Počasí dnes17 °C, zítra17 °C
Čtvrtek 9. května 2024  |  Svátek má Ctibor
Bez reklam

Motor nakonec proti Mountfieldu vyválčil dva body

Nejvyšší hokejová soutěž pokračuje a budějovický celek čekalo domácí utkání s Mountfieldem. Utkání nebylo bohaté na góly, přece jen padly tři. Motor dlouho vedl, když se ve třicáté sedmé minutě trefil kapitán - Milan Gulaš. Mountfieldu se však povedlo srovnat minutu před koncem. V prodloužení ale potrestal hru bez gólmana Adam Kubík, který přisoudil dva body Jihočechům.

Útoky se na začátku utkání střídaly z jedné strany na druhou. První vážnější možnost mohli mít českobudějovičtí hráči, kteří si zahráli první přesilovou hru. Ta však nedopadla podle představ a Motor si nepřipsal žádnou věší možnost. Individuálně se posléze snažil prosadit Filip Přikryl, avšak jeho ránu Bartošák pokryl. Po třinácté minutě předvedli Východočeši velkou chybu v rozehrávce, načež se do velké šance dostal Adam Kubík. Ten vyslal velmi jedovatou střelu, která ale orazítkovala jenom tyč. Poté přišla další početní výhoda Budějovic. V té po střele Pýchy vypadl hradeckému gólmanovi puk, který se snažil dorážet Jakub Valský, jenže úspěšný nebyl. V první třetině jsme se tedy gólu nedočkali a oba týmy šly do kabin za bezbrankového stavu.

Jihočechům přesilové hry moc nešly, což dokázal i začátek prostřední části. Motor se nedokázal pořádně usadit v útočném pásmu, Hradečtí si vedli při bránění oslabení opravdu znamenitě. Na první početní výhodu si museli počkat hosté skoro až do poloviny utkání. Vypálit zkusil Šťastný nebo Blain, avšak žádná přesná trefa k vidění nebyla. Fanoušci v Budvar aréně se nakonec gólu dočkali, museli na něj čekat až do třicáté sedmé minuty.

Brant Harris posunul kotouč na Milana Gulaše, který nadvakrát dostal kotouč do brány - 1:0. K vidění bylo na samotném konci třetiny fair-play, když hradecký hráč odvolal trest pro Mikuláše Hovorku za údajné podrážení. To ale bylo vše a České Budějovice tak šly do kabin ve vedení o jednu branku.

Třetí perioda začala přečíslením budějovického celku dva na jednoho, ale pokus Dominika Simona další gólovou radost nepřinesl. Zavařit mohli hosté domácím, když Motor ztratil puk na obranné modré, ale Hradec Králové se provinil ofsajdovým postavením. Dominik Hrachovina se musel ukázat v oslabení, když se po ráně Šťastného odrazil puk od mantinelu k tyči, avšak jihočeský brankář se stihl přesunout proti zakončení Tamášiho.

Minutu a půl před koncem odvolali hosté gólmana a zkusili to ještě se šesti muži v poli. A Mountfieldu se tento tah vyplatil. Východočeši předvedli obrovský závar před brankou a kotouč za brankovou čáru dostal Patrik Miškář - 1:1. Gól padl minutu před koncem a poslal zápas do prodloužení. To ale netrvalo moc dlouho. Hradec při svém pobytu v útočné pásmu zkusil znovu odvolat brankáře, jenže tentokrát za to přišel trest. Přes celé hřiště se trefil Adam Kubík, jenž přiřkl bonusový bod domácímu týmu - 2:1.

Ohlasy po zápasu

Jiří Hanzlík (asistent trenéra, Motor)„Navázali jsme na houževnatý a pracovitý výkon z Plzně. Do zápasu jsme byli dobře nachystaní především z defenzivní stránky. Ve druhé třetině jsme měli slabší pasáž, kdy nás soupeř dostal pod tlak. A samozřejmě ve třetí třetině, kdy jsme měli pouze jednogólový odstup, nás soupeř dál tlačil a na konci při power play vyrovnal z celkem nezvyklé situace. Na každý pád pochvala týmu za pracovitost, houževnatost. Přístup je výborný, hráči makají.“

Tomáš Hamara (asistent trenéra, Hradec Králové)„Jsme rádi, že jsme zápas dotáhli do prodloužení, protože jsme měli zase špatný nástup. V první třetině nám chyběl pohyb, Budějovice nás tlačily, přehrávaly nás v soubojích. Ve druhé třetině jsme se do toho dostali díky výborně ubráněnému oslabení, to nás trošku nakoplo. V poslední třetině už jsme se dostávali do šancí, které jsme bohužel neproměnili. Až na konci při power play, kdy jsme to tam vyloženě dotlačili. V prodloužení, protože jsme minule neuhráli nájezdy, tak jsme to zkusili na riziko, ale bohužel nám to nevyšlo.“

Banes Motor České Budějovice - Mountfield HK 2:1p (0:0, 1:0, 0:1 - 1:0)

Branky a nahrávky: 37. Gulaš (Harris, Hovorka), 62. Kubík – 59. Perret (Miškář). Rozhodčí: Mich. Sýkora, Šindel – Brejcha, Zíka. Vyloučení: 3:4. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 6303. Střely na branku: 21:38. Zblokované střely: 17:17. Hity: 6:2. Vhazování: 42:29.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto HC Motor České Budějovice

Štítky hokej, motor, české budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Motor nakonec proti Mountfieldu vyválčil dva body  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.