Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Josef Koláček: Měli jsme lepší pohyb, díky tomu jsme urvali tři body

Trefil se potřetí v sezóně. Tentokrát byla jeho branka dokonce tou vítěznou. Útočník Josef Koláček překonal vítkovického brankáře ve 32. minutě přesnou střelou a Motor tak odvezl domů všechny tři body.

Utkání ve Vítkovicích nenabídlo nijak ofenzívní podívanou, navíc se hrálo v poměrně komorní kulise. Motor se ale soustředil na svůj výkon, kterým chtěl potvrdit roli tabulkového favorita. Ovšem proti soupeři, kterému se v poslední době daří. Nakonec to proti Vítkovicím zvládl na jedničku. „Utkání bylo vyrovnané, napínavé až do konce. Myslím si, že jsme měli lepší pohyb a díky tomu jsme urvali tři body," hodnotil po utkání střelec vítězné trefy.

Ve 32. minutě převzal Koláček puk od Matěje Tomana a zamířil přesně k tyči Klimešovy brány, čímž stanovil skóre na 2:1 ve prospěch svého celku. Radost na budějovické střídačce ale vzápětí vystřídaly obavy - Koláček totiž po střetu s vítkovickým protihráčem nekontrolovaně narazil do mantinelu a chvíli se z ledu nezvedal. „Padnul jsem na rameno, které mi trochu přeskočilo a trochu jsem se lekl, takže jsem si to tolik neužil," vysvětloval po zápase už s úsměvem Josef Koláček.

Skvělý Strmeň a vítězný gól Koláčka zařídili tři body z Vítkovic

Motor po smolném konci s Olomoucí vyrážel ještě dále - tentokráte do dalekých Vítkovic. A musel znovu dotahovat. Obě branky vstřelil ve druhé dvacetiminutovce. O tu vítěznou se postaral Josef Koláček, který z levé strany prostřelil vítkovického...

Českobudějovičtí fanoušci si v závěru, kdy jejich tým stále držel jednobrankový náskok, jistě vzpomněli na nedělní utkání v Olomouci. I tam motoráci v závěru vedli, domácí ale v poslední minutě srovnali a hosté se nakonec museli spokojit s bodem. Proti Vítkovicím toto nechtěl Motor dopustit, jenomže v 54. a 57. minutě zkomplikovaly plán na udržení výsledku hned dvoje vyloučení. „Trhali jsme si vlasy, že jsme Vítkovicím dali na konci dvě přesilovky, ale klobouk dolů před klukama, kteří šli na oslabení, a před naším gólmanem. Ubránili to, vydrželi to." chválil spoluhráče Koláček. Právě on odpykával za tým trest z 57. minuty, kdy Motor špatně střídal a rozhodčí si všimli šesti českobudějovických hráčů na ledové ploše. Následně Motor ještě ustál domácí hru bez brankáře. „V závěru byly důležité bloky, které udělal třeba Martin Beránek. Vydrželi jsme to, Honza Strmeň nás podržel v bráně a máme tři body," konstatoval jednadvacetiletý hráč.

Motor se v zápase musel obejít bez kapitána Milana Gulaše, který vypadl ze sestavy na poslední chvíli. „Guli je osobností je celé extraligy. Snad to nebude nic vážného a bude za chvíli zpátky," přeje si Koláček. S absencí svého kapitána se ale tým popasoval na výbornou. Kapitánské céčko převzal obránce Michal Gulaši, jehož přínos v kabině si kouč Ladislav Čihák velmi pochvaluje.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto hcmotor.cz

Štítky Motor, hokej, Josef Koláček

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Josef Koláček: Měli jsme lepší pohyb, díky tomu jsme urvali tři body  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.