Počasí dnes22 °C, zítra14 °C
Pondělí 6. května 2024  |  Svátek má Radoslav
Bez reklam

Trefy premiérových střelců nakonec vynesly pouze bod

Jihočeši si proti Karlovým Varům vedly dvě třetiny velmi dobře, díky prvním brankám v motoráckém dresu Dominika Simona a Milana Doudery si vybudovali náskok. Jenomže o ten, i přes několik svých šancí, Motor ve třetí třetině přišel. Prodloužení rozuzlení nenabídlo a o bonusovém bodu rozhodovaly nájezdy. Jihočeši neproměnili žádný z nich a na svém ledě tak prohráli.

Změny v českobudějovické sestavě se tentokrát týkaly složení třetího a také čtvrtého útoku, do kterého tentokrát naskočil Tomáš Chlubna. Na centru druhé formace znovu naskočil Filip Přikryl, kterého v utkání čekal souboj s bratrem Romanem. Banes Motor se v zápase bleskově ujal vedení. Valský podržel v útočném pásmu puk, všiml si neobsazeného Dominika Simona, který měl ještě čas srovnat si puk na čepeli a nechytatelnou střelou pod víko rozvlnil síťku – 1:0. V 11. minutě byl jako první u skákajícího kotouče před brankovištěm Motoru hostující Černoch, ale puk se mu mezi tři tyče sklepnout nepodařilo. Na druhé straně měl další velkou příležitost Simon, ve druhém vzájemném souboji byl ale úspěšnější brankář Frodl. Na startu 13. minuty byl za faul v útočném pásmu vyloučen Vopelka a Hrachovina musel zpozornět, protože do té doby čelil jediné střele mířící na bránu. Největší šanci měl při početní výhodě Energie Ondřej Beránek, který jel sám proti českobudějovickému brankáři, jenomže útočníkovi puk sjel z čepele a ten tak bránu netrefil. Kangasniemiho střelu si Hrachovina pohlídal. Pak už při hře v plném počtu měli Varští k dispozici přečíslení tří hráčů proti jedinému bekovi Motoru, proměnit jej nedokázali. V 18. minutě si vysloužili hru v přesilovce i domácí, Gulaše podrazil v obranném pásmu Motoru Redlich. Motor za dvě minuty mnoho vzrušení pro diváky nepřipravil, Frodl si připsal jen jeden jednoduchý zákrok proti Harrisově nahození.

První velkou příležitost druhé dvacetiminutovky měli domácí. Gulaš vybojoval kotouč a rázem se ocitl s Harrisem sám před Frodlem. Kapitán Motoru zvolil sám přihrávku na spoluhráče, ten už měl ale z úhlu velmi těžkou pozici. I nadále byl v akci častěji karlovarský gólman, zlikvidovat musel Pechovu příležitost. Na druhé straně kluziště musel rychle k ledu Hrachovina, který vleže přikryl puk po Jiskrově zakončení. Ve 29. minutě Jihočeši dobře nevyřešili další přečíslení, místo zakončení Ordoš zvolil těžkou přihrávku na spoluhráče. Hra se přelila rychle na druhou stranu a Hrachovina předvedl skvělý zákrok proti Rachůnkově tečované střele. Ve 31. minutě si vysloužil potlesk tribun hostující Koffer, který byl trefen do nohy Štichem, ale i přes bolest se snažil nenechat své spoluhráče ve štychu. A v čase 32:15 už se ale skóre měnilo. Pech si s pukem na hokejce počkal na rozjetého obránce Milana Douderu, který byl po chytrém pasu rázem před Frodlem, ještě si potáhl puk do bekhendu a zasunul kotouč za brankovou čáru – 2:0. Doudera se v dresu Banes Motor trefil poprvé a po Hovorkovi se stal druhým obráncem, který za Motor v sezóně skóroval. Hostující první formace se ve 37. minutě dostala pod velký tlak, domácí nedovolili soupeři dlouho vystřídat a vyčerpané hráče Energie vysvobodil zachycením puku až Dominik Frodl. Motor si velkou převahu udržel až do konce třetiny, ale ani Harris třetí branku nepřidal.

Jak Motor začal druhou třetinu, tak odstartoval i tu třetí, a to svou aktivitou v útoku. Kubíkovi se nepodařilo dorazit kotouč za Frodlova záda po Ordošově akci, Simon si taktéž nepočínal v zakončení úspěšně. Vary se mohly uklidnit v přesilové hře, za bránou krosčekoval protivníka Hovorka. Jenomže obránce Plutnar chyboval při založení útoku a pustil do úniku Ordoše, kterého zastavil jen za cenu faulu. Domácí útočník tak v oslabení vybojoval trestné střílení, jenomže Frodl Ordošův úmysl zakončit po ledě mezi betony přečetl. A jako kdyby to Energii probralo. Těsně po skončení hostující přesilovky zakončil do prázdné brány po povedené kombinaci trojice hráčů David Gríger - 2:1. Vary vycítily šanci, Huttula ale na Hrachovinu ještě nevyzrál. Motor se mohl vrátit do utkání po Černochově faulu vysokou holí, když do obličeje trefil Simona. Jenomže přesilovka se mu vůbec nepovedla, Frodl nemusel zasahovat, naopak na druhé straně vyslal svižnou střelu těsně vedle tyče Redlich. A v čase 55:30 hosté vyrovnali. Matěj Stříteský dostal jako obránce spoustu prostoru k tomu, aby se s pukem natlačil až před Hrachovinu a puk poslal bekhendem přesně do růžku - 2:2. Pak se Motor přece jen zmátořil a vytvořil si šance, kterými mohl strhnout vedení na svou stranu. Frodl jen se štěstím našel puk pod svou výstrojí, vítězný gól si nepřipsal ani Harris. A tak se šlo do prodloužení.

V něm měl nejprve velkou příležitost Harris, ale ještě tutovější pozici měl k dispozici Černoch, který se hnal po propadnutí kotouče sám na Hrachovinu. Byť měl spoustu času vymýšlet, jak únik zakončí, do sítě se netrefil. Pak dokonce Vary po Hovorkově faulu hrály od času 63:24 přesilovku, Motor se jí ale ubránil bravurně.

O vítězi utkání tak rozhodovaly samostatné nájezdy. Za domácí neproměnili Gulaš, Simon, Kubík ani Harris, a tak se Karlovy Vary mohly po úspěšných zakončeních Beránka a Rachůnka radovat z výhry a zisku druhého bodu, přestože domácí měli v utkání značnou střeleckou převahu.

Banes Motor České Budějovice – HC Energie Karlovy Vary 2:3sn (1:0, 1:0, 0:2 - 0:0)

Branky a nahrávky: 2. D. Simon (Valský, Doudera), 33. Doudera (Pech, D. Simon) – 46. Gríger (Kangasniemi, Jiskra), 56. Stříteský (Hladonik, Bartejs), rozh. náj. Rachůnek. Rozhodčí: Jeřábek, Mejzlík – Rampír, Klouček. Vyloučení: 3:2. Bez využitíDiváci: 5917.

Motor: Hrachovina – Pýcha, Gulaši, Hovorka, Doudera, Vráblík, Štencel, Štich – Kubík, Harris, Ordoš – Gulaš, F. Přikryl, M. Beránek – Valský, Pech, Simon – Vopelka, Hanzl, Chlubna.

Karlovy Vary: Frodl – Huttula, Plutnar, Stříteský, Bartejs, Dlapa, Pulpán, Havlín – O. Beránek, Černoch, Hladonik – Kangasniemi, Gríger, Rachůnek – Zetterberg, Jiskra, Redlich – Procházka, R. Přikryl, Koffer.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto hcmotor.cz

Štítky Motor, hokej, Karlovy Vary

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Trefy premiérových střelců nakonec vynesly pouze bod  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.