Počasí dnes21 °C, zítra21 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Třízápasová šňůra ukončena. Omlazený Motor nestačil na Jihlavu

Na Motor v úterý čekal poslední z trojice přípravných zápasů za sebou. Proti jihlavské Dukle Jihočeši sehráli v omlazené sestavě vyrovnané utkání, ve třetí třetina ale soupeř převzal vedení na svou stranu a už ho nepustil. Jediným úspěšným střelcem domácích byl Zdeněk Doležal.

Začátek samotného zápasu rozhodně nenudil. Dukla nastoupila velmi aktivně. Ve druhé minutě nastřelila tyčku, chvíli poté střílel z dobré pozice Mácha, domácí však odolali a také ukázali aktivitu. Vráblík dostal křiznou přihrávku v úniku, na hostujícího brankáře si nepřišel. Hra se střídala ze strany na stranu a ani jeden z celků neměl výraznější převahu. V desáté minutě pak diváci viděli první branku, když Zdeněk Doležal nikým nehlídán neměl problém zakončit. Poté JIhlava výrazně přidala a snažila se o srovnání. Další dobrý pokus neproměnil Mácha, když dostal k dispozici tresné střílení. Jan Strmeň pak už ale nestačil na dělovku Radka Pořízka - 1:1. Nerozhodný stav vydržel až do konce úvodního dějství.

To druhé začalo přesilovkou domácího Motoru. Doudera ani Hanzl však ale puk za Berana neusměrnili. Početní převahu si záhy zkusila také Dukla, ta jí však vůbec nevyšla. Naopak mohl skórovat Dzierkalis, chyběl mu jen kousek k tomu, aby puk dotlačil za čáru. Tentýž hráč trefil po chvilce, ve které jsme neviděli výraznější šance, tyčku a Beran si mohl znovu oddychnout. Tedy druhá třetina tak branku nenabídla, do závěrečné dvacetiminutovky jsme šli za vyrovnaného stavu.

Chvíli po úvodním buly mohl vrátit vedení Motoru Marcel Kříž, zblízka ale kotouč nezvedl, jak by zrovna potřeboval. Dále jsme si museli na větší šanci poměrně dlouho počkat. Patrik Miškář totiž předvedl poměrně hezkou akci, kdy se s kotoučem protáhl ze středního pásma až do zakončení a upravil tak skóre - 1:2. Jihočeši se poté dostali do pásma a o rychlou odpověď se málem postaral Hanzl, jehož teč skončila na tyči. Českobudějovičtí pak odvolali Jana Strmeně z branky a zkusili to se šesti hráči v poli. Dukla se však trefila do prázdné branky a pojistila si výhru, Otakar Šik zamířil přesně. Motor tak ukončil šňůru tří zápasů v řadě.

HC Motor České Budějovice – HC Dukla Jihlava 1:3 (1:1, 0:0, 0:2)

Branky a nahrávky: 11. Doležal (Toman) – 16. Pořízek (Handl), 54. Miškář (Šik). Rozhodčí: Čech, Skopal – Kreuzer, Polonyi. Vyloučení: 4:5. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 2009. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 1:3.

Motor: Strmeň – Bindulis, Vráblík, Šenkeřík (A), Dvořák, Doudera, Kachyňa, Willman – Dzierkals, Hanzl (C), Kříž – Přikryl, Toman, Doležal (A) – Sochor, Drančák, Putz – Hála, Vavřík.

Jihlava: Beran – Bilčík, Dvořák, Kowalczyk, Kočí, Dundáček, Matějíček – Čachotský (A), Skořepa (C), Mácha – Beránek, Miškář, Šik – Cachnín, Juda, Brož – Harkabus (A), Handl, Pořízek.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto hcmotor.cz | Zdroj hcmotor.cz

Štítky Motor, extraliga, zápas, hokej, Madeta Motor České Budějovice, FC Vysočina Jihlava, FK Dukla Praha, Zdeněk Doležal, Patrik Miškář, Marcel Kříž, HC Dukla Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Třízápasová šňůra ukončena. Omlazený Motor nestačil na Jihlavu  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.