Počasí dnes24 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Brant Harris: Když do toho půjdeme naplno, můžeme uspět

Na seznamu hráčů Motoru zůstalo místo zámořské posily po odchodu Stuarta Percyho prázdné. Ale ne dlouho. Z Bratislavy se do jižních Čech vydal kanadský forvard Brant Harris, který bude po vydařeném angažmá zvučnou posilou Budějovických. Jak proběhla jeho adaptace do týmu? Jak se mu zamlouvá dosavadní průběh tréninků?

Po odchodu Kanaďana Stuarta Percyho do Vítkovic přišla do Motoru posila stejné národnosti. Ze Slovanu Bratislava přišel vyztužit útočné řady třiatřicetiletý Brant Harris. Na jih Čech přichází s pověstí střelce. Vždyť s 29 zásahy byl třetím nejlepším střelcem slovenské extraligy a druhým nejproduktivnějším s celkovými 56 body. S týmem má za sebou první tréninky. „Je to super. Hodně bruslíme a cvičíme různé herní situace. Když do toho půjdeme naplno, můžeme uspět,“ svěřuje se s prvními dojmy.

Brant Harris má za sebou zajímavá angažmá. Byť neprošel draftem NHL, zahrál si alespoň na farmách New Yorku Islanders, Calgary Flames nebo Winnipegu Jets. Poté jeho kroky směřovaly do Evropy, a to konkrétně do EBEL, kde působil v rakouském Salcburku. Po dvou sezonách strávených v Rakousku vyzkoušel rovněž švédskou soutěž v barvách klubu Mora IK. O jeho služby ale stála Bratislava, a tak se kanadský útočník stěhoval do středu Evropy. Na Slovensku strávil tři úspěšné sezony, a tak není divu, že se ocitl v hledáčku českobudějovického Motoru.

V Českých Budějovicích je zatím krátce, ale s hráči se už stihl trochu seznámit. „Kluci jsou skvělí. O víkendu jsme se seznámili a ukázali mi město,“ pochvaluje si adaptaci do týmu. Harris je v Budějovicích zatím bez rodiny, která mu ale dorazí za pár týdnů. S žádným současným spoluhráčem si doposud v kariéře nezahrál, zjistil jen, že s budějovickými parťáky má několik společných bývalých spoluhráčů.

Harris si dobře uvědomuje, že od cizinců se toho očekává v extralize hodně. „Tlak asi bude, ale zatím ho necítím. Už s ním ale mám zkušenosti ze Salcburku a tam jsem si na to zvykl. V Bratislavě to bylo stejné. Doufám, že budu přínosem pro tým a přispěji týmu k vítězstvím,“ říká rodák z Estevanu.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Jan Škrle | Zdroj hcmotor.cz

Štítky Brant Harris, Motor, hokej, rozhovor

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Brant Harris: Když do toho půjdeme naplno, můžeme uspět  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.