Počasí dnes18 °C, zítra23 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Tréninková jednotka je něco úplně jiného, říká navrátilec Lukáš Pech

Svěřenci Ladislava Čiháka podlehli v prvním utkání po reprezentační přestávce brněnské Kometě těsným poměrem 1:2. Budvar aréna i tak ale zažila kouzelný příběh, jehož hlavní postavenou byl navrátilec Lukáš Pech, který po sto osmi dnech navlékl znovu českobudějovický dres.

Lukáši, po skoro čtyřech měsících jste se vrátil do sestavy Motoru. Jak jste se cítil při návratu do zápasového tempa?
Tréninková jednotka je něco úplně jiného. Když tam jezdíte sám a poté do toho takto naskočíte. Tréninky mají svoji kvalitu, ale prostě ten zápas to nikdy nenahradí. Musím si na tohle zvyknout. Kolikrát ti hráči byli rychle u mě, než jsem zareagoval. Je to o zorientování v tom prostoru. Potřebuju trochu času, ale to není žádná omluva.

Kdy jste poprvé cítil, že jste připravený a sebevědomý naskočit do zápasu?
Trénuji tři týdny na ledě a čekal jsem na rentgen kotníku, jestli je zahojený, protože v prosinci to ještě zcela nebylo. Čekalo se tedy, až mi dá doktor zelenou. Já už jsem tady ale jezdil i bez toho rentgenu. Trénoval jsem kondici s kondičním trenérem a jezdil sám na ledě. Například po tréninku, když kluci skončili. Jak už jsem ale říkal, tohle prostě nenahradí ten zápas. Poslední týden jsem se cítil dobře, noha drží a musím se do toho dostat.

I přes vaši absenci je ale sezona dobře rozehrána. Nebyl o to ten nástup snazší?
Myslím si, že kluci potvrdili, že na to mají a i beze mě to dokázali. Jsou tu šikovní hráči jak v obraně, tak i útoku. Máme výborné brankáře a hrajeme stále o čtyřku. Ještě zbývá sedm zápasů do konce a je to stále otevřené. Před dvěma lety jsme tu čtyřku také udělali posledním zápasem, takže je možné všechno. Kluci si to odmakali a ten potenciál tady je.

Motor v důležitém zápase těsně podlehl Kometě

Desetidenní reprezentační pauza je minulostí a návrat extraligového kolotoče přinesl před Motor pořádnou výzvu. Na jih Čech přijela brněnská Kometa a Budějovičtí toužili svého velkého konkurenta v boji o elitní čtyřku porazit a prodloužit tak...

Včerejší důležitý zápas o nejlepší čtyřku jste nakonec prohráli poměrem 1:2. Mnoho dobrých zákroků si v utkání připsal také Dominik Furch. Byl právě on ten nejdůležitější hráč Komety v utkání?
Myslím si, že nejdůležitějším. Na konci vychytal tři šance a i ve druhé třetině. Bohužel jsme na něj ten recept nenašli a byl to klíčový hráč tohoto utkání.

Za stavu 0-2 jste dokázali díky početní výhodě snížit. Věřili jste v dané chvíli, že dokážete ještě vyrovnat?
Samozřejmě, že ano. Dali jsme kontaktní gól a pak další střídání jsme je minutu mleli. Bylo tam spoustu šancí, ale bohužel tam nic nepadlo. Rozdělila to přestávka a myslím si, že tu třetí třetinu jsme byli lepší. Hraje se ale na góly a ty jsme prostě nedali. Nedá se nic dělat.

Během zápasu jste nastupoval i ve druhé přesilovkové formaci. Potěšilo vás, že i po tak dlouhém zranění jste dostal prostor v početní výhodě?
Bohužel vypadl Dominik Simon a já beru jakoukoliv roli. Sedli jsme si s trenérem a řekli si, jak to je. Respektuji to, a když prostě vypadnu ze sestavy, nebo nebudu na přesilovce, tak se nic neděje. Jsou tady hráči, kteří makají po celou sezonu a dostali se až takhle nahoru. Já jsem tady pro to, abych týmu pomohl, a když to půjde, tak budu rád. Je to ale první zápas, takže uvidíme dále, jak to půjde.

V pátek vás čeká duel proti Vítkovicím. Cílem budou jednoznačně tři body, souhlasíte?
Tak pokaždé jsou cílem tři body. Nikdy nejdeme do zápasu s tím, že chceme urvat třeba jen bod. Jedeme na vítězství. Buď to vyjde, nebo ne, ale chceme vyhrát za každou cenu.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto hcmotor.cz | Zdroj hcmotor.cz

Štítky hokej, Motor, extraliga, Lukáš Pech

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tréninková jednotka je něco úplně jiného, říká navrátilec Lukáš Pech  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.