Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Potřebujeme, aby ruku k dílu přiložili další hráči, říká trenér Modrý

Příprava jde do finální fáze, do startu extraligy nezbývají už ani dva týdny. Českobudějovický Motor absolvuje turnaj ve Štýrském Hradci a následně už vše bude ladit na první mistrovská utkání.

Českobudějovický tým v přípravném období sehrál v závěru srpna tři zápasy ve třech dnech. „Snažíme se posouvat tým správným směrem, každému hráči najít roli, která mu bude sedět. Ten trojzápas mi ukázal spoustu věcí. Doufal jsem, že si někteří kluci vezmou v těchto zápasech větší roli, že dokážou uhrát důležitější minuty. Že pomůžou v sezóně starším hráčům tým vést. Jenomže se ukázalo, že mají problémy, že když jsou do takových pozic dáni, tak tu roli ještě nejsou schopni uhrát. Ale vím, že se to učí, že musím být trpělivý a pracovat s nimi na tom, aby se zlepšovali,“ ohlíží se za minulým týdnem trenér Jaroslav Modrý.

Motor nejprve uspěl na lineckém ledě, den nato nestačil na plzeňského soupeře a na závěr padl doma s Jihlavou. Někteří hokejisté dokonce nastoupili do všech tří zápasů, zápas s Jihlavou ale domácí sestava nezvládla.

„Chtěli jsme, ať nám hráči ukážou, proč jsou tady, ať nám ukážou svoji sílu. Chtěl jsem je dát do situací, kdy nám můžou ukázat, že umí rozhodnout utkání a hrát důležité minuty zápasu. Že mohou být výraznou součástí našeho týmu. Protože nejde hrát celou sezónu na dvě lajny, potřebujeme další, které přiloží ruku k dílu,“ vysvětluje své záměry hlavní trenér a pokračuje: „Jedna věc je hrát utkání, když jsi čerstvý, plný energie. Další věc ale je, že musíš umět hrát, i když jsi unavený a ukázat se ve správném světle. Kluci ale v zápase s Jihlavou udělali chyby, které nás stály utkání. Musíme se z toho poučit, připravit se a pokračovat dál. Řím také nepostavili přes noc. Jdeme bojovat, každé střídání, každý souboj.“

V přípravných zápasech chtěli trenéři některé z hráčů důkladně poznat, případně i najít další lídry mužstva. Pech, Gulaš či Percy tak dosud nastoupili jen do tří přípravných zápasů. Jaroslav Modrý si nemyslí, že by zvolený přístup mohl mít vliv na sehranost sestavy v úvodu sezóny. „Toho se nebojím. Zkušení kluci nepotřebují, aby hráli tolik přípravných zápasů. Sezóna je dlouhá. Není to o přípravných zápasech, je to o tom být co nejlépe připraven na sezónu. Jsou to zkušení hokejisti, kteří, když přijdou na led, tak vědí, co mají dělat. Máme před sebou navíc ještě stále skoro dva týdny přípravy, to je dlouhá doba. A čekají nás ještě dvě přípravná utkání,“ vyhlíží kouč závěr přípravné fáze.

Do skládání sestav promluvil výrazně fakt, že Motor trápí marodka. Na té je hned několik hokejistů. Obránce Roman Vráblík již odehrál poslední přípravné utkání a je připraven do hry. Na dobré cestě k návratu je Václav Karabáček, který už se může zapojit do plnohodnotného tréninkového procesu s týmem.

„Uvidíme, jak bude jeho tělo na zátěž reagovat a jak bude schopný nabírat kondici, abychom ho případně mohli využít v posledních přípravných zápasech,“ vyhlíží Karabáčkovy starty hlavní kouč. U útočníka Josefa Koláčka si léčba vyžaduje ještě nějaký čas. S následky vážného zranění se potýká Tomáš Chlubna, který si musí ještě minimálně týden počkat, než bude moci začít s bruslením na ledě. A ze sestavy vypadl i Jakub Valský, ani on na turnaj ve Štýrském Hradci neodjede a aktuálně nemůže trénovat. Otevřená zůstává možnost angažování obránce zkoušeného Lukáše Doudery, jeho situace je v řešení.

Před Motorem je nyní generálka na sezónu v podobě turnaje ve Štýrském Hradci, do dějiště turnaje se vydá ve čtvrtek po tréninku. Na sezónu se chce naladit vítězstvím. Motor se utká v pátek se slovenskou Nitrou a o den později podle výsledků semifinále buď s německým Mannheimem, nebo domácím celkem. Vzhledem k marodce trenéři vezmou do Rakouska opět i několik hráčů z řad mládežnických celků Motoru. „Pokud se zranění hráči nedají dohromady, vyplníme jejich místa našimi juniory nebo dorostenci,“ konstatuje Modrý.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto HC Motor České Budějovice

Štítky motor, hokej, budějovice, rozhovor, Jaroslav Modrý, trenér, Štýrský Hradec, hokejista, Jihlava, Václav Karabáček, Lukáš Doudera, Josef Koláček, Roman Vráblík, Tomáš Chlubna

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Potřebujeme, aby ruku k dílu přiložili další hráči, říká trenér Modrý  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.