Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Středa 8. května 2024  |  Svátek má Statní svátek
Bez reklam

Věřím, že na začátek ligy jsme připraveni, říká Jan Štencel

Přípravné zápasy jsou minulostí a teď přichází to nejdůležitější - začátek nové sezony Tipsport extraligy. Poslední duel v rámci přípravy sehráli Jihočeši se jihlavskou Duklou, kterou porazili 5:2. V utkání ve třetí obranné dvojici nastoupil Jan Štencel s Mikulášem Hovorkou, nikoliv však s Romanem Vráblíkem, který absentuje kvůli zranění. Motor se v pátek 15. září představí v prvním zápase na ledě O2 arény proti Spartě od 18:30.

Honzo, přípravné zápasy jsou u konce. Jak je hodnotíte?
Co se týče týmů, se kterými jsme se utkali, tak to byli velmi těžcí soupeři a utkání měla kvalitu. Ukázali nám jejich systém hry a další věci. Některé zápasy nám vyšly lépe, některé hůře. Věřím, že na začátek ligy jsme připraveni.

Hráli jste proti dvěma finským týmům, které mají zcela odlišný styl než české týmy. Je možné, že si z jejich něco český hráč vezme?
Oba týmy mají obrovskou kvalitu. S jedním jsme vyhráli (proti KooKoo 3:0), s druhým prohráli (proti Kärpät Oulu 1:4), ale i tak jsme s ním hráli velice vyrovnané utkání a byla to pro nás výborná zkušenost. Kärpät nás předčil a ukázal nám individuální dovednosti. Získali jsme z obou utkání hodně poznatků.

Pojďme k utkání s Jihlavou. Její sestava sice na papíře nevypadala asi úplně nejsilněji, ale na ledě to zejména tak v první třetině vůbec nevypadalo.
Do utkání jsme nenastoupili dobře, hráli jsme laxně a nemohli se do toho dostat. Jihlava toho využila a vedla. V šatně jsme si řekli, že takto hrát nemůžeme. Postupem času jsme se v utkání zlepšili. Třetí třetina měla parametry, které jsme chtěli. Ten začátek ale úplně ideální nebyl, a na to si musíme dát pozor, protože extraliga je o level výš.

Jak byste hodnotil svoji osobní hru v přípravných duelech?
Je to příprava. Ty výkony jsem neměl ze začátku úplně nejlepší, necítil jsem se ani já osobně na ledě dobře. Postupem času si to celkem sedalo, nějak jsem se do toho dostával. Věřím, že ta poslední utkání měla parametry toho, co bych mohl hrát. Vždy je tam prostor ke zlepšení, o tom žádná, ale věřím, že když každý přiloží ruku k dílu, tak se budeme posouvat jako tým a porosteme.

Máte devět dní do startu extraligy. Jaký bude váš následující program?
Máme poslední volný víkend a poté do toho budeme nepřetržitě šlapat. Teď už to pojede jako na kolotoči.

Mimo sestavu jsou Roman Vráblík, David Štich nebo Lukáš Pech. Může to nějakým způsobem třeba ovlivnit herní styl?
Kluci nám chybí, na druhou stranu je tady dost hráčů, kteří je umí zastoupit. Kvůli absenci dvou tří hráčů se systém měnit nebude. To je přesně týmový sport – když nemůže jeden, může druhý. Ty díry se nějak zalepí a ten systém je víceméně pořád stejný.

Budete jedním z pilířů defenzívy. A teď zejména, když je Roman Vráblík mimo sestavu, se kterým jste sehraná dvojka.
Většinu přípravy jsme hráli bez něj, myslím, že jsme spolu hráli jen jedno utkání. Byl jsem na něho zvyklý, hrálo se mi s ním velmi dobře. To je sport, zranil se a musí se dát do kupy. Jsou tady jiní kluci, sehrajeme se spolu. Nyní je na nás, na ostatních, abychom za to vzali a hráli za kluky, kteří jsou zranění.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto HC Motor České Budějovice

Štítky motor, hokej, budějovice, štencel, rozhovor, sport

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Věřím, že na začátek ligy jsme připraveni, říká Jan Štencel  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.