Počasí dnes18 °C, zítra23 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Srovnáno! Motor rozradostnil Budvar arénu a jede k sedmému zápasu

České Budějovice se dnes těšily na šestý duel s třineckými Oceláři. Již v první minutě se Motor dostal do vedení, které držel po celý zápas a postupně jej navýšil až na tříbrankový rozdíl. Motor tak před svými fanoušky, kteří verbálně vyprovodili soupeřovy hokejisty na plánovaný zpáteční let do Třince, oslavil třetí výhru v sérii a ve čtvrtek zabojuje o semifinále.

Zaplněná Budvar aréna byla poprvé na nohou po dvaceti sedmi sekundách. Milan Gulaš od modré čáry poslal kotouč prudce na branku a překvapil Kacetla - 0:1. Motor i následně pokračoval v aktivním začátku zápasu a vytvořil si více šancí. Za zmínku stojí trable hostů po nahození od modré čáry, které vyslal Kachyňa. I přes potíže si však hostující defenzíva poradila a kotouč z nebezpečného prostoru odstranila. Hra se kolem poloviny třetiny uklidnila o něco uklidnila, na puku byl ale stále více Motor. A zanedlouho poté z toho těžil. Jáchym Kondelík se dostal s kotoučem před branku, kde se ho snažil zablokovat jeden z hostů, který si ale nešťastně srazil kotouč do sítě - 2:0. Hra se vyrovnala a i Třinec se ukázal v prvních výraznějších šancích, většina střel ovšem skončila pouze na zadním mantinelu.

Třinec se po první třetině oklepal a do druhé vstoupil o něco lépe. Po pár minutách hry si vybojoval přesilovou hru, vůbec první v úterním utkání. Jenže síly na ledě se po necelé půl minutě vyrovnaly, Voženílek totiž fauloval a hrálo se ve čtyřech na obou stranách. Prostoru mohl využít Filip Přikryl, z úniku dva na jednoho si ale na Kacetla nepřišel. Poté přišla ještě větší šance Adam Kubíka, jenže před odkrytou brankou si nezpracoval kotouč ideálně a třinecký gólman se stačil přemístit. Aktivní Českobudějovičtí následně nemířili ve velké šanci přesně, a tak se museli spokojit s prozatím dvoubrankovým vedením. Ten udrželi ještě v oslabení před odchodem do kabin.

Třinečtí hráči chtěli na začátku posledních dvaceti minut smazat soupeřův náskok. Byli na kotouči a snažili se dostat do střeleckých šancí, jenže na jihočeskou defenzivu si nepřišli. Motor pak po dalším faulu Voženílka dostal výhodu, první početní převahu však nevyužil. Tentýž třinecký hráč nicméně fauloval i chvíli poté, přičemž rozhodčí jeho zákrok zkoumali na videu, nakonec jej vyhodnotili jako dvouminutový. Ani ve druhé početní převaze Motor svůj náskok nezvýšil. S blížícím se koncem Oceláři byli převážně v držení kotouče, jenže jejich útočná snaha nenesla kýženou branku nebo ani výraznější šanci. Při odvolání brankáře pak Jakub Valský zamířil přesně přes celé hřiště a rozradostnil Budvar arénu potřetí a naposledy! Motor si došel pro srovnání v sérii.

Banes Motor České Budějovice – HC Oceláři Třinec 3:0 (2:0, 0:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 1. Gulaš (Doudera), 12. Kondelík, 57. Valský. Rozhodčí: Jeřábek, Stano – Zíka, Rampír. Vyloučení: 2:3. Využití: 0:0. Diváci: 6 421. Střely na branku: 17:23. Průběh utkání: 2:0.

Motor: Hrachovina – Kachyňa, Doudera, Pýcha, Štencel, Vráblík, Gulaši, Štich – Gulaš, Kondelík, Ordoš – D. Simon, F. Přikryl, M. Beránek – Valský, Pech, Kubík – Toman, Vopelka, Koláček.

Třinec: Kacetl – Marinčin, Smith, Kundrátek, Nedomlel, Mar. Adámek, Polášek, Šenkeřík – M. Růžička, Čacho, Nestrašil – L. Hudáček, Cienciala, Daňo – Helewka, Vrána, Voženílek – Hrehorčák, M. Roman, Dravecký.

Hodnocení článku je 96 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto hcmotor.cz | Zdroj hcmotor.cz

Štítky hokej, extraliga, motor, třinec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Srovnáno! Motor rozradostnil Budvar arénu a jede k sedmému zápasu  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.