Počasí dnes18 °C, zítra23 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Opět rozhodovaly nájezdy. Ty rozhodl třinecký Růžička

Motor podruhé za sebou padl doma po nájezdech. K nim dospěl zápas poté, co na Růžičkův gól ze závětu druhé třetiny odpověděl v 50. minutě Valský. Další šance Hrachovina na jedné a Mazanec na druhé straně pochytali. Motor ubránil i přesilovku soupeře v prodloužení. A tak rozhodovali nájezdy. Z prvních pětic exekutorů slavil jen Simon a za hosty Růžička. Nakonec po dalších neúspěších nájezdníků rozhodla osmá série, kdy uspěl třinecký kanonýr Růžička.

Motor se podruhé za sebou představil v domácím prostředí, tentokrát už s novou posilou Jáchymem Kondelíkem v sestavě. V té naopak kvůli nemoci absentoval nejproduktivnější hráč Banes Motor Adam Kubík. Zvláštní motivaci měl domácí bek Milan Doudera, který se po letech strávených v dresu Ocelářů poprvé postavil svým bývalým spoluhráčům jako soupeř. Prvních deset minut hry uběhlo velmi rychle, hrálo se s minimem přerušení. A také s minimem šancí, oba týmy hrály podobným stylem a pečlivě si hlídaly zadní vrátka. V 9. minutě výrazněji prověřil Hrachovinu Walega střelou z levého křídla. V 15. minutě sudí potrestali hosty trestem za špatné střídání. Po kombinaci zkoušel štěstí Ordoš, jeho střela z dobré pozice byla zblokována. Z levé strany pálil bez přípravy Harris, Mazanec ránu vyrazil svým betonem. Už při hře pět na pět se pokusil Gulašovo nahození dorazit do brány Beránek, Mazanec odolal. V závěru třetiny pak fauloval v útočném pásmu Valský, hosté si přenesli minutu a dvanáct sekund z přesilovky do druhého dějství, ze svých sedmi střel za třetinu branku neslavili.

Oceláři přesilovku nevyužili a hned ve 23. minutě byl z jejich řad vyloučen Čacho. Motor v početní výhodě rovněž neskóroval, Ordoš mezi kruhy nezamířil přesně, jinak toho hosté Budějovickým mnoho nedovolili. Ve 29. minutě se Třinec dostal do přečíslení, situaci vyřešil Voženílek, který mířil pod horní tyč, bránu ale netrefil. Po Walegově přidržení Pecha se pískal ve 32. minutě další faul, jenomže Jihočeši se nepolepšili, na Mazance šlo jen málo střel. Proti Douderově zakončení ovšem předvedl Mazanec důležitý zákrok, puk udržel ve své výstroji. Motor se díky přesilovkám dostal do ofenzivy, byl aktivnějším celkem, Přikryl zaměstnal hostujícího brankáře po objetí brány. Oceláři ale potvrdili, že bránit umí a trpělivě si počkali na svou šanci. A ta přišla v čase 38:09. Voženílek dokázal v útočném pásmu šikovně prostrčit kotouč na Martina Růžičku a zkušený kanonýr sám před Hrachovinou nezaváhal, trefil se přesně do růžku - 0:1.

Motor tak musel ve třetí třetině dohánět soupeřův náskok. Ve 45. minutě už se Budvar aréna radovala z vyrovnání. Po Beránkově střele se kotouč otřel o Gulaše a zapadl za Mazancova záda. Jenomže hostující střídačka nechala situaci přezkoumat u videorozhodčího a rozhodčí na základě kontroly upravili svůj původní verdikt, když vyhodnotili, že Gulaš se dopustil nedovoleného postavení v brankovišti. Třinec se soustředil na obranu, ale v 50. minutě už čisté konto Mazanec neuhájil. A to po parádní Pechově akci, který našel přesnou asistencí hokejku Jakuba Valského a ten poslal kotouč do sítě – 1:1. Motoráci vycítili šanci, ta vzrostla v 54. minutě po Draveckého vyloučení. Domácí si v přesilovce vytvořili jen jednu šanci, kdy došlo k dalšímu minisouboji mezi Douderou a Mazancem. Opět skončil úspěšněji pro brankáře, který lapil obráncovu tvrdou střelu. Pět vteřin před koncem fauloval Ordoš a Třinci nechybělo moc k tomu, aby nakonec ukradl v Budvar aréně všechny body. Po buly totiž domácí nepokryli Pánika, který střílel do odkryté brány. Jenomže nemířil přesně a přesunující se Hrachovina stihl zasáhnout a zachránil svým barvám jistotu bodového zisku.

Třinec tak hrál v úvodu prodloužení v početní výhodě, domácím pořádně zatopil, Růžičkově pokusu chyběly centimetry, ale Motor situaci ustál bez úhony. Na druhé straně zaměstnal třineckého brankáře Ordoš, ale největší šanci prodloužení měl hostující Smith, který nastřelil tyč Hrachovinovy brány. Rozhodovaly tak nájezdy.

S těmi měli Budějovičtí z pátku neblahou zkušenost, kdy neuspěl proti Varům ani jeden ze čtyř nájezdníků. Tentokrát se polepšil v tom smyslu, kdy z jeho první pětice uspěl Dominik Simon. Jenomže hosty zachránil v páté sérii Růžička, který srovnal v nájezdech na 1:1. A nakonec rozhodl právě Martin Růžička, který se v osmé sérii nebál potřetí provést nájezd a byl úspěšný. Třinec se tak v tabulce dostal před Motor, který prohrál počtvrté v řadě.

Banes Motor České Budějovice – HC Oceláři Třinec 1:2sn (0:0, 0:1, 1:0 - 0:0)

Branky a nahrávky: 50. Valský (Pech, Doudera) – 39. Růžička (Voženílek), rozh. nájezd Růžička. Rozhodčí: Šír, Obadal – Hlavatý, Axman. Vyloučení: 2:4. Bez využití. . Diváci: 6 072.

Motor: Hrachovina – Gulaši, Doudera, Pýcha, Hovorka, Štencel, Vráblík, Štich – Ordoš, Harris, F. Přikryl – M. Beránek, Kondelík, Gulaš – Simon, Pech, Valský – Chlubna, Hanzl, Vopelka.

Třinec: Mazanec – Smith, Marinčin, J. Jeřábek, Polášek, Nedomlel, Adámek, Kundrátek – Pánik, Voženílek, M. Růžička – Nestrašil, Hudáček, Kurovský – M. Roman, Vrána, Hrehorčák – Dravecký, Čacho, Walega.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto hcmotor.cz

Štítky motor, třinec, české budějovice, hokej

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Opět rozhodovaly nájezdy. Ty rozhodl třinecký Růžička  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.