Počasí dnes14 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Motor doma poráží Hradec a bere tři body

Jihočeši po venkovní prohře v Litvínově přivítali na svém ledě královéhradecký Mountfield. Zaplněné ochozy Budvar arény sledovaly vyrovnané utkání, které nakonec rozhodl v sedmapadesáté minutě Roman Vráblík. Motor potvrdil dobrou formu v domácích utkáních a připsal si velmi důležité tři body.

Na první větší příležitost se čekalo do třetí minuty, kdy z první zkoušel překonat přesouvajícího se Strmeně Jakub Lev. Také Motor o chvíli později prozkoušel gólmana soupeře, z levé strany pálili Vondrka a Dzierkals. Úvodní minuty utkání nabízely opatrnou hru z obou stran, nejblíže gólu byl Filip Pavlík, který z velkého úhlu zkusil překvapit domácího brankáře nahozením na branku, které se zastavilo až o horní tyčku. Krátce před polovinou první třetiny byl za faul na Lva vyloučen Patrik Marcel, Mountfield ale přesilovku nevyužil. První velká šance Motoru přišla na začátku dvanácté minuty, kdy se po průniku Hanzla neúspěšně snažil do odkryté brány doklepnout puk Jakub Valský. Za pár okamžiků to byl zase Hradec s dobrou možností, když se až před domácí svatyni dostal Kelly Klíma. První faul přišel také ze strany hostů, když na trestnou lavici putoval Jergl, Motoru se ale první přesilovka vůbec nepovedla. V sedmnácté minutě jsme viděli možná největší příležitost první periody. Vondrka řešil situaci dva na jednoho prostrčením na Pecha, proti kterému skvěle zasáhl Kiviaho. V prvním dějství branka nepadla, do šaten se tak šlo za stavu 0:0.

Hned v úvodních desítkách vteřin se Hradec usadil v pásmu Jihočechů. Do solidní šance se prokličkoval Jeremie Blain, ale jeho bekhendový blafák skončil na betonech Jana Strmeně. Ve třiadvacáté minutě fauloval Vopelku finský zadák Joona Huttula, Budějovice ale nepotrestaly ani tento faul i přes tutovku Jana Štencela v poslední vteřině trestu. O chvíli později už ale Budvar aréna mohla jásat. Matěj Toman dostal puk mezi kruhy od Čachotského, vylepšil si střeleckou pozici a trefil přesně – 1:0! V osmadvacáté minutě to mohlo být pro domácí tým ještě veselejší, ale Dzierkals bekhendovou kličkou na Kiviaha nevyzrál. Krátce na to zamířil za držení na trestnou lavici Ondřej Kachyňa, ani Mountfield však svou druhou početní převahu nezužitkoval. Hodně bojovný hokej pokračoval i na začátku druhé poloviny utkání, kdy byli aktivnější Východočeši. Po potyčce mezi Marcelem a Smoleňákem byla k vidění hra ve čtyřech, která kromě šance Gulaše z přečíslení příliš zajímavých situací nenabídla. Krátce po návratu na hrací plochu ale Radek Smoleňák zakončil rychlou kombinaci Mountfieldu přesnou střelou a srovnal skóre – 1:1! Za chvíli se v samostatném úniku ocitl Jakub Lev, tváří v tvář Strmeňovi ale neuspěl. Vyrovnávací branka výrazně pozvedla výkon hostů, kteří ve zbytku třetiny obstřelovali domácího gólmana. Další trefu už jsme ale neviděli, skóre tak zůstalo nerozhodné také po prostřední části.

Začátek třetí třetiny patřil oběma gólmanům, kteří museli zasahovat proti několika střelám soupeřů. Více práce měl zřejmě Henri Kiviaho, ale po dobré herní pasáži Budějovic fauloval Štencel a nabídl Hradci třetí přesilovku. Východočeský celek si vytvořil několik nebezpečných situací, Strmeň ale svůj tým podržel. V sedmačtyřicáté minutě zalehl hostující brankář kotouč ve svém brankovišti a Tomáš Čachotský ho zpod jeho těla posunul Filipu Přikrylovi, který puk pouze doklepl do prázdné brány. Rozhodčí nejprve gól neuznali kvůli tomu, že ho měl mít Kiviaho pod kontrolou, poté se rozhodli situaci přezkoumat u videa a branku potvrdili. Jenže na to konto přišla trenérská výzva z hradecké střídačky a hlavní arbitři svůj verdikt podruhé přehodnotili a gól definitivně neuznali. Sporná situace ale domácí Motor nabudila a byli to právě Jihočeši, kteří měli následující minuty více ze hry. Osm a půl minuty před koncem základní hrací doby přišlo špatné střídání Mountfieldu, Českobudějovičtí ale nevyužili přesilovku ani na třetí pokus. Domácí zůstali aktivnějším týmem i nadále a byli za to odměněni. V sedmapadesáté minutě, když byli hráči Motoru bezpečně usazeni v útočném pásmu, předložil puk Štencel Romanu Vráblíkovi, jenž propálil vše, co mu stálo v cestě – 2:1! Hradec zkusil power-play, ale minutu a půl před koncem zasáhl Smoleňák Šenkeříka vysokou holí a oslabil svůj tým. Jihočeši nakonec ubránili vedení, a porazili tak svého rivala.

HC Motor České Budějovice – Mountfield HK 2:1 (0:0, 1:1, 1:0)

Branky a nahrávky: 27. Toman (Čachotský), 58. Vráblík (Štencel, Pech) – 35. Smoleňák (Lalancette, F. Pavlík). Rozhodčí: Horák, Pražák – Brejcha, Malý. Vyloučení: 4:5. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 6308. Střely na branku: 35:29.

Motor: Strmeň (Kalista) – Štencel (A), Vráblík, Šenkeřík, Marcel, Bindulis, Kachyňa, Šedivý – Vondrka, Pech (A), Gulaš (C) – Dzierkals, Hanzl, Valský – Čachotský, Toman, Přikryl – Chlubna, Vopelka, Karabáček

Mountfield: Kiviaho (Růžička) – McCormack, Kalina, Blain, Piegl, F. Pavlík (A), Huttula – Zachar, Lev (A), Okuliar – Jergl, Lalancette (C), Smoleňák – Kel. Klíma, Cingel, R. Pavlík – Štohanzl, Pilař

Ohlasy po zápasu:

Jaroslav Modrý (Motor): „Našli jsme cestu k vítězství. Kluci bojovali, podali výborný výkon podpořený perfektním Honzou Strmeněm v brance před skvělou diváckou kulisou. Milan Gulaš s Michalem Vondrkou přinesli zkušenost a zklidnili náš tým. Jsme rádi, že se Michal rozhodl nám pomoci. Je to charakterní kluk a jeho přínos pro kabinu je k nezaplacení."

Petr Svoboda (Hradec): „Vyrovnané utkání se spoustou šancí na obou stranách. Začali jsme hrát, až když jsme dostali gól. Hned po vyrovnání jsme spálili velkou šanci. Za předvedený výkon bychom si bod asi zasloužili, ale je třeba hrát celých šedesát minut." 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto hcmotor.cz | Zdroj hcmotor.cz

Štítky motor, hradec, hokej, FC Hradec Králové, Madeta Motor České Budějovice, Mountfield Hradec Králové, Roman Vráblík, Budvar aréna, HC Verva Litvínov, Filip Pavlík, Jan Štencel, Jakub Lev, Patrik Marcel

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Motor doma poráží Hradec a bere tři body  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.