Počasí dnes18 °C, zítra23 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Jihočeši mají první výhru v novém roce. Liberec udolali v prodloužení

Budějovický Motor vyrážel na sever Čech přerušit sérii tří porážek v řadě. Jihočechům se podařilo zaznamenat první výhru v roce 2023. Liberecké Bílé Tygry porazili 3:2 po prodloužení, když 189 sekund před jeho koncem vystřelil bod navíc Lukáš Vopelka, pro něhož to byla pátá branka v letošním ročníku.

Ihned v úvodní minutě měl velkou šanci Pech, kterému na poslední chvíli zabránil Kváča svým betonem. Liberec hrozil také, a to Jelínek, který proti Hrachovinovi neuspěl. Aktivita Budějovických byla odměněna první přesilovou hru, když si Faško-Rudáš počínal nedovoleně vůči kapitánu Gulašovi, a tak Motor obdržel možnost početní výhody. V té zahrozili pouze Dzierkals s Gulašem, ale ani jeden z jejich pokusů se neujal. Obrovská šance Jihočechů se udála v deváté minutě, kdy se s pukem před Kváčou zjevil Strnad, který zakončením do forhendu bývalého brankáře Motoru nepřekonal. Jihočeši se už poté radovali, když Lukáš Pech vyhrál vhazování v útočném pásmu, kde Tomáš Čachotský přiťukl kotouč Milanu Gulašovi, který dělovkou prostřelil libereckého brankáře Kváču. Sami Českobudějovičtí ale museli čelit oslabení, když za katr putoval Hovorka. Ubránit se jim ho nepodařilo. Po skrumáži před Hrachovinou se puk odrazil k Jaroslavu Vlachovi, jenž dostal puk do sítě. Po inkasované brance šly České Budějovice znovu do čtyř po vyloučení Percyho. Nebezpečně střílel Filippi, ale to bylo jediné, co mohlo diváky během této přesilové hry Liberce zaujmout. Tygři si krátce nato vzali vedení na svoji stranu. Adam Najman vyhrál vhazování a okamžitá střela Oscara Flynna zapadla za Hrachovinu. Ten samý hráč měl na hokejce další gól před první sirénou po chybě českobudějovické defenzívy. Do kabin se po dvaceti minutách odcházelo za stavu 2:1 pro domácí Bílé Tygry. 

Budějovičtí hokejisté prohrávali a jejím cílem tak bylo vyrovnání. Mohli od něho být ještě dál, kdyby Najmanovo zakončení neminulo Hrachovinovu svatyni. Na druhé straně kulišácky bekhendem nahazoval puk od modré Percy, ale Kváča si poradil. Pří přesilovce Motoru se svojí obávanou ránou připomněl Gulaš, leč brankář Tygrů byl pohotový a puk chytil. Liberec se ubránil a hrálo se opět plném počtu na obou stranách. Když šel Hovorka na hanbu, největší šanci měli Budějovičtí. Ujel Gulaš, který se marně snažil zkrotit skákající kotouč a jeho zakončení nebylo tak kvalitní. Poté, co se Hovorka navrátil na led, šli do čtyř domácí. Motor do té doby sehrál svoji nejlepší přesilovku, ale nevyužil ji. Za pár sekund byl faulován Pech a Jihočechům se tak naskytla další příležitost k vyrovnání. Za naražení zezadu poslal Liberec do oslabení Vlach. Dvouminutová přesilovka se už hokejistům z Českých Budějovic povedla. Lukáš Pech poslal zadovku na Tomáše Čachotského za bránu Tygrů. Perfektní práci předvedl obránce Stuart Percy, který následný pas zužitkoval nejlépe, jak mohl. Po srovnání stavu se do útoku hnali Liberečtí. Hrachovina musel čelit pohledné individuální akci Melancona, po pár sekundách se vytáhl proti zakončení Balinskise. Motoru se podařilo zaznamenat druhý úspěch, díky kterému srovnal se soupeřem krok, a tak se po druhé třetině šlo z ledu za nerozhodného stavu 2:2. 

Hra se v závěrečném dějství přerušovala po více než dvou minutách. Čachotský se snažil protlačit kotouč za Kváču, který ho následně přikryl. Blízko gólu byl Motor po ráně od modré, kterou vyslal ze své hole Šenkeřík, z dorážky se ale nedokázal prosadit Percy. Jihočeský celek byl blízko ke třetímu úspěchu, když za libereckou obranou zůstal zapomenutý Strnad, jenž se vydal sám na Kváču, ale mířil nad. Vyloučení Percyho poslalo Motor do početní nevýhody. Do konce oslabení zbývalo 48 sekund, a došlo ke střetu Hovorky a Flynna, když právě liberecký útočník svůj pád nafilmoval. Od rozhodčího si vysloužil dvouminutový trest, budějovický bek se provinil podrážením. Pouhé dvě minuty před uplynutím základní hrací doby měl na hokejce rozdílový gól Faško-Rudáš. Nakonec se Liberci skórovat nepodařilo. Utkání vítěze po šedesáti minutách vítěze nepřineslo, na řadě bylo prodloužení. 

Birnerův pokus v první minutě zaměstnal Hrachovinu, na druhé straně pláchli Gulaš s Pechem. Druhý jmenovaný střílel z první, ale Kváča vytáhl skvělý zákrok, za který jej pochválil sám Pech. Při další příležitosti se už českobudějovičtí hokejisté radovali. Lukáš Vopelka se s pukem z velkého úhlu prodral až před Kváču a zasunul kotouč mezi jeho betony.

Bílí Tygři Liberec - HC Motor ČB 2:3p (2:1, 0:1, 0:0 - 0:1)

Branky a nahrávky: 15. Vlach (Ordoš, Filippi), 18. Flynn (A. Najman) – 13. Gulaš (Pech), 35. Percy (Čachotský), 62. Vopelka (Vráblík). Rozhodčí:Hribik, Pilný – Kajínek, Svoboda. Vyloučení: 6:6. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 5 656. Střely na branku: 32:33.

Bílí Tygři Liberec: Kváča (Neužil) – Balinskis, Nedomlel, Melancon, Ivan, Štibingr, Kolmann, Derner – Faško-Rudáš, Filippi, Birner (A) – Flynn, A. Najman, Ordoš – Rychlovský, Jelínek (C), Vlach – Dlouhý, Šír (A), Frolík

HC Motor ČB: Hrachovina (Strmeň) – Štencel (A), Vráblík, Šenkeřík, Percy, Bindulis, Hovorka, Kachyňa – Čachotský, Pech (A), Gulaš (C) – Strnad, Hanzl, Valský – Dzierkals, Vopelka, Karabáček – M. Toman, V. Tomeček

Ohodnoť článek

Autoři | Foto HC Motor ČB

Štítky HC Motor ČB, Motor, hokej, zápas, Liberec, prodloužení

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihočeši mají první výhru v novém roce. Liberec udolali v prodloužení  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.