Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Jihočeši se na čtvrtý pokus dočkali a vrací sérii zpět do Prahy

Hokejisté českobudějovického Motoru zvládli čtvrté utkání semifinálové série s pražskou Spartu. Na domácím ledě zvítězili svěřenci Jaroslava Modrého a vynutili si tak pátý duel série na ledě svého soupeře. Gólově se prosadila trojice Daniel Voženílek, Jindřich Abdul a Lukáš Pech. Na straně Sparty uspěl pouze Erik Thorell. Osmadvaceti zákroky přispěl k vítězství Motoru brankář Dominik Hrachovina.

Úvodní třetinu čtvrtého vzájemného duelu odstartovali lépe domácí. Po dvou minutách a deseti sekundách se poroučel na trestnou lavici hostující Šmerha, a tak měli Českobudějovičtí první příležitost ke skórování. Jihočeši si vypracovali několik zajímavých náznaků situací, gólový účet si ale otevřít nedokázali. Postupem času hosté srovnali hru a byli to právě oni, kdo se dostal do další zajímavé příležitosti, rána Chlapíka však minula branku. O několik chvilek později se šikovně natlačil před domácí branku Šmerha, ani on na Hrachovinu nevyzrál. Jihočeši o sobě dali opět výrazněji vědět tři a půl minuty před koncem první části, kdy Vondrka našel dobře postaveného Lukáše Pecha, jenž o kousek minul svatyni Hudáčka. Chvilku na to dostal dostatek prostoru ke střelbě Beránek, ani jeho pokus mezi ruku a tělo nedokázal podruhé v zápase překonat Hudáčka. Domácí si tak do druhé části nesli dvoubrankový náskok.

I do druhé části zápasu vstoupili aktivněji domácí, za což byli odměněni. Po dvou minutách a šestnácti sekundách našel backhandovou přihrávkou Jan Štencel Daniela Voženílka, který poprvé rozjásal Budvar Arénu. Necelou minutu na to putoval za seknutí Šmerhy za katr David Štich, přesilovou hru Pražanů však Českobudějovičtí přestáli a naopak oni měli po faulu Poláška následně k dispozici početní výhodu. Ani svěřenci Jaroslava Modrého ji využít nedokázali, Hudáček všechny nebezpečné situace před svojí brankou dokázal ustát. Hostům se přeci jen podařilo vyrovnat ve 33. minutě. Dvořáček se zbavil za brankou svého strážce, našel volného Erika Thorella, který se nemýlil a srovnal stav zápasu. Pouze přesně dvě minuty trval nerozhodný stav. Štencel vysunul do protiútoku Jindřicha Abdula, jehož úvodní střelu sice zablokovala sparťanská obrana, následný druhý pokus již byl úspěšný a Jihočeši šli opět to vedení. To si družina Jaroslava Modrého udržela až do konce druhé části. Nic na tom nezměnila ani obrovské šance hostů v poslední minutě druhé části. Hrachovina dvěma vynikajícími zákroky podržel svůj celek.

Hned v úvodu třetí třetiny vybojoval kotouč Voženílek, který vybídl ke střele Valského, jenž z dobré pozice těsně minul. Na úvodní šanci Pražanů ve třetí periodě se čekalo až do 47. minuty. Z dobré pozice pálící Dvořáček však na fantoma budějovického celku nevyzrál. V 50. minutě si vytvořili další nadějně vypadající pozici domácí. Dostatek prostoru dostal Jan Štencel, místo mezi rukou a tělem Hudáčka ale nenašel. V té samé minutě po hostující střele vznikl závar před Hrachovinou, domácí brankář společně se svými ležicími spoluhráči však dokázali udržet kotouč před modrou čárou. O dvě minuty později unikl po levé straně ledové plochy aktivní Abdul, který vyslal povedenou střelu na Hudáčka, podruhé v zápase ho překonat nedokázal. Třetí branky domácích se vyprodaná Budvar Aréna dočkala necelých šest minut před koncem. Po rychlé kombinaci se dostal kotouč k Lukáši Pechovi, jenž střelou zápěstím navýšil vedení domácích o dvě branky. Ještě veseleji mohlo být na jihu Čech o dvě minuty později, kdy přes obránce pálil nebezpečně Vondrka, Hudáček ale na poslední chvíli vytáhl proti jeho ráně svůj levý beton. Na konci základní hrací doby ještě sáhli Sparťané k odvolání svého brankáře. Všechny nebezpečné situace před domácí brankou dokázal Hrachovina pokrýt, a tak na jihu Čech mohla vypuknout radost. Českobudějovičtí se napočtvrté dočkali a vrací sérii zpět do pražské O2 Arény.

HC Motor České Budějovice – HC Sparta Praha 3:1 (0:0, 2:1, 1:0)

Branky a nahrávky: 23. D. Voženílek (Valský, Štencel), 36. Abdul (Štencel, Pech), 55. Pech (Abdul, Vondrka) – 34. E. Thorell (Dvořáček). Rozhodčí: Jeřábek, Mrkva – Ondráček, Špůr. Vyloučení:1:2 . Využití:0:0 . V oslabení: 0:0. Diváci: 6421. Střely na branku:19:29 .

Motor: Hrachovina – Štencel, Vráblík, Percy, Piskáček, Šenkeřík, Bučko, Štich – D. Voženílek, J. Novotný, Valský – Abdul, Pech, Vondrka – M. Beránek, M. Hanzl, Chlubna – Holec, Koláček, J. Ondráček.

Sparta: J. Hudáček – Matuškin, David Němeček, A. Polášek, T. Pavelka, Moravčík, Tomáš Dvořák, Jurčina – M. Forman, Sobotka, M. Řepík – D. Kaše, Tomášek, Chlapík – E. Thorell, R. Horák, Šmerha – Buchtele, Vitouch, Dvořáček.

Hodnocení článku je 70 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto hcmotor.cz | Zdroj hcmotor.cz

Štítky hokej, Motor, Sparta, AC Sparta Praha, Madeta Motor České Budějovice, Lukáš Pech, Jindřich Abdul, Daniel Voženílek, Jaroslav Modrý, Erik Thorell, Dominik Hrachovina, Jan Štencel, Budvar aréna

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihočeši se na čtvrtý pokus dočkali a vrací sérii zpět do Prahy  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.