Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Hokejisty Českých Budějovic posílí na měsíc obránce Gazda ze Zlína

Hokejisty extraligových Českých Budějovic posílí obránce Daniel Gazda z prvoligového Zlína. Pětadvacetiletý bek s reprezentačními zkušenostmi přichází do Motoru na měsíční hostování. Opačným směrem míří bek Ondřej Kachyňa. Oba kluby o tom informovaly na svých oficiálních webech.

„Jedná se o součást dohody, která řešila hráčovo setrvání v klubu po sestupu z extraligy. Víme, že ambice Daniela jsou vyšší, než hrát v první lize. Má motivaci se výkonnostně posunout, proto vznikla na jaře ústní dohoda, že na měsíc odejde do extraligy," uvedl jednatel a generální manažer Zlína Jiří Marušák. Dřívější uvolnění Gazdy podle něj nebylo možné s ohledem na nevydařený vstup Beranů do první ligy.

Gazda zatím v sezoně odehrál za Zlín 21 zápasů, vstřelil šest branek a přidal osm asistencí. Je třetím nejproduktivnějším bekem druhé nejvyšší české soutěže. „Jsem rád, že klub dodržel dohodu a umožnil mi zase zkusit extraligu. Věřím, že mi to pomůže zvýšit výkonnost před důležitou druhou půlkou sezony a pomohu tak i Zlínu," řekl Gazda, jenž má na kontě v extralize 197 utkání s bilancí 24 gólů a 31 asistencí.

O rok mladší Kachyňa v aktuální sezoně zasáhl do 17 extraligových zápasů a připsal si jednu asistenci. Další čtyři starty přidal v prvoligové Jihlavě.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto beranizlin.cz

Štítky Sport, hokej, extraliga, České Budějovice, Gazda

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hokejisty Českých Budějovic posílí na měsíc obránce Gazda ze Zlína  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.