Počasí dnes24 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Slibně rozehrané utkání Motor prohrál v prodloužení

Motor v polovině svého tripu vážil tu nejdelší cestu - do Třince. Tam vedl po první dvacetiminutovce 2:0. V té druhé třikrát inkasoval. Nakonec zápas po následném vyrovnání dospěl do prodloužení, kde rychle rozhodl Martin Růžička. Za Jihočechy se dvakrát gólově prosadil Adam Kubík.

Po necelé minutě a půl byl Třinec blízko k otevření skóre, což ale Hrachovina skvělým přesunutím nedopustil. Z první střely ale Motor udeřil do černého. Obránce Ondřej Kachyňa projel s klidem do útočného pásma a z levé strany perfektně trefil na vzdálenější tyč. Nebezpečně se před českobudějovickou bránu natlačil Dravecký, který ale nakonec svatyni významně neohrozil. Jihočeši špatně střídali a trest za příliš mnoho hráčů na ledě šel odpykat Simon. Tím samým prohřeškem se ve své přesilovce provinili i Oceláři. Pak si nedovoleně proti pravidlům počínal Hrehorčák a Motor svoji druhou přesilovou hru využil. Po nabití od Pavla Pýchy propálil třineckého Mazance Adam Kubík. Šedesát šest sekund před první sirénou se ocitl úplně osamocený Kundrátek před Hrachovinou a s kličkou do bekhendu neuspěl. Po dvaceti minutách byl budějovický tým ve vedení 2:0.

Do zajímavé šance se dral Ordoš, který posílal puk z pravé strany do slotu, ale tam se ho nikdo neujal. Za zásah do oblasti hlavy a krku putoval za katr Beránek a Třinečtí tento zákrok potrestali. Po přihrávce od Martina Růžičky se prosadil Andrej Nestrašil. Ve třicáté čtvrté minutě hákoval Pýcha. Už po sedmi sekundách využil přesilovku po hezké kombinaci Daniel Voženílek. Zanedlouho už domácí vedli. Při třetí přesilovce Třince Hrachovinu překonal Miloš Roman a Motor přišel ve druhé třetině o vedení. České Budějovice tedy ve druhé třetině obdržely tři branky a do kabiny odcházely s nepříznivým výsledkem 2:3.

Budějovičtí se museli restartovat a dokázat to chtěl Toman, proti kterému ale byla mrštná Mazancova lapačka. Ale ještě hezčí zákrok samou částí výstroje předvedl brankář Třince po střele Štencela z mezikruží. Klíčovou stopku vystavil Hrachovina Nestrašilovi a uchránil svůj tým od dalšího inkasovaného gólu, a to vše při oslabení. Motor dokázal početní nevýhodu ubránit a přišlo vyrovnání. Výtečnou práci odvedl v zóně domácího celku Jan Ordoš, který zkušeně objel bránu a předložil kotouč Adamu Kubíkovi. Ten už měl jednoduchou práci. Po vyrovnávací brance dostali Jihočeši křídla. Rozvlnit síť se při útočném tlaku snažil Doudera, ale Mazanec byl pozorný. V posledních pěti minutách nejdříve Kondelík schytal ránu kotoučem do obličeje a po krátké pauze měl velkou šanci před třineckou bránou. Po šedesáti minutách svítilo na světelné kostce nerozhodné skóre 3:3.

Třicet jedna sekund a konec! O bodu navíc pro Oceláře rozhodl Martin Růžička.

HC Oceláři Třinec – Banes Motor České Budějovice 4:3p (0:2, 3:0, 0:1 - 1:0)

Branky a nahrávky: 26. Nestrašil (M. Růžička), 34. Voženílek (J. Jeřábek, M. Růžička), 35. M. Roman (Voženílek, M. Růžička), 61. M. Růžička (Voženílek, Smith) – 4. Kachyňa (Toman), 15. Kubík (Pýcha, Hovorka), 48. Kubík (Ordoš). Rozhodčí: Mrkva, Obadal – Hlavatý, Lederer. Vyloučení: 4:5. Využití: 3:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 4 296. Střely na branku: 39:25.

Třínec: Mazanec (Kacetl) – Polášek, Smith, Kundrátek, Nedomlel, Adámek, J. Jeřábek – M. Růžička (A), Nestrašil, Voženílek – Haas, Vrána (C), Walega – Hrehorčák, Holinka, M. Roman – Sikora, Čacho, Dravecký (A)

Motor: Hrachovina (Strmeň) – Vráblík, Štencel, Kachyňa, Doudera (A), Hovorka, Gulaši, Pýcha – Gulaš (C), Kondelík, Ordoš – Kubík (A), F. Přikryl, M. Beránek – Valský, Toman, D. Simon – Koláček, Vopelka, Chlubna

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto hcmotor.cz | Zdroj hcmotor.cz

Štítky hokej, motor, třinec, zápas, extraliga

Slibně rozehrané utkání Motor prohrál v prodloužení  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.