Počasí dnes18 °C, zítra23 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Z východu Čech se Motor vrací bez bodu

Českobudějovický Motor nestačil v nedělním utkání na hradecký Mountfield, kterému Jihočeši podlehli poměrem 0:4. O osudu utkání napověděl hodně začátek utkání, ve kterém se domácím hned dvakrát dokázali prosadit. I přes veškerou snahu o kontaktní branku se svěřenci Ladislava Čiháka gólu nedočkali a domácí ve třetí třetině stvrdili své vítězství.

Od úvodních minut utkání se do hradecké branky postavil ke své premiéře Lukáš Pařík. Bývalého hráče Liberce přivítal po pár vteřinách hry Jáchym Kondelík, jehož pokus ale neměl velkou šanci na úspěch. Následně si Motor nepohlídal své střídání a za příliš mnoho hráčů na ledě zavítal na trestnou lavici Dominik Simon. Mountfieldu stačilo k využití početní výhody pouhých dvaatřicet vteřin, než se nahození Blaina přívětivě odrazilo na hokejku Patrika Miškáře, který propasíroval kotouč do branky pod Strmeňovým betonem. Vedoucí gól Mountfield nakopl a v 5. minutě svítilo na světelné tabuli již skóre 2:0. David Šťastný napřáhl od modré čáry a i s pořádnou dávkou štěstí kotouč nakonec propadl do českobudějovické sítě. Ani po tomto gólu neměl Hradec dost a Jihočeši museli řešit další nebezpečné příležitosti domácích. V jedné z nich se objevil i Oliver Okuliar. Jeho samostatný únik dokázal ale Strmeň společně s Douderou vyřešit. Ve 12. minutě neudržel Strmeň tvrdou střelu jedno z domácích hráčů a před Pavelkou se rázem odkryla českobudějovická branka. Kotouč mířící do sítě ale českobudějovický brankář dokázal tygřím skokem vyrazit. V závěru třetiny o sobě dali vědět i Jihočeši. Vráblíkova nepřesná rána se odrazila k Adamu Kubíkovi, který ale po objetí branky zasunul kotouč pouze pod tělo ležícího Paříka.

Druhá perioda už tolik gólových šancí nenabídla a na první větší příležitost si museli fanoušci v ČPP aréně počkat až do 26. minuty. Pavel Pýcha vybídnul svou přihrávkou ke skórování Lukáše Vopelku, který ale nakonec ke smůle Jihočechů nedokázal překonat Paříka z předbrankového prostoru. V polovině utkání se Mountfield dočkal druhé početní výhody po faulu obránce Vráblíka. V té několikrát Východočeši sice zahrozili, ale Jan Strmeň nepovolil domácím třetí gólovou radost v zápase. Vzápětí ale mohl hradecký Mountfield složit přesilovkový reparát, když byl po akci Tamášiho vyloučen další českobudějovický hráč Michal Gulaši. Zákrok dočasného českobudějovického kapitána, při absenci Milana Gulaše, mohli domácí v závěru početní výhody potrestat. Aleš Jergl chtěl v dobré pozici ještě vyšperkovanou hradeckou akci přihrávkou na osamoceného Davida Šťastného, před kterým by stála odkrytá branka. Letící kotouč ale dokázal ležící Strmeň svojí lapačkou zastavit.

Honbu za snížením dvoubrankového manka započali svěřenci Ladislava Čiháka svojí vůbec první početní výhodou v zápase. Proti čtveřici domácích hráčů se dvakrát do zakončení probojoval Mikuláš Hovorka. Českobudějovický obránce ale ani jednou nedokázal překonat pozorného Paříka a domácí tak zvládli ubránit první oslabení. To, co se nepovedlo Motoru v první početní výhodě, mohli Jihočeši napravit při druhém hradeckém prohřešku. V závěru Blainova vyloučení ale dokázal českobudějovickým hráčům pláchnout Alex Tamáši, který svůj samostatný únik zakončil třetím hradeckým gólem. Ani početní výhody Motoru nepřinášely potřebné štěstí a při dalším hradeckém vyloučení dokázali domácí hned dvakrát ujet do samostatného úniku. Jak Patrika Miškáře, tak i Radovana Pavlíka dokázal Jan Strmeň vychytat. Ani českobudějovický brankář ale v 53. minutě nezmohl nic při brance Jordanna Perreta, kterému stačilo pouze nastavit hůl do Pláňkovy přihrávky. Závěr zápasu nakonec přinesl, kromě výměny názorů mezi Valským a Jankem, ještě jednu početní výhodu domácích, kterou Mountfield využít nedokázal. Ani tento dílčí úspěch ale nic nezměnil na tom, že České Budějovice nakonec podlehly hradeckému Mountfieldu poměrem 0:4. Svěřenci Ladislava Čiháka budou chtít na tento nepovedený zápas co nejrychleji zapomenout a po reprezentační pauze se vrátit zpět na vítěznou vlnu.

Mountfield HK – Banes Motor České Budějovice 4:0 (2:0, 0:0, 2:0)

Branky a nahrávky: 2. Miškář (Blain, Estephan), 5. Šťastný (Estephan, Okuliar), 47. Tamáši (Jank), 53. Perret (Pláněk, Okuliar). Rozhodčí: Jeřábek, Vrba – Hnát, Špůr. Vyloučení: 5:5. Využití: 1:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 4642. Střely na branku: 31:25. Zblokované střely: 16:24. Hity: 6:6. Vhazování: 26:26.

Mountfield: Pařík (Laurikainen) – Pavelka, Blain (A), Jank, Pláněk, Marcel, Freibergs – Okuliar, Tamáši, Perret – Eberle (C), Estephan, Šťastný – Pilař, Miškář, R. Pavlík – Jergl (A), Lalancette, Jasper.

Motor: Strmeň (Hrachovina) – Vráblík, Štencel, Kachyňa, Doudera (A), Hovorka, Gulaši (C), Pýcha – F. Přikryl, Kondelík, Ordoš – Kubík (A), Harris, D. Simon – Valský, Hanzl, Vopelka – Chlubna, Koláček, Toman.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto hcmotor.cz | Zdroj hcmotor.cz

Štítky HC Motor, České Budějovice, hokej, Hradec Králové

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Z východu Čech se Motor vrací bez bodu  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.