Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Motor vedl, ale z Olomouce odjíždí bez bodů

Motor absolvoval poslední utkání před reprezentační pauzou. Vydal se do Olomouce, kde po první třetině vedl 2:0 a vše vypadalo slibně. Poté už ale neskóroval. Olomouci se podařilo vstřelit tři branky, když dvě z nich po velkém tlaku vytěžila ve třetí třetině. Motor tedy na ledě olomoucké Mory padl 2:3.

Už úvodní minuta přinesla zajímavý moment, když se před Hrachovinou ocitl osamocený Knotek, ale puk do branky nedostal. Motor se po této akci vymanil ze svého pásma a přečíslení dva na jednoho bylo přetaveno v gól. Tomáš Čachotský ujel s Jakubem Valským. Právě Valský obdržel pas od Čachotského a propálil Lukáše. Po rychlé vstřelené brance si Hanáci vytvořili dvě šance, proti kterým Jihočeši vzdorovali. V dobré příležitosti byl dvakrát Šenkeřík, když po dvou dělovkách skóre nenavýšil. Na druhé straně kráčel za vyrovnáním Káňa, jenž pouze trefil vyrážečku českobudějovického gólmana. Na obou stranách byly příležitosti, které museli hasit oba brankáři. Poté se snažil prokázat svou sílu ve střelbě Gulaš, jeho tvrdý pokus Lukáš chytil. Ke konci první periody musel jít pykat Klimek za podrážení Gulaše, a tak Motor usiloval o druhý úspěch při přesilové hře. A podařilo se. Do prostoru pravého kruhu Lukáš Pech nabil Zdeňku Doležalovi, který se s tím nepáral a prostřelil vše, co mu stálo v cestě. Po úvodních dvaceti minutách odcházel Motor za slibného stavu 2:0.

Zpočátku prostředního dějství se Budějovičtí tlačili dopředu, ale na olomouckého brankáře nevyzráli. Zanedlouho nebezpečně střílel Rašner, který se uvolnil na modré čáře, narazil ale na připraveného Hrachovinu. Blízko ke snížení stavu byl Navrátil, který se velice šikovně snažil překonat budějovického gólmana, na něhož si nepřišel. Vyloučení Dzierkalse přineslo domácím první početní výhodu. Tu Olomoučtí odehráli velice bídně, byť přímo po jejím skončení měli největší prozatímní šanci v utkání. Hrachovinovi po střele jednoho z domácích hráčů propadl kotouč a těsně před čárou jej chtěl doklepnout za čáru Musil, leč promáchl. Nebezpečí zažehnal Vráblík, který odpálil kotouč z obranné třetiny Motoru. Po ubráněném oslabení ale následovalo další, a to po vyhozeném puku Šenkeříka z obranného pásma. Krásnou gólovou akci měl na svědomí Lukáš Nahodil, který se od mantinelu vydal na výlet, obehrál si dva budějovické hráče a bekhendem překonal Hrachovinu. Po mnoha šancích na obou stranách žádná branka už nepadla, a tak po druhé třetině odcházeli do kabin spokojenější budějovičtí hokejisté, kteří byli ve vedení 2:1.

Třetí perioda přinesla na jejím startu střelu Švrčka, kterou Hrachovinu našel ve své lapačce. Z ostrého úhlu se o navýšení stavu pokoušel Valský, ale Konrád ho dobře vybruslil. Motor měl plné nohy práce, když Mora svého soupeře zásobovala množstvím střeleckých pokusů, proti kterým musel českobudějovický brankář zasahovat. Po enormním tlaku Olomouce se podařilo Lukáši Klimkovi vyrovnat na 2:2, když před ním nikdo nestál, a olomoucký útočník měl před sebou spoustu místa. Po druhé inkasované brance se Motor musel bránit při vyloučení Hanzla. Obrovskou šanci měl při souhře Káňa, který jen těsně minul. Pak už se ale domácí radovali, a to po stejné akci. Na jejím konci stál Jan Bambula a Olomouc byla ve vedení. Motor to ještě zkoušel se šesti hráči, ale to se nepovedlo. Prohrál 2:3.

HC Olomouc – HC Motor České Budějovice 3:2 (0:2, 1:0, 2:0)

Branky a nahrávky: 34. Nahodil (Knotek, J. Káňa), 53. Klimek (Kusko, P. Musil), 55. Bambula (Plášek ml., Navrátil) – 2. Valský (Čachotský, Štencel), 20. Doležal (Pech, Percy). Rozhodčí: Jeřábek, Ondráček – Lederer, Rampír. Vyloučení: 1:3. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 3 863. Střely na branku: 38:24.

Olomouc: Lukáš (21. Konrád) – Dujsík, Rašner, Škůrek, Mareš, Řezníček, Švrček, T. Černý – J. Káňa (A), Knotek (A), Bambula – Klimek, Nahodil (C), P. Musil – Plášek ml., Kusko, Navrátil – Rutar, Anděl, Olesz

Motor: Hrachovina (Strmeň) – Vráblík, Štencel (A), Percy, Šenkeřík, Bindulis, Kachyňa, Hovorka – Čachotský, Pech (A), Gulaš (C) – Vondrka, Hanzl, Valský – Doležal, M. Toman, Dzierkals – V. Tomeček, Raška I

Ohodnoť článek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zatím zde nejsou vloženy žádné komentáře.

Motor vedl, ale z Olomouce odjíždí bez bodů  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.