Počasí dnes18 °C, zítra23 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Jan Štencel: Mrzí nás to, je to další ztráta

Motor si chtěl po páteční prohře po nájezdech s Karlovými Vary napravit reputaci. V neděli dorazil do Budvar arény mistrovský Třinec, proti kterému ale Jihočeši padli také po samostatných nájezdech, tentokráte 1:2. V třetí obranné dvojici nastoupil s Romanem Vráblíkem tradičně Jan Štencel, jenž v duelu strávil na ledě přes 22 minut.

Honzo, utkání jste prohráli znovu po nájezdech. Jak moc to mrzí?
Mrzí to moc, je to další ztráta, ty body musíme získávat.

V sezoně vás docela zlobí produktivita. Co za tím je?
Těžko říct. Asi se málo tlačíme do brány a nepadá nám to tam tak, jak bychom chtěli. Bohužel nás to někdy stojí zápasy. Celou dobu třeba hrajeme dobře, máme šance, ale bohužel v nich neskórujeme. Kdybychom dnes dali ten druhý gól, zápas by se vyvíjel jinak. Ty góly nám chybí.

S Romanem Vráblíkem jste znovu v obranné dvojici, ale ve třetí lajně. Přesto jste měl odehráno přes 22 minut na ledě.
Trenéři to točí. Jsou speciální formace na přesilovky a oslabení. Je to také podle vývoje zápasu.

Opět rozhodovaly nájezdy. Ty rozhodl třinecký Růžička

Motor podruhé za sebou padl doma po nájezdech. K nim dospěl zápas poté, co na Růžičkův gól ze závětu druhé třetiny odpověděl v 50. minutě Valský. Další šance Hrachovina na jedné a Mazanec na druhé straně pochytali. Motor ubránil i přesilovku...

Jak moc náročné bylo oslabení v prodloužení, které trvalo necelé dvě minuty?
Bylo velmi náročné. Obrovská pochvala pro kluky v poli a Hráška, kteří blokovali střely a dali týmu šanci to dostat aspoň do těch nájezdů. Bohužel se to nestalo. Chybí nám ta odměna v podobě vítězství. Takový je hokej. My se teď musíme připravit na další zápas a případně vyhrát v základní hrací době a mít tři body.

Do týmu přišel Jáchym Kondelík. Je nejvyšším hráčem ligy. Co do týmu přinesl?
Těžko soudit po prvním zápase. Kondel má kvalitu. proto byl tam, kde byl, a proto ho tady podepsali. Je super, že přišel a že nám pomůže. Doufám, že do toho zapadne co nejdříve, abychom se spolu všichni sehráli. Věřím, že bude velmi prospěšný pro tým, až tady celkově zapadne. Přeji mu jen to nejlepší, ať se mu daří.

V pátek hrajete na Kladně, které v tomto kole sahalo po třech bodech v Litvínově, nakonec padlo v prodloužení. V posledních zápasech jste body ztráceli.
Neviděl bych to tak pesimisticky. Prohráli jsme nějaké zápasy, ale nějaké body jsme získali. Držíme se ve středu tabulky. Každý zápas bude náročný. Liga je velmi vyrovnaná. Všechny týmy jsou velmi kvalitní a bodují kolem nás. Musíme se připravit na každého soupeře. Je jedno, jestli hrajeme doma, nebo venku. Prostě potřebujeme vyhrát, získat tři body a stoupat tabulkou nahoru, ať tady máme pohodu a klid.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto hcmotor.cz | Zdroj hcmotor.cz

Štítky motor, hc motor, hokej, jan štencel

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jan Štencel: Mrzí nás to, je to další ztráta  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.