Počasí dnes18 °C, zítra23 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Divokou přestřelku rozhodl hattrickem hrdina Brant Harris

Zápas 45. kola Tipsport extraligy na ledě Ostravar arény přinesl divokou přestřelku, ze které Motor bere plný bodový zisk. Klíčovou postavou utkání se stal Brant Harris, který svým hattrickem přispěl ke konečnému skóre 5:7.

Utkání pro Motor ani nemohlo začít lépe. Pokus o rozehrávku domácích zachytil na modré čáře Jan Ordoš a po přihrávkách Jáchyma Kondelíka a Milana Gulaše to byl právě on, kdo otevřel skóre po pouhých 11 sekundách hry. Pro 27letého útočníka se jednalo nejenom o 17. zásah v této sezoně, čímž překonal své dosavadní kariérní maximum v rámci jednoho ročníku extraligy, ale také o druhý nejrychlejší zápis v klubové historii. Rychleji se stihl prosadit už pouze Roman Horák st. v roce 1994. Ten na svou trefu potřeboval ještě o dvě sekundy méně. Po gólu Ordoše uběhlo pouhých 39 sekund a Jihočeši se radovali podruhé. Poté, co Kubík s Beránkem vybojovali v útočném pásmu puk, tečoval nahození Ondřeje Kachyni od modré čáry Brant Harris. Ani to ale českobudějovickým hráčům nestačilo. Únik dvou proti jednomu ve třetí minutě ještě dokázal domácí obránce zachytit, o půl minuty později se však gólově prosadila i třetí řada hostů. Puk se s trochou štěstí odrazil od brusle jednoho z domácích borců přímo k Filipu Přikrylovi, jenž rychlým švihem z mezikruží poslal svůj tým do tříbrankového vedení. Domácí brankář Klimeš pustil mezi tři tyče kolegu Matěje Machovského a zdálo se, že Vítkovice jsou na kolenou. Jenže situaci zkomplikoval na konci osmé minuty faul Michala Gulašiho, který ve středním pásmu poslal k zemi vítkovického Mária Grmana. Rozhodčí faul posoudili jako zásah do oblasti hlavy a krku a vyšší trest pro zadáka Motoru potvrdili podle nového pravidla i s pomocí videozáznamu. Předčasný odchod Gulašiho ze scény Vítkovice přetavily v gól naděje, když se po příčné přihrávce přes šířku pásma trefil Dominik Lakatoš.

Gól vlil s příchodem druhého dějství do žil hráčů Ridery nový život. Ti ukázali, že také umějí střílet slepené branky. Ve 27. minutě své střelecké konto díky tečovanému nahození Yohanna Auvitua rozšířil Petr Chlán a když o minutu později sebral Peter Krieger hostujícímu Adamu Kubíkovi puk ve středním pásmu, přišel vyrovnávací úder z hole lotyšského Robertse Bukartse. Netrvalo dlouho a hráči v bílém dokonce mohli celé skóre otočit. Jejich přečíslení ale zastavila spolupráce Hrachoviny s Pavlem Pýchou, a navíc o několik chvil později přišel z jejich strany faul. Ten v samém závěru potrestal svým druhým gólem sezóny a vůbec prvním v rámci početních výhod Lukáš Vopelka, jenž zůstal zapomenutý před bránou Machovského a po přesné nahrávce Harrise už měl lehkou práci. Ani další trefa Motoru však domácím nesebrala vítr z plachet a zanedlouho bylo srovnáno. Autorem gólu na 4:4 se stal Petr Fridrich, když si puk naťukl s Marcelem Barinkou a zavěsil ho pod víko Hrachovinovy svatyně.

Začátek třetí třetiny poznamenal tvrdý hit vítkovického Kotaly na Milana Gulaše a rozhodčí šli už podruhé v rámci zápasu přezkoumat možné udělení vyššího trestu. Oproti předchozímu případu nakonec trest udělen nebyl, a naopak si šel na trestnou lavici na čtyři minuty odpočinout mstící se Jáchym Kondelík. Zanedlouho se ale uplatnilo pravidlo nedáš, dostaneš. Krátce po ubránění oslabení Motor v polovině třetiny znovu ukázal efektivnost své přesilové hry, když se svou druhou brankou a třetím bodem večera blýskl Brant Harris. Ten nakonec osud utkání definitivně zpečetil zkompletováním hattricku poté, co dorazil puk odražený od tyče po pokusu Adama Kubíka. Díky této trefě srovnal kanadský útočník na čele týmové střelecké tabulky Jana Ordoše. Střelci ale v zápasu neřekli poslední slovo a skóre nakonec v samotném závěru upravili nejdříve svou osmou trefou ročníku Filip Přikryl a po něm napsal tečku za utkáním domácí Rihards Bukarts. Jihočeši tak před nedělním domácím utkáním proti Mladé Boleslavi vezou z Ostravy cenné tři body v boji o přímý postup do čtvrtfinále play off.

HC Vítkovice Ridera – Banes Motor České Budějovice 5:7 (1:3, 3:1, 1:3)

Branky a nahrávky: 10. Lakatoš (Auvitu), 27. Chlán (Auvitu, Prčík), 29. Ro. Bukarts (Peterek, Krieger), 35. Fridrich (Barinka), 59. Ri. Bukarts (Auvitu, Claireaux) – 1. Ordoš (Gulaš, Kondelík), 1. Harris (Kachyňa, M. Beránek), 4. F. Přikryl (Koláček, Gulaši), 34. Vopelka (Harris, Koláček), 50. Harris (Valský, F. Přikryl), 58. Harris (Kubík), 59. F. Přikryl (Kubík, Hrachovina). Rozhodčí: P. Stano, T. Mejzlík – J. Ondráček, D. Hynek. Vyloučení: 2:2. Využití: 0:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 4599. Střely na branku: 28:36. Průběh utkání: 1:3, 3:1, 1:3.

Vítkovice: Klimeš (4. Machovský) – Percy, Raskob, Mikuš (A), Grman, Auvitu, Prčík, R. Jeřábek – Kotala, Chlán, Lakatoš (C) – Fridrich, Barinka, P. Zdráhal – Ro. Bukarts, Krieger, Peterek – Ri. Bukarts, Claireaux, Přibyl.

Motor: Hrachovina (Strmeň) – Štencel, Vráblík, Doudera (A), Kachyňa, Gulaši, Hovorka, Pýcha – Ordoš, Kondelík, Gulaš (C) – M. Beránek, Harris, Kubík – F. Přikryl, Koláček, Vopelka – Toman, Pech (A), Valský.

Ohlasy po zápase: 

Pavel Trnka (Vítkovice): Pro nás hrůzostrašný začátek utkání. My jsme odehráli podle našich představ jen druhou třetinu a bohužel, když se mohl zápas přehoupnout na naši stranu ve čtyřminutové přesilovce, tak jsme to bohužel neudělali. Následovaly zase stupidní a laciné chyby, které rozhodly zápas ve prospěch soupeře. Nám jediné co zbývá, tak je možná se omluvit fanouškům za tohle hrůzostrašné představení v úvodu zápasu.

Ladislav Čihák (Motor): Budu stručný, velmi dobrý vstup do utkání, dali jsme tři rychlé góly. Vítkovice potom srovnaly, ve druhé třetině jsme čekali, že na nás vletí a potvrdilo se to. My jsme tam udělali chyby, dostali jsme góly. Dnes bláznivé utkání se vším všudy, nebudu se vyjadřovat. Jsem rád, že jsme dneska urvali tři body a gratulace klukům do kabiny, protože jsme to dneska zvládli a jedeme dál.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto hcmotor.cz

Štítky hokej, Motor, extraliga

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Divokou přestřelku rozhodl hattrickem hrdina Brant Harris  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.