Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Partička hokejových nadšenců z jihu Čech opět bodovala. Z rybníkového mistrovství Evropy vezou stříbro

Nevídaný úspěch si připsala pětice hokejových nadšenců ze Strakonicka. Na mistrovství Evropy v rybníkovém hokeji, které se uskutečnilo 10. a 11. února v Itálii, vybojovala pětice říkající si 4312 Unstoppables druhé místo. Po šesté příčce, kterou obsadili v roce 2020 na Mistrovství světa v Kanadě, si tak na své konto připsali další mezinárodní úspěch a rádi by reprezentovali i příští rok na světovém poháru, který se bude konat na konci ledna ve Finsku.

„Všichni hrajeme od malička hokej, byť každý z nás na trochu jiné úrovni. Ta hlavní síla ale spočívá v dobré partě, kterou jsme vytvořili,“ shodli se hokejisté, z nichž čtyři slouží jako vojáci u 25. protiletadlového raketového pluku ve Strakonicích. Úspěšný tým tvořili poručík Ondřej Dlouhý, nadrotmistr Aleš Dlouhý, rotný Ondřej Kubíček, četař David Pavlíček a Patrik Šebesta.

„Po prvním zápase, který jsme prohráli, se nám honilo hlavou, aby to nebylo fiasko. Ale poučili jsme se ze svých chyb a dostali se až do finále,“ popsali svou cestu soutěží. V konkurenci 54 týmů z Itálie, Německa, Finska či České republiky se probojovali až do finále, kde nestačili na jeden ze zkušených německých týmů a skončili druzí.

I tak si vysloužili velkou podporu ze strany diváků. „Zápasy jsme hráli přátelsky. Každému soupeři jsme věnovali drobné dárky z jihočeských Strakonic, které jsme zde reprezentovali,“ objasnili hokejisté, čím si získali srdce italských fanoušků. „Velké oblibě se těšilo jak strakonické pivo, tak i typické čepice zmijovky,“ prozradili, jakými dárky potěšili své soupeře.

A proč právě rybníkový hokej? „Má to své kouzlo. Je to prapůvodní forma hokeje. Hraje se tak, jak se kdysi hrál na rybníku. Prostě návrat ke kořenům. Rybníkový hokej se hraje tři na tři a nehraje se do těla, proto ani hráči nepoužívají standardní hokejovou výstroj. Hodně také záleží na tom, jakou si tým zvolí strategii,“ shodli se amatérští hokejisté.

Rybníkový hokej má jasně daná pravidla. Hru ale ovlivňuje i prostředí, ve kterém se turnaj koná. Například při mistrovství světa v Kanadě v roce 2020 si hráči nemohli přihrávat od mantinelů, protože byly ze sněhu a puk do nich jednoduše zalétnul. Při letošním mistrovství Evropy v Itálii byly mantinely ze dřeva.

Partička hokejových nadšenců se teď obrací také na veřejnost s žádostí o podporu. Skrze portál Donio je teď může podpořit každý. Za finanční příspěvek mohou podporovatelé získat různé upomínkové předměty týmu 4312 Unstoppables.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto 4312 Unstoppables

Štítky 4312 Unstoppables, hokej, Strakonice, rybníkový hokej, sport

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Partička hokejových nadšenců z jihu Čech opět bodovala. Z rybníkového mistrovství Evropy vezou stříbro  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.