršením času druhé třetiny střílel od modré čáry Galvinš. Hrachovina měl problémy s pukem, ale nakonec se mu ho podařilo zkrotit. V rychlém sledu šli krátce po sobě pykat na trestnou lavici Holec a Vondrka a domácí vyrovnali. Marosz adresoval pas do předbrankového prostoru Lukáši Krenželokovi, který Hrachovinu překonal střelou mezi betony. Vyrovnávací branka padla jedenáct sekund před koncem třetiny, po jejímž konci byl stav nerozhodný 2:2.

Ridera začínala poslední dvacetiminutovku rovněž v přesilovce, když si Vondrka musel odpykat trest z druhého dějství. Vítkovice nijak zvlášť Hrachovinu nezaměstnaly. Za bránou Vítkovických Kovář podrazil Valského a Jihočeši měli možnost přesilové hry. To ale překazilo vyloučení Jiřího Novotného. Když se Kovář vrátil na led, Vítkovice měly přesilovku. Tu ale nevyužily, ale sekundu po jejím vypršení skórovaly a skóre otočily. Gulašovi se nepovedlo vyhodit. Z levé strany pálil Hruška, Hrachovina vyrazil jeho pokus před volného Dominika Lakatoše, který už měl před sebou jenom odkrytou bránu. Budějovické snažení mohl v padesáté páté minutě zkomplikovat Lindberg, který se po pasu od Bondry ocitl před Hrachovinou úplně sám, avšak jeho bekhendový pokus mu nevyšel. Valský krátce poté sekl Marosze a musel jít v tom nejméně vhodném čase na lavici hříšníků. Milan Gulaš si v oslabení vybojoval faul, když si proti němu nedovoleně počínal Lotyš Bukarts. Při hře Motoru bez brankáře předvedl Stezka parádní zákrok proti střele Novotného. Všechny naděje Jihočechů zhatil 76 sekund před koncem znovu Dominik Lakatoš. Vítkovický útočník pečetil výhru domácích zakončením přes celé hřiště. Motor tedy ve Vítkovických přišel o vedení 2:0 z první třetiny a prohrál 2:4.

HC Vítkovice Ridera – HC Motor České Budějovice 4:2 (0:2, 2:0, 2:0)

Branky a nahrávky: 29. Lindberg (Svačina, Fridrich), 40. L. Krenželok (Marosz, J. Hruška), 48. Lakatoš (Roberts Bukarts, L. Krenželok), 59. Lakatoš (Galvinš) – 13. L. Pech (Gulaš, Holec), 18. L. Pech (Gulaš, Holec). Rozhodčí: Pešina, Kubičík – Lučan, Kis. Vyloučení: 4:8. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 1 000. Střely na branku: 40:24.

Vítkovice: Stezka – Galvinš, R. Polák (C), Gewiese, Jakub Stehlík, P. Koch, L. Kovář – L. Krenželok (A), J. Hruška (A), Lakatoš – R. Bondra, Lindberg, Svačina – Dej, Marosz, Roberts Bukarts – Lednický, Chlán, Fridrich

Motor: Hrachovina – Štencel, Piskáček (A), Bindulis, Percy, Šenkeřík, M. Jandus, Štich – Abdul, J. Novotný, J. Ondráček – D. Voženílek, Venkrbec, Karabáček – Vondrka, M. Hanzl, Valský – Holec, L. Pech (A), Gulaš (C)

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto hcmotor.cz

Štítky Motor, Vítkovice, hokej, extraliga, HC Vítkovice Ridera, Madeta Motor České Budějovice, Lukáš Pech, Dominik Lakatoš, Milan Gulaš, HC Verva Litvínov, Dominik Hrachovina, Tobias Lindberg, Jiří Novotný, Roberts Bukarts

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Motor po první třetině vedl 2:0, nakonec ale v Ostravě prohrál  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.