Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Vítězná tečka za sezonou. Motor si venku poradil s Plzní

Hokejisté Českých Budějovic zvítězili v 52. kole extraligy na ledě trápící se Plzně 5:3 a rozloučili se s nepovedenou sezonou druhou výhrou za sebou. Naopak Západočeši, kteří se v zápase již v první minutě ujali vedení, prohráli podeváté v řadě a z dvanáctého místa po základní části zahájí předkolo play off na ledě Liberce. Dva góly zaznamenal v dresu hostů Filip Přikryl, na domácí straně nestačily dvě trefy Tomáše Mertla.

Již po 12 sekundách po zahájení hry využil Rekonen příznivého odrazu nahozeného kotouče od zadního mantinelu a pohodlně otevřel skóre. Jenže šťastné vedení domácí brzy ztratili, když Šenkeříkovu nenápadnou střelu z levé strany tečoval ve 4. minutě nešikovně obránce Baránek mimo dosah vlastního gólmana Pavláta.

Nervózní Indiáni poté zcela vypadli z tempa vlastní nedisciplinovaností, ale hráči Motoru nevyužili v 10. minutě dlouhou početní výhodu čtyři na tři a během další přesilovky hostů v závěru první třetiny Pavlát skvěle zlikvidoval Dzierkalsův volej.

Po 35 sekundách prostřední části už Gulaš svižným pokusem z mezikruží dokonal obrat na 2:1. Následovala početní výhoda domácích, při níž nejprve zastavil průnik Valského až Pavlát a vzápětí střeleckou nepohodu Indiánů dokumentovali promarněním gólových šancí Hrabík s Mertlem.

V 29. minutě neproměnil na druhé straně velkou příležitost Valský a z protiútoku se natřikrát prosadil proti klečícímu gólmanu Hrachovinovi důrazný Mertl na 2:2. Po polovině utkání z dobré pozice minul Gulaš a za chvíli po rychlé akci tří na dva neuspěl zblízka proti Hrachovinovi Beránek.

Jenže ještě do druhé sirény vrátil hostům hubený náskok po přesné kombinaci s Vondrkou a Valským do odkryté branky zakončující Přikryl. Navíc během dohrávané přesilové hry po 31 sekundách závěrečné třetiny zvýšil dorážkou na 4:2 Doležal. Domácí se zoufale snažili odpovědět, ale osamocený Honejsek z prostoru mezi kruhy pálil nad a stejně se vedlo Pourovi při úniku dvou osamocených hráčů na gólmana.

Až v 55. minutě při brzké plzeňské power play snížil dorážkou Zámorského střely Mertl na rozdíl jediného gólu. Při Gulašově vyloučení však nedokázal dorazit kotouč na brankové čáře do sítě Honejsek a na konečných 5:3 upravil trefou do prázdné branky podruhé v zápase explzeňský Přikryl.

HC Škoda Plzeň - HC Motor České Budějovice 3:5
(1:1, 1:2, 1:2)

Branky a nahrávky: 1. Rekonen (Holešinský, Zámorský), 29. Mertl (Pour, Pavlát), 55. Mertl (Zámorský) - 4. Šenkeřík (Raška), 21. Gulaš (Štencel), 36. F. Přikryl (Valský, Vondrka), 41. Z. Doležal (Percy), 60. F. Přikryl (Dzierkals). Rozhodčí: Sýkora, T. Veselý - Brejcha, Klouček. Vyloučení: 4:5. Využití: 0:1. Diváci: 4219.

Sestavy:
Plzeň:
Pavlát - Zámorský, Skok, A. Jiříček, Houdek, Jaroměřský, Baránek - Rekonen, Holešinský, Schleiss - Blomstrand, Mertl, Pour - Hrabík, Honejsek, M. Beránek - Adamec, Suchý, Bitten - A. Dvořák. Trenér: Kořínek.

České Budějovice: Hrachovina - Vráblík, Štencel, Percy, Bindulis, Kachyňa, Šenkeřík, Hovorka - Gulaš, F. Přikryl, Dzierkals - Valský, M. Hanzl, Vondrka - Z. Doležal, M. Toman, Raška - Kříž. Trenér: Čermák.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto hcmotor.cz

Štítky České Budějovice, Motor, Plzeň, hokej, sport

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vítězná tečka za sezonou. Motor si venku poradil s Plzní  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.