Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Cítím se lépe než před pěti lety, prozrazuje Jakub Valský

Do Motoru přišel v roce 2021 jako zvučná posila. Útočník Motoru Jakub Valský oslaví těsně před startem ligy 35. narozeniny a říká, že se cítí lépe než před pěti lety. Ročník 2023/2024 bude jeho třetím v českobudějovických barvách. Patří rovněž k těm, kteří v létě trénují individuálně. Jak jeho příprava probíhala a kde ji dělal? Jak pracuje s přibývajícím věkem?

Jakub Valský je jedním z těch, kteří si suchou přípravu vedou a nastavují po svém. Odchovanec Kladna ji ale neabsolvoval v Česku, nýbrž v zahraničí. „Byli jsme pár měsíců ve Španělsku, kde jsem trénoval a měl kompletní přípravu,“ povídá českobudějovický útočník. Strukturu trénování ale znovu trochu upravil.

„Malé změny jsem udělal, dělám je průběžně. Člověk něco zjistí a něco nového objeví. Změnil jsem stravu, ale gró je pořád stejné,“ říká útočník, který byl v minulé sezoně se třinácti brankami druhým nejlepším střelcem týmu.

S velkým hokejem začínal na Kladně, a to v sezoně 2008/2009, tedy ve svých 20 letech. Za tu dobu se na ledě české nejvyšší soutěže proháněl rovněž v dresech Liberce, Mladé Boleslavi, Brna či Olomouce. Díky svým kvalitám okusil i KHL, když ve Slovanu Bratislava odehrál 34 duelů. Může se také pyšnit šestnácti starty v národním týmu.

Na jihu Čech přidá již třetí sezonu, kam přišel z Komety. Ve čtvrtek vyjel s týmem poprvé na led, a i když mu na začátku září bude 35 let, známky hokejového stáří nepociťuje. „Je to zvláštní, ale cítím se lépe než před pěti lety,“ prozrazuje ke svému aktuálnímu rozpoložení. Dle něj je vše o hlavě a celkovém nastavení. „Jak je člověk starší, je možné, že se začíná ke svému tělu chovat lépe. Věk pro mě není problémem,“ říká s radostí forvard, jenž za dva ročníky v Motoru vstřelil celkem 24 branek, k nimž přidal 17 přihrávek.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto HC Motor České Budějovice

Štítky hokej, motor, české budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Cítím se lépe než před pěti lety, prozrazuje Jakub Valský  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.