Počasí dnes7 °C, zítra9 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Konečně za tři body. Motor doma srazil Mladou Boleslav

Domácí Motor si došel pro vítězství nad hostující Mladou Boleslaví. V Budvar aréně za tři body vyhrál po více než měsíci, naposledy se mu to povedlo ve 3. kole extraligy proti Litvínovu. Vítěznou trefu zapsal Josef Koláček. Nejlepším domácím hráčem byl vyhlášen Jan Strmeň.

Utkání začalo v poměrně dobrém tempu z obou stran. Domácí si připsali dvě dobré střely, ani jednu z nich ale boleslavský brankář Novotný za svá záda nepustil. Pak už zahrozili také hosté. Nebezpečně pálil z kruhu Eberle. Strmeň jeho pokus nejprve vyrazil do vzduchu a napodruhé jej už bezpečně stáhl do své lapačky. Poté tempo první třetiny trochu opadlo a neviděli jsme příliš šancí.

Až Šenkeřík dobře podržel svůj tým, když zastavil soupeřovu střelu na vlastní brankové čáře. Motor se snažil před odchodem do kabin o první branku v přesilovce, ale prozatím bez úspěchu.

Druhá třetina začala pro domácí, kteří nastoupili ve zbývající početní převaze. Proměnit ji v branku mohl Pech, z kruhu ale pálil těsně mimo. Tutéž disciplínu si záhy vyzkoušeli také Mladoboleslavští. Daleko od gólu nebyl Kantner, který z bekhendu orazítkoval pouze tyč. Další polovina prostředního dějství nabídla další přesilové hry na obou stranách, na gól diváci v Budvar aréně nicméně stále čekali. Čekání utnul ve 38. minutě až Josef Koláček, který napřáhl z kruhu a trefil přesně - 1:0.

I poslední dvacetiminutovka začala početní převahou pro Motor. Svěřenci Jaroslava Modrého byli střelecky úspěšní. Jan Štencel si našel střeleckou pozici a zamířil s kotoučem přesně k tyči - 2:0. Následně hosté cítili šanci, jak se zápasem na poslední chvíli ještě něco udělat. Střelecky začali být výrazně aktivnější, ale Strmeň stále odolával a poprávu si došel pro titul nejlepšího hráče zápasu. Domáci si pak ještě pojistili výhru trefou do prázdné, kterou z otočky přesně našel Tomáš Čachotský.

HC Motor České Budějovice - BK Mladá Boleslav 3:0 (0:0, 1:0, 2:0)

Branky a nahrávky: 38. Koláček (Štencel, Vráblík), 42. Štencel (Šenkeřík), 57. Čachotský (Vopelka, Pech). Rozhodčí: Pražák, Ondráček – Lhotský, Špůr. Vyloučení: 4:6. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 5 236. Střely na branku: 23:34. 

Ohodnoť článek

Autoři | Foto HC Motor České Budějovice

Štítky motor, hokej, české budějovice, mladá boleslav, reportáž, FK Mladá Boleslav, Josef Koláček, Budvar aréna, HC Verva Litvínov, Jan Štencel, Madeta Motor České Budějovice, BK Mladá Boleslav, Jaroslav Modrý, Tomáš Čachotský

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Konečně za tři body. Motor doma srazil Mladou Boleslav  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.