Počasí dnes18 °C, zítra23 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Modrý ocenil charakter týmu, který bojoval o jeho setrvání na pozici kouče

Desátá porážka za sebou by podle ve středu zveřejněného ultimáta od vedení klubu znamenala pro trenéra hokejistů Českých Budějovic Jaroslava Modrého odchod z funkce, ale jeho svěřenci po dokonalém obratu z 0:2 zdolali v předehrávce 13. kola extraligy doma Plzeň 3:2 po samostatných nájezdech. Jednapadesátiletý Modrý ocenil, jaký tým ukázal i bez brankářské jedničky Dominika Hrachoviny i kapitána a ofenzivního lídra Milana Gulaše charakter.

Po utkání Modrý netušil, v jaké pozici bude při dalším zápase. Motor v neděli přivítá Třinec. „Nevím. Teď si odpočinu, připravím se a počkám na ten telefon. Dělám si svoji práci. Nějaké věci můžeš ovlivnit, nějaké neovlivníš. Oni si dělají svoji práci a já to respektuju,“ řekl Modrý.

Rozhodnutí vedení bral jako realitu. „V životě si něčím procházíš, nepřízní osudu. Jsou věci, které můžeš ovlivnit, a věci, které nemůžeš ovlivnit. Stala se ta, kterou nemůžu ovlivnit. Musím se s ní vyrovnat,“ prohlásil Modrý. Sám rezignovat nechtěl. „Jedna věc je, že bych do toho praštil... Ale říkám si ne, už jen pro ty kluky, pro tu organizaci, s kterou jsem se vydal nějakou cestou, a chci toho být součástí. Připravím náš tým, jak nejlíp umím,“ prohlásil Modrý.

Při zápase se soustředil jen na koučing. „Samozřejmě, že to prolítne hlavou, že si to můžu jít sbalit. Ale to je součástí. Každá práce netrvá věčně. Nervy máš pořád. Bylo to mnohem jednodušší, když se hrálo,“ svěřil se. „Jak jsi zodpovědný, tak se připravuješ na další a další střídání. Díváš se, co se tam děje. Připravit ty správné vazby, co funguje a co nefunguje. Pořád se připravuješ na to další a nemyslíš na to, jak to dopadne. Připravuješ se na ten proces, a jak to dopadne, to neovlivníš,“ uvedl.

Ultimátum, které dostal, podle něj na tým zapůsobilo. „Určitě ano. Já si myslím, že se stalo v kabině pár věcí, kluci o tom ví. Jsou tam nějací, kteří hrajou polozranění a přišli za mnou a říkali, že půjdou na led a budou hrát. Tady se teď dělá tým. V krizových situacích poznáš, na koho se můžeš spolehnout. V kabině je vynikající charakter a já jsem jen hrdý, že mám šanci s nimi pracovat a být jejich trenér,“ podotkl Modrý, který loni nahradil Václava Prospala a dovedl v minulé sezoně České Budějovice k bronzu po 14 letech.

Ultimátum pro kouče Motoru. Prohraješ a končíš, slyšel od vedení

Zítřejší utkání českobudějovického Motoru s Plzní rozhodne o osudu trenéra Jaroslava Modrého. Vedení mu dalo ultimátum a v případě prohry se s trenérem rozloučí. Hokejový klub to oznámil na svém webu.

Po vítězné trefě Lukáše Pecha v nájezdech byly jeho pocity velice příjemné. „Zase může člověk věřit, že jsme dobrý tým. Vypadlo pár lepších hokejistů, lídrů a kluci je nahradili svojí bojovností a nasazením. Pořád o tom mluvíme a tihle kluci to dokázali a mají to v sobě. Teď je třeba to opakovat. To je kumšt trenérského umění to z těch kluků dostat,“ uvedl Modrý.

Gólman Jan Strmeň sice hned v úvodu chyboval před první brankou Jana Schleisse, ale nakonec 36 zákroky pomohl dovést utkání do nájezdů a v nich jej ani jeden z pěti plzeňských exekutorů nepřekonal. „Ten kluk udělal chybu, ale podal vynikající výkon. Podržel nás hodně ke konci zápasu. Ukázal, že je vynikající gólman,“ prohlásil kouč.

„Je krásné, když vidíš ty další kluky. Ti mladí přinesou elán. Přikryl hrál proti svým, kde vyrůstal, a bylo viděl jeho elán a pohyb. Krásně se na to dívá. Musím na to přijít, aby to ten kluk opakoval utkání po utkání,“ podotkl Modrý.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky Sport, hokej, extraliga, 13. kolo, České Budějovice, Plzeň, Modrý, Jaroslav Modrý, Madeta Motor České Budějovice, HC Škoda Plzeň, Milan Gulaš, Dominik Hrachovina, HC Oceláři Třinec, Václav Prospal, Lukáš Pech

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Modrý ocenil charakter týmu, který bojoval o jeho setrvání na pozici kouče  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.