Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Budějovice o mě měly zájem. Neváhal jsem, říká nová akvizice Motoru Vojtěch Tomeček

Je jihočeským rodákem, odchovancem Milevska, ale profesionální hokej si tu nikdy nezahrál. To se ale změní. Nová posila Vojtěch Tomeček, která posílí útočné řady Motoru, přichází z Olomouce. Zkušenosti v extralize nabral také v Karlových Varech či Chomutově. Sedmadvacetiletý útočník si prošel všemi reprezentačními výběry, a to i tím seniorským, kde odehrál dvě utkání.

Jak se udál váš přestup na jih Čech?
Agent mi zavolal a řekl, že Budějovice mají o mě zájem. Neváhal jsem.

Olomouc vám prodloužení smlouvy nenabídla?
Nejednali jsme a přímou nabídku jsem neobdržel.

Vzhledem k tomu, že jste byl s Motorem v kontaktu, sledoval jste jeho počínání v sezoně o to víc?
Já sleduji extraligu celkově. Soustředil jsem se pouze na Olomouc. Mrzí mě, že jsme to nezvládli s těmi Vítkovicemi. Ale ano, sledoval jsem výsledky Motoru.

Měly o vás zájem i jiné extraligové celky?
Něco tam bylo, ale nic konkrétního to nebylo.

Jak bude vypadat vaše role v týmu? Už jste ji s trenéry probírali?
Ještě ne. Teď jsem měl první tréninky. Probíhá letní příprava a je na to ještě čas. Bude záležet na mně, jakou roli si vybojuji.

Přesvědčil vás také fakt, že Motor má velkou fanouškovskou základnu?
Když jsem byl mladý, jezdil jsem do Budějovic fandit. Bydlel jsem kousek, takže to byl nejbližší hokej, kde se hrála nejvyšší soutěž. Pamatuji si na to, jak v Budvar aréně byly slyšet trumpety.

Z Motoru odchází Abdul a Ondráček. Bude klub čekat na návrat hráčů z Ruska?

Českobudějovický Motor dnes na svém webu oznámil předběžnou podobu týmu pro nadcházející sezonu. V týmu zůstávají klíčová jména jako jsou Milan Gulaš nebo Lukáš Pech. Obejít se ale budou muset například bez útočníků Abdula, Voženílka nebo...

Mělo vliv na přijmutí nabídky od Motoru rovněž to, že se v podstatě vracíte domů?
Ano. Mám tady rodinu, bráchu. Mám to rozhodně blíže než z Olomouce. I do Karlových Varů je to blíž, tam má žena rodinu.

Jak hodnotíte svůj první trénink v týmu?
Bylo nás tam méně, ale zanedlouho se tam sejdeme všichni. Kluci budou fajn a já se na to moc těším. Doufám, že zapadnu co nejlépe.

Uplynulou sezonu v Olomouci jste hrál s Davidem Krejčím. Nyní vašimi spoluhráči budou třeba Milan Gulaš nebo Lukáš Pech. Jak se těšíte na vaši spolupráci a co si od toho slibujete?
S Davidem Krejčím to byl obrovský zážitek, který by mě předtím asi jen tak nenapadl. Milan s Lukášem jsou taky skvělí hráči. Těším se, až je uvidím hrát a bude to super.

V roce 2013 a 2014 jste absolvoval juniorské mistrovství světa. Hrál jste v týmu s Davidem Pastrňákem nebo Jakubem Vránou. Jak na to vzpomínáte?
Na to se nezapomíná. Kluci se vytáhli a je skvělé, jak se jim teď daří. Nebyli to ale jen tihle dva. Spoustu kluků, co tam bylo, teď hraje v NHL. Určitě na to rád vzpomínám, i když jsme neudělali žádný úspěch. Nějaké zážitky mám.

Hokejově jste také vyrůstal ve Varech, kde jste hrál MHL, což byla mládežnická kontinentální hokejová liga. Byl znát rozdíl mezi touto juniorskou soutěží a tou zdejší?
Těžko říct. Když jsem hrál juniorku v Čechách, myslím, že to také mělo kvalitu. Rusové tu základnu mají na vyšší úrovni, takže i proto je ta soutěž trochu kvalitnější. Je to jiný styl hokeje a opět musím říct, že to byl skvělý zážitek, že jsme to mohli hrát a také se kouknout třeba na KHL. Viděli jsme i Kovalčuka.

Jak vypadal váš denní program, pokud jste cestovali na zápasy do zahraničí?
Pokud si dobře vzpomínám, hráli jsme klidně čtyři zápasy. Vždycky jsme létali na tripy. Létali jsme z Prahy a byli jsme týden pryč. Hráli jsme třeba dva zápasy v Moskvě a dva zápasy někde poblíž.

Hokejový útočník Strnad bude po odchodu ze Sparty hrát za České Budějovice

Hokejový útočník Jakub Strnad bude působit v extraligových Českých Budějovicích. Třicetiletý hráč do Motoru přichází z pražské Sparty, které v uplynulé sezoně pomohl k postupu do finále play off. Jihočeši o jeho angažování informovali na svém...

V jednom rozhovoru jste se zmínil, že vás tato soutěž připravila na dospělý hokej. Prošel jste si všemi mládežnickými reprezentačními výběry. V roce 2017 jste okusil i seniorský národní tým. Je zkušenost v seniorské reprezentaci tou zkušeností, za kterou jste nejvíce vděčný?
Ano, je. Přál bych si, kdybych se mohl vyhýbat zraněním. To je to, na co se soustředím. Když se daří týmu a individualitám, tak přijde úspěch.

Máte zranění, se kterým se teď potýkáte?
Ne, měl jsem dlouhou pauzu, ale teď je už všechno v pořádku.

V extralize jste nastoupil za Karlovy Vary, Chomutov a Olomouc. Je z těchto tří týmů jeden, kde angažmá hodnotíte nejpozitivněji a proč?
Ve Varech se mi bodově dařilo nejlépe, byl jsem tam dlouho a zranění se mi vyhýbala. Všude, kde jsem hrál, jsem získal mnoho zkušeností. V Chomutově jsem zažil pana Růžičku jako trenéra. Olomouc také hodnotím pozitivně. Z každého působení jsem si vzal hodně.

V sezoně budete hrát proti svým bývalým zaměstnavatelům. Budete tyto zápasy brát nějak jinak?
Ve Varech už dlouho nejsem. Vnímám to, ale už to není takový jako předtím. Teď to bude asi ta Olomouc, kde jsem prožil hezké čtyři roky.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto HC Motor České Budějovice

Štítky budějovice, hokej, motor, tomeček, posila, Madeta Motor České Budějovice, Vojtěch Tomeček, HC Olomouc, HC Energie Karlovy Vary, Piráti Chomutov, Milevsko, soutěž, Česko, úraz

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Budějovice o mě měly zájem. Neváhal jsem, říká nová akvizice Motoru Vojtěch Tomeček  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.