Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Hokejový útočník Vopelka se vrací do mateřských Českých Budějovic. Návrat hlásí i Zdeněk Doležal

Hokejový útočník Lukáš Vopelka se po dvou letech strávených ve Zlíně vrací do mateřských Českých Budějovic, odkud odešel už v 15 letech do švédského Örebra. Šestadvacetiletý vicemistr světa ze šampionátu osmnáctek z roku 2014 podepsal s Motorem roční smlouvu. Uvedl to klubový web.

Vopelka si v uplynulé sezoně v dresu zlínských Beranů, kteří jako poslední tým tabulky sestoupili z extraligy, připsal ve 29 zápasech devět bodů za tři branky a šest asistencí. V extralize hrál i za Hradec Králové i Vítkovice a ve 187 zápasech nasbíral 56 bodů za 26 gólů a 30 přihrávek.

Po odchodu z Českých Budějovic strávil Vopelka ve Švédsku pět let. Za první tým Örebra si v sezoně 2012/13 zahrál dva zápasy baráže a v dalších dvou ročnících celkem tři duely ve švédské lize. Sezonu 2015/16 odehrál v celku Vita Hästen v druhé nejvyšší soutěži.

Potom nastupoval za Slovan Bratislava v KHL a za Trenčín ve slovenské extralize, následovala angažmá v Hradci Králové, Vítkovicích a ve Znojmě v mezinárodní rakouské lize EBEL. Ročník 2020/21 začal v Košicích, ale na začátku prosince se stěhoval do Zlína.

Vítej zpátky, Zdeňku!

Zdroj: hcmotor.cz

Kromě Vopelky se do českobudějovického týmu vrací také Zdeněk Doležal. „Rozený střelec si na jihu Čech udělal za čtyři sezony skvělé jméno, o čemž svědčí i 73 branek, které už za Motor nastřílel. A teď přijdou určitě další. Devětadvacetiletý pravák totiž v jihočeském celku podepsal novou smlouvu, která zajišťuje, že následující dva ročníky bude pálit jihočeskou municí,“ napsal klub na webu.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto hcmotor.cz | Zdroj hcmotor.cz

Štítky Sport, hokej, extraliga, České Budějovice, Vopelka, Madeta Motor České Budějovice, Lukáš Vopelka, Zdeněk Doležal, PSG Zlín, útočník, Mountfield Hradec Králové, HC Vítkovice Ridera, Švédsko, Kontinentální hokejová liga, HC Slovan Bratislava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hokejový útočník Vopelka se vrací do mateřských Českých Budějovic. Návrat hlásí i Zdeněk Doležal  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.