Počasí dnes25 °C, zítra22 °C
Úterý 30. dubna 2024  |  Svátek má Blahoslav
Bez reklam

Motor to tentokrát venku zvládnul na jedničku

Třetí a poslední ze série venkovních zápasů tentokrát Motor zvládnul. Na ledě posledního Kladna se dokázal dostat do vedení, které do konce zápasu navýšil a udržel. Opět zafungovalo produktivní duo Kondelík - Gulaš, jedním gólem k vítězství přispěl Mikuláš Hovorka. Vzadu vše jistil bezchybný Dominik Hrachovina. Motor bere tři body za výhru 3:0!

Větší důvod k těžkosti nohou stran nervozity měli před zápasem určitě domácí, kteří se propadli na poslední místo extraligové tabulky a každý duel je pro ně svým způsobem existenční. Nicméně ani Motoráci necestovali do města známého slavnou ocelářskou minulostí v nejlepším rozpoložení. Střetnutí na Kladně bylo totiž pro Motor třetím a posledním v sérii venkovních duelů. V předchozích dvou Jihočeši urvali pouhý bod, byť herně často své soupeře převyšovali a bodový počin z Plzně a Třince mohl a měl být násobně vyšší. Na Kladně si ale hráči v žlutomodrých dresech dojmy z venkovního tripu vylepšili.

Kladenský zimní stadion je umístěn v malebném areálu vedle dalších sportovišť na okraji města a je vyhlášený zvýšeným chladem ve svých útrobách. Na průzkum těchto aspektů ale hosté neměli čas, solidně se zahřáli hned v úvodu, kdy ubránili oslabení po vyloučení Gulašiho. Hra se postupně vyrovnala a rozhodně se nehrál špatný hokej. K ohrožení branky Mitense se dostali i Jihočeši, jenže před první sirénou stejně jako soupeř svou přesilovku nevyužili.

I druhá třetina přinesla aktivitu na obou stranách, oba celky cítily, že s postupem času bude první vstřelená branka nabývat na významu. Do šancí se dostali Kubík s Valským, Mitens v brance Kladna ale zatím držel. Zaplněný sektor hostujících fanoušků se tedy dočkal až v polovině zápasu. Druhou přesilovku totiž Motor využil a potvrdil zlepšující se trend v jejich zužitkování v posledních kolech. Jáchym Kondelík naslepo zadovkou nasměroval puk křížem přes brankoviště na Milana Gulaše, který měl sice před sebou odkrytou branku, ale zakončoval z velkého úhlu; kapitán svůj úkol splnil a strhnul vedení na stranu Motoru - 0:1. I přes ofenzívní choutky obou týmů se stav do druhé přestávky nezměnil.

Vést venku? Pro Motor letos nic nového. Udržet vedení venku až do konce? Tak to už bývá oříšek. Budějovičtí často venkovní zápasy ztrácejí po zbytečných chybách, faulech, ztrátě nasazení. Nic takového se ale tentokrát nestalo. Borci Motoru naopak brzy po třetím nástupu na led svůj bodový zisk posichrovali. Ve 44. minutě opět zaúřadovalo v poslední době velmi produktivní duo Kondelík - Gulaš. Jáchym Kondelík z vlastní modré čáry vysunul do úniku Milana Gulaše, který zakončil chladnokrevně mezi betony Mitense - 0:2. Hned o minutu později se Motoráci v přečíslení tří na dva hnali do útočného pásma. Signalizovanou výhodu odmítl v přesilovku přetavit Miky Hovorka, jenž z pravého kruhu nekompromisně prudkou střelou zápěstím vymetl pavučinky pod horní tyčkou - 0:3. Do konce sice zbývalo ještě hodně času, ale začalo být jasné, že body se tentokrát dělit nebudou. Domácí se sice snažili překonat Dominika Hrachovinu a vykřesat tak naději, ale ani Jihočeši nezaháleli a řídili se heslem, že nejlepší obrana je útok. Střelecky aktivní byl zejména Milan Gulaš, jenž útočil na hattrick, ale žádný z jeho pokusů už v brance neskončil.

Zbývalo tak vyluštit poslední tajenku - zda Dominik Hrachovina vychytá svou letos už pátou nulu. Ta byla ve velkém ohrožení v 58. minutě, kdy při Gulašiho vyloučení a Mitensově setrvání na střídačce hráli domácí přesilovku 6 proti 4. Bránící spoluhráči ale Dominikovi hodně pomohli a dotáhli zápas k výhře bez ztráty kytičky. Motor tak chytl správnou slinu na úterní šlágr proti pardubickému Dynamu.

Rytíři Kladno – Banes Motor České Budějovice 0:3 (0:0, 0:1, 0:2)

Branky a nahrávky: 30. Gulaš (Kondelík, Harris), 44. Gulaš (Kondelík), 45. Hovorka (F. Přikryl, Valský). Rozhodčí: Sýkora, Jaroš – Lhotský, Zíka. Vyloučení: 4:5. Využití: 0:1. Diváci: 2 613. Střely na branku: . Průběh utkání: .

Kladno: Mitens – Ticháček, Hejda, Nemčík, Slováček, Martenet, Veber – Tralmaks, Klepiš, Kusý – M. Procházka, Melka (A), Smoleňák (C) – Sideroff, Babka, Bláha – Frolík, Jarůšek, Jágr

Motor: Hrachovina – Štencel, Vráblík, Doudera (A), Kachyňa, Gulaši, Hovorka, Pýcha – Ordoš, Kondelík, Gulaš (C) – M. Beránek, Harris, Kubík (A) – F. Přikryl, Vopelka, Valský – Chlubna, Toman, Koláček.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto hcmotor.cz | Zdroj hcmotor.cz

Štítky Motor, Kladno, hokej, zápas, extraliga

Motor to tentokrát venku zvládnul na jedničku  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.