Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Další cenný skalp. Motor porazil Hradec po nájezdech

Motor zabodoval i ve třetím vzájemném utkání sezóny s Hradcem, tentokrát si připsal dva body za výhru po samostatných nájezdech 3:2. Na vedoucí gól Hradce v první třetině bleskově zareagoval Karabáček, Českobudějovičtí šli do vedení ve druhém dějství po Pechově zakončení. Nakonec o vítězi rozhodovaly až samostatné nájezdy, ve kterých se trefili Koláček a Hanzl.

Královéhradecký Mountfield se hned v úvodní minutě dostal k zajímavé příležitosti, po které Hrachovina musel zalehnout kotouč. O minutu později si připsal svůj první zákrok také hostující brankář Henri Kiviaho, který lapačkou zasáhl proti střele Šenkeříka. Následovala zhruba pětiminutová pasáž hry bez větší šance na obou stranách. To se změnilo v 7. minutě, kdy Vráblíkovo nahození nebezpečně tečoval Lukáš Pech. Po polovině první dvacetiminutovky pohotově zakončoval ihned po vhazování hradecký Jergl, Dominik Hrachovina byl ale proti a zasáhl.

Následovalo první vyloučení zápasu, kdy dostal menší trest domácí obránce Šenkeřík. Hosté přesilovou hru využili, když se po přihrávkách Lalancetta a Kevina Klímy trefil od modré Graeme McCormack, který propálil vše, co mu stálo v cestě. Českobudějovický Motor ale rychle odpověděl, po 41 vteřinách vyrovnal Václav Karabáček, jenž se dostal ke kotouči kousek za modrou a střelou švihem vsítil první branku domácích. Asistenci u této trefy si připsali Beránek a Štencel.

Krátce před koncem první části si Jiří Ondráček vykoledoval dvouminutové vyloučení za nesportovní chování, ke kterému vyfasoval ještě osobní desetiminutový trest. Mountfield však tento prohřešek potrestat nedokázal a Motor bez větších komplikací oslabení přežil. Ve zbylém čase se již nic podstatného neudálo a úvodní třetina tak skončila smírně 1:1.

Druhá dvacetiminutovka začala zostra, první příležitost vypracoval nejproduktivnější hráč hostů Ahti Oksanen. Měl hodně prostoru na pravé straně, jeho bekhendové zakončení ale Hrachovina schoval ve své rukavici. Ve 24. minutě využily Budějovice nabídnutého prostoru, kapitán Gulaš přes šířku kluziště našel volného Vondrku, který v situaci dva na jednoho procedil puk přes bránícího hráče na Lukáše Pecha, jenž odkrytou branku trefil a otočil tak skóre ve prospěch domácích. O malou chvíli později zakončoval Michal Vondrka sám z hranice kruhu, příklepem ale hradeckou bránu těsně minul. Domácím druhý vstřelený gól přidal na sebevědomí a Motor přitlačil svého soupeře v jeho vlastním pásmu, což vyústilo v první vyloučení na straně hostů.

Českobudějovičtí však trest Blaina nepotrestali, naopak mohli sami inkasovat, když se do úniku dostal Nedomlel. Ten sice nesrovnal, nicméně vybojoval faul poté, co ho vysokou holí zasáhl dojíždějící Stuart Percy. Po hře ve čtyřech domácí celek zkrácenou početní nevýhodu bez problémů ustál. Vynikající šanci Jiřímu Ondráčkovi nabídla 35. minuta, když po přihrávce Štencela mířil zcela osamocen na Kiviaha, hostujícího brankáře ale neprostřelil. Při této situaci došlo k dalšímu faulu z hostující strany, Budějovice si ale s převahou pět na čtyři neporadily a bránu Hradce prakticky neohrozily. Motor vsítil jedinou branku druhé třetiny a do kabiny si odnášel vedení 2:1.

V úvodu třetí části se Jihočeši usadili v útočném pásmu a hradecký Mountfield na to reagoval pouze opakovaným vyhazováním na zakázaná uvolnění. Následně se však i hosté osmělili a ve skvělé šanci selhal Kevin Klíma, který sám před Hrachovinou netrefil domácí svatyni. Opatrnější herní pasáž ukončil krátce před polovinou třetí třetiny individuální akcí Jakub Valský, po jeho otočce zpoza branky puk poskakoval v brankovišti, ke změně skóre ale nedošlo.

Další menší trest za nesportovní chování obdržel domácí kapitán Milan Gulaš, Mountfield sice přesilovou hru nevyužil, ale krátce po jejím skončení na začátku 53. minuty se hosté dočkali vyrovnání. Po Smoleňákově přihrávce nahodil Bohumil Jank puk od modré čáry, ten nikým netečován skončil za zády Dominika Hrachoviny. Domácí brankář měl zakrytý výhled a kotouč mu proskočil mezi betony až do sítě. Druhou asistenci si u tohoto gólu připsal Oksanen. Zbytek poslední dvacetiminutovky tohoto vyrovnaného utkání se odehrálo bez branek, zápas tedy po základní hrací době nepoznal svého vítěze.

Hned v první minutě prodloužení se ve výborné příležitosti ocitl střelec úvodní branky McCormack, kterého ale skvěle vychytal Hrachovina. O dvě minuty později zůstal osamocen před Kiviahem Milan Gulaš, jeho zakončení ale brankovou čáru nepřešlo. Ahti Oksanen se pokoušel k asistenci přidat také vstřelený gól, proti byl ale domácí brankář, jehož následná rozehrávka poskytla hostům příležitost utkání ukončit, Klíma však odkrytou klec netrefil. Neprosadil se ani na druhé straně zakončující Valský a o vítězi tak musely rozhodnout až samostatné nájezdy.

V nájezdové loterii druhý bod získal domácí Motor, když své pokusy úspěšně zakončili Koláček a Martin Hanzl. Druhý jmenovaný si nakonec připsal vítěznou trefu, jelikož za Hradec proměnil nájezd pouze Jergl. České Budějovice tak Hradec Králové porazily podruhé v této sezóně.

Ohlasy

Jaroslav Modrý (Motor)„Odehráli jsme vyrovnané utkání s velmi kvalitním soupeřem. Škoda, že jsme nevyhráli za tři body, ale jsme rádi i za vítězství po nájezdech. Musíme se zlepšit v přesilovkách, ve kterých málo střílíme a nedáváme žádné góly. Utkání nás stálo hodně sil, ale jsem rád, že jsme našli cestu k vítězství.“

Tomáš Martinec (Hradec)„Vyrovnaný zápas. Byli jsme lepší v jeho první části. Škoda, že jsme po našem prvním gólu tak rychle inkasovali a nepodrželi vedení déle. Ve druhé části utkání byli lepší domácí a nakonec jsme rádi, že odvážíme alespoň bod. V nájezdech jsme sice dali jeden gól, ale soupeř v nich byl šikovnější.“

HC Motor České Budějovice - Mountfield HK 3:2sn (1:1, 1:0, 0:1 - 0:0)

Branky a nahrávky: 14. Karabáček (Beránek, Štencel), 24. Pech (Vondrka, Gulaš), rozh. náj. M. Hanzl – 13. McCormack (Kevin Klíma, Ščerbak), 53. Jank (Smoleňák, Oksanen). Rozhodčí: Šír, Svoboda – Špůr, Axman. Vyloučení: 4:2, navíc Ondráček (CEB) 10 min. os. trest. Využití: 0:1. Diváci: 1000. Střely na branku: 27:29.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto HC Motor České Budějovice

Štítky hokej, motor, budějovice, FC Hradec Králové, Madeta Motor České Budějovice, prodloužení, Václav Karabáček, Dominik Hrachovina, Mountfield Hradec Králové, Ahti Oksanen, Lukáš Pech, Michal Vondrka, Jiří Ondráček

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Další cenný skalp. Motor porazil Hradec po nájezdech  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.