Počasí dnes7 °C, zítra7 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Gólový návrat Doležala, Gulaš v Klubu střelců. To vše přinesla výhra ve Zlíně

Prvním soupeřem českobudějovického Motoru po reprezentační přestávce byl Zlín, tedy tým, se kterým Jihočeši vyhráli oba letošní zápasy. České Budějovice měly celý zápas pod kontrolou a došly si pro zaslouženou výhru. Poprvé se po návratu představil ve žlutomodrém dresu Zdeněk Doležal, který se navíc postaral o rozhodující branku. Jednu trefu si připsal také kapitán Milan Gulaš, jenž se stal členem Klubu hokejových střelců deníku Sport!

Hned po několika vteřinách přišel s první větší šancí Motor. Křižnou přihrávku dostal Milan Gulaš, avšak Kašík se stihl přesunout a zastavit jeho pokus betonem. Jihočeši měli převahu od začátku utkání, ale ani šance Jakuba Valského brankou neskončila. Následně se do hry mohli dostat také Berani, kteří měli k dispozici dvě přesilové hry za sebou. Početní výhody se ale domácímu týmu nepovedly, a tak přišel trest v podobě inkasované branky. Až před gólmana se dostal obránce Jan Štencel, jenž bekhende trefil prostor mezi betony – 0:1. České Budějovice navíc přidaly minutu a půl před koncem periody ještě jednu branku. Jiří Ondráček využil toho, že Kašík nic neviděl, a střelou od modrou dal svému týmu dvoubrankový náskok – 0:2. S mnohem lepší náladou tak mohli jít do kabin hosté.

Jihočeši si zahráli první přesilovou hru na začátku druhé části, tu se jim navíc povedlo využít. Nádhernou kombinaci zakončoval Zdeněk Doležal, jenž střelou do horního růžku nedal Kašíkovi ani šanci na zákrok – 0:3. Doležal se tak trefil hned ve svém prvním zápase po návratu ze Sparty. O chvilku později si zahráli přesilovou hru i domácí, kteří snížili na rozdíl dvou branek. Daniel Gazda se opřel do touše ihned po buly a jeho bomba prostřelila vše, co jí stálo v cestě – 1:3. Následně se hrál poměrně aktivní hokej z obou stran, udeřit se znovu povedlo hostujícímu celku. Dobrou práci odvedl za brankou Zlína Jan Štencel, jenž následně posunul kotouč na volného Martina Hanzla, který měl sám před gólmanem celkem jednoduchou pozici – 1:4. Netrvalo to však ani minutu a Beranům se podařilo znovu snížit na rozdíl dvou gólů. Antonín Honejsek našel mez kruhy volného Pavla Kubiše, jenž ranou z první prostřelil Hrachovinu – 2:4. Následně měl domácí celek k dispozici i početní výhodu pět na tři, ovšem tu nevyužil. Hosté tak i podruhé periodě vedli o dvě branky.

Také třetí perioda přinesla zajímavou podívanou na obou stranách, avšak tentokrát tomu chyběly branky. To mohli změnit hostující hokejisté při početní výhodě, ale žádnou lepší střeleckou pozici si vytvořit nedokázali. Skoro čtyři minuty před koncem to zkusil Zlín bez gólmana, avšak o několik sekund později vstřelili českobudějovičtí hráči svou pátou branku v utkání. Puk získal na obranné modré Milan Gulaš, který si dojel až na útočnou modrou a střelou do odkryté sítě definitivně rozhodl o osudu duelu – 2:5. Pro jihočeského kapitána šlo navíc o jubilejní 250. trefu, čímž se stal členem Klubu hokejových střelců deníku Sport.

PSG Berani Zlín – HC Motor České Budějovice 2:5 (0:2, 2:2, 0:1)

Branky a nahrávky: 26. Gazda (Mamčics, Zabusovs), 34. Kubiš (Honejsek) – 16. Štencel (Beránek, Hanzl), 19. J. Ondráček (Štencel, Vráblík), 23. Z. Doležal (M. Hanzl, Abdul), 34. M. Hanzl (Štencel), 57. Gulaš (Šenkeřík, Pech). Rozhodčí: Hejduk, Vrba – Ganger, Rampír. Vyloučení: 2:5. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 1000. Střely na branku: 17 - 29. Zblokované střely: 15 - 8. Hity: 5 - 5. Vhazování: 25 - 43.

Zlín: Kašík (Huf) – Mamčics, Gazda, Suhrada, O. Němec, Žižka, Ferenc, T. Hanousek – Mallet, Honejsek, Okál – Kubiš, P. Sedláček, Vopelka – Zabusovs, Hejcman, Michasjonok – O. Flynn, R. Veselý, Fryšara.

Motor: Hrachovina – Šenkeřík, Piskáček, Bindulis, Bučko, Štencel, Vráblík, Remta – Holec, Pech, Gulaš – Abdul, J. Novotný, Z. Doležal – Vondrka, M. Hanzl, Valský – M. Beránek, J. Ondráček, Karabáček.

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Libor Kožík / hcmotor.cz

Štítky hokej, Motor, Zlín, extraliga, PSG Zlín, Madeta Motor České Budějovice, Milan Gulaš, Zdeněk Doležal, Jan Štencel, Pavel Kubiš, Antonín Honejsek, Jiří Ondráček, Daniel Gazda

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Gólový návrat Doležala, Gulaš v Klubu střelců. To vše přinesla výhra ve Zlíně  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.