Počasí dnes18 °C, zítra23 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Cítím z týmu obrovskou sílu, jde z toho mráz po zádech, jak je soudržný, říká Čihák

Hokejisté Českých Budějovic jsou proti Třinci jedinou výhru od zápisu do extraligové historie. V play off o mistrovský titul se mohou stát prvním týmem, který otočí sérii z 0:3 na 4:3. Kouč mužstva Motoru Ladislav Čihák v rozhovoru s novináři po úterním šestém souboji a výhře 3:0 uvedl, že z týmu cítí obrovské odhodlání a vnitřní sílu. Očekává ale také, že dokonat obrat bude pro Jihočechy hodně těžké.

Dvaačtyřicetiletý trenér nijak neskrýval nadšení z přístupu a vystupování svých svěřenců. „Je to paráda. Ten tým strašně šlape a cítím z něj obrovskou sílu, až neuvěřitelnou. Člověku z toho jde mráz po zádech, jak je ten tým neskutečně soudržný a zápas od zápasu ještě soudržnější," ocenil Čihák.

„V kabině je to hrozně cítit, jak ti kluci dýchají jeden za druhého. Strašně moc si toho vážíme, že jsme vstali z mrtvých a z 0:3 je to 3:3. V Třinci se rozhodne a my uděláme maximum, abychom přijeli sem s výhrou a mohli tady načít další sérii. Víme, že to budeme mít extrémně těžký, ale připravíme se na to," ujistil Čihák.

Otočit vůbec prvně sérii extraligového play off z 0:3 by bylo ještě o to cennější, že soupeřem Jihočechů je Třinec, který vyhrál 13 sérií za sebou a posbíral díky tomu čtyři tituly v řadě.

Srovnáno! Motor rozradostnil Budvar arénu a jede k sedmému zápasu

České Budějovice se dnes těšily na šestý duel s třineckými Oceláři. Již v první minutě se Motor dostal do vedení, které držel po celý zápas a postupně jej navýšil až na tříbrankový rozdíl. Motor tak před svými fanoušky, kteří verbálně vyprovodili...

„Já na tohle ale vůbec nekoukám. My prostě chceme vyhrát. A je nám úplně jedno, jestli někde něco překonáme, nebo nepřekonáme. Soustředíme se jen a jen na nás, co máme tady hermeticky uzavřenou kabinu, která je naším královstvím. A jestli je někde něco takového ve hře (obrat z 0:3), tak mě to fakt nezajímá. My chceme získat čtvrtý bod a pokračovat v play off dál," prohlásil Čihák.

Sedmé zápasy bývají hodně věcí psychiky. A jestliže až dosud od stavu 0:3 v sérii zaznívalo, že Motor nemá co ztratit, teď už to tak úplně neplatí. „My se z toho určitě nepose... Urvali jsme tři zápasy. A tým je neskutečně semknutý. Třinec bude doma samozřejmě silný, to my víme. Ale připravíme se na to. A půjdeme to tam odbojovat. Samozřejmě sehraje roli i zkušené jádro týmu, které tady máme," řekl Čihák.

Do Třince se Českobudějovičtí vypraví ve středu. „Je to furt stejné. To play off už má každý zažité. Zítra si tady dáme dobrovolný trénink, naobědváme se, v klidu odcestujeme, pak povečeříme, druhý den si pak uděláme krátkou poradu. Strašně moc se na ten sedmý zápas těším. S kolegou jsme říkali, že ještě když jsme byli v Plzni, tak se nám stalo rovněž, že jsme šli proti Třinci do sedmého zápasu. Tam se nám to tehdy nepovedlo. Uděláme maximum, aby to teď bylo jinak," uvedl Čihák.

Určitým bonusem pro sebevědomí může také být, že čtyřnásobní šampioni dorazili na zápas letadlem, přesto nedali ani jediný gól. Vůbec poprvé v sérii nenašli recept na překonání skvěle chytajícího Dominika Hrachoviny.

„Samozřejmě, že trošku nám to asi sebevědomí dodá, ale já to plně respektuju, že Třinec letěl letadlem. Pokud to tak cítili a chtěli to udělat takhle, tak proč ne. Já to jen kvituju. My se díváme ale pouze sami na sebe. O letadlo si říkat nebudeme. Stačí nám autobus. To je ale věc každé organizace. Pokud chtěli přiletět, je to v pořádku. A myslím, že nebyli ani první, kdo přiletěl. Tuším, že jednou snad i Liberec. My pojedeme po vlastní ose a připravíme se na to," konstatoval Čihák.

Čeká v boji o všechno opatrný hokej? „To nevíme. I Třinec hraje bezpečně a neblázní. Jdou forčekovat jen tehdy, když vycítí, že mohou a že jsou blízko. Jinak hrají také opatrně. Z naší strany je to podobné. A je to o detailech, o tom, kdo těch chyb udělá méně. Myslím, že ze sedmého zápasu postoupí ten, kdo bude chtít víc," řekl Čihák.

Hodnocení článku je 96 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto HC Banes Motor České Budějovice

Štítky Sport, hokej, extraliga, play off, čtvrtfinále, České Budějovice, Třinec, Čihák, AUDIO, FOTO

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Cítím z týmu obrovskou sílu, jde z toho mráz po zádech, jak je soudržný, říká Čihák  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.